Μετάβαση στο περιεχόμενο

GreekCopter

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

GreekCopter's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η οικία ειναι από το 1990 με 50τ.μ. Βρίσκεται σε υπό ένταξη στο σχέδιο περιοχή και γι'αυτό δόθηκε ρεύμα το 2005. Τώρα που η πολεοδομία έκανε αυτοψία, το πρόστιμο διατηρήσεως ξεκινάει να δέχεται την προσαύξηση 2% από τώρα ή από το 1990;
  2. @pk10gr Συμφωνώ 100% μαζί σου. Μια γενική εικόνα ήθελα, δεν υπήρχε περίπτωση να αποφασίσω τις κινήσεις μου βασιζόμενος κυρίως σε ότι θα διάβαζα εδώ. Αν ήθελα κάτι πιο συγκεκριμένο, θα έβαζα κανονική φωτογραφία, φωτογραφία τις κάτοψης κτλ και έτος ανεγερσης της οικοδομής και του μπαλκονιου τουλάχιστον. Επίσης το γεγονός οτί κανένας δεν ρώτησε αν το μπαλκόνι έγινε πριν ή μετά το 2004, τουλάχιστον, μου λέει ότι όλοι κατάλαβαν πώς οι 3 ερωτήσεις που έκανα ήταν γενικές και δεν θα καθόριζαν απόλυτα την πορεία της υπόθεσης.
  3. Όπως είπα και πριν, αν το φόρουμ είναι μόνο για μηχανικούς ας μου το πει ένας συντονιστής να ζητήσω συγγνώμη να καθαρίσει το θέμα. Αλλιώς απλά λές την δική σου αποψή. Οι συμβουλές αμοίβονται και το ξέρω πολύ καλά. Όμως, σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν άνθρώποι που αν τους ζητήσεις συμβουλή, θα στην δώσουν δωρεάν. Απο κτίστης μέχρι γιατρός. Την αξιοπιστία κανενός δεν θίγω. Κανένας δεν ξέρει τα πάντα, ειδικά σε επαγγέλματα όπως δικηγόροι κτλ, έτσι ρωτάς όσο πιο πολλούς μπορείς. Για όλα τα ζητήματα καταθέτεις την δική σου άποψη, απλά πράγματα. Δεν υπάρχει λόγος να γκρινιάζεις επειδή κάποιοι άλλοι επαγγελματίες βοηθάνε. Αν δεν θές να απαντήσεις στις ερωτήσεις μου, μην απαντήσεις, απλό. Επίσης: Καλώς όρισες στο ιντερνετ.
  4. Όπως είπα και πιο πριν, είχα ήδη ρωτήσει μηχανικό πριν ρωτήσω εδώ, και σκοπεύω να ρωτήσω και άλλους. Δεν βρίσκω τίποτα κακό με το να παίρνω περισσότερες απόψεις, ακόμα και αν δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Τα "θα το κλείσουμε το σπίτι" και τα λειπα, είναι απλά αστειότητες.
  5. Δεν μπορεί να βγεί άδεια απ'ό,τι έχω καταλάβει. Η απόσταση από τον τοίχο του διπλανού είναι μικρότερη από την απαιτούμενη. Αυτό μου είπε τουλάχιστον ο μηχανικός που ρώτησα, θα ρωτήσω άλλους δύο που ξέρω.
  6. Δεν έχω καταλάβει ότι η χρήση αυτού του τομέα του φόρουμ είναι μόνο για μηχανικούς. Αν όντως ισχύει αυτό, ας μου το πει κάποιος συντονιστής, για να ζητήσω συγγνώμη. Διαφορέτικά, απλά διατυπώνεις την δική σου άποψή, και θα παρακαλούσα έναν συντονιστή να καθαρίσει το νήμα από τα αννούσια offtopic. Το ζήτημα μου είναι απλό: α) Μπορώ να αυτοκαταγγείλω/δηλώσω/(ή όποια είναι η σωστή ορολογία) τον αυθαίρετο εξώστη για να ξεκινήσει το πρόστιμο διατήρησης; β) Χρείαζεται τεχνική έκθεση/συμμετοχή μηχανικού; γ) Υπάρχει κάποιος νόμιμος τρόπος να καταφέρω μείωση του προστίμου ή κάτι ανάλογο;
  7. Πρέπει να ομολογήσω οτί γέλασα :7 Δεν ήθελα να αναλύσω τους λόγους που θέλω να γίνει αυτό, γιατί δεν έχει καμία αξία στην τελική απάντηση. Επειδή τα offtopic και τα σατιρικά αυξάνονται όμως, να πω απλά ότι είναι καλύτερα να γίνει μια ώρα αρχύτερα και σε "ελεγχόμενο" περιβάλλον. Οι λεπτομέρειες δεν έχουν καμία αξία.
  8. Πολύ μεγάλη ιστορία χρόνων, που εξελλίσεται ακόμα. Όταν τελειώσει μπορεί να γράψω ολόκληρη την εμπειρία εδώ, προς βοήθεια άλλων με παρόμοια προβλήματα. Ας μην εκτροχιάζουμε το θέμα όμως.
  9. Δεν είμαι μηχανικός, αλλά ξέρω δύο τρία πράγματα από τις ευχάριστες προστριβές μου με την πολεοδομία. Το μπαλκόνι έγινε πριν το βάψιμο.
  10. Έχω κάνει παράνομο λιώμενο-μεταλλικό εξώστη στην πλευρά του σπιτιού μου. Γίνεται να το αυτοκαταγγείλω για να ξεκινήσω να πληρώνω πρόστιμο διατηρήσεως; Τεχνική έκθεση μηχανικού χρειάζεται; Αν όχι, θα βοηθήσει καθόλου; Η απόσταση από την διπλανή οικοδομή είναι μικρότερη των 3,75μ. Στο τοιχο αυτής δεν υπάρχουν μπαλκόνια ή παράθυρα. Υπάρχουν τίποτα τρύπες που να μπορώ να εκμεταλευτώ για να μειωθεί το πρόστιμο ή οτιδήποτε άλλο;
  11. Πολύ κακό πράγμα είναι να κυνηγάς το δίκο σου, ε; Είχα γράψει ένα μεγαλύτερο ποστ με κάποιες λεπτομέρειες, αλλά είμαι σίγουρος οτί ξέρεις τουλάχιστον από πρώτο χέρι πόσο διεφθαρμένη είναι η πολεοδομία (σε όλα τα επίπεδα), και πόσο αλήτες είναι οι εργολάβοι. Τι να σου πω... - Ευχαριστώ για την βοήθεια kfill
  12. Ξέρει κανένας πως συντάσετε μία αναφορά σε κρατική υπηρεσία; (πολεοδομία) Ένα γενικό σχέδιο, όπως είναι για επιστολές κτλ Οποιαδήποτε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη.
  13. Το βρήκα. 21-8-98 τεύχος Α αριθμός 195 Το άρθρο 4, αν θυμάμαι καλα, γιατί εχει λίγες μέρες που το βρήκα.
  14. Είδα κάτι threads για εκτιμήσεις ακινήτων κτλ και λέω ίσως να μην πέσει πολύ άκυρο. Φαντάζομαι το σωστό είναι Άδειες-Διαδικασίες-Δικαιολογητικά τότε. mod δωσ'του delete. Θα το βάλω στις άδειες κτλ.
  15. Το σκέφτηκα λίγο, και δεν νομίζω οτί ταιρίαζει η ερώτηση σε κάποια από τις άλλες κατηγορίες. Αν είναι λάθος, παρακαλώ να μετακινηθεί εκεί που πρέπει. Λοιπόν, 1) Ένσταση πολεοδομικής παράβασης σε πόσες μέρες δικάζεται; 2) Αν γίνει αναβολή, σε πόσες μέρες γίνεται η εκδικάση; 3) Υπάρχει κάποιο όριο στον αριθμό των αναβολών; Αν μπορείτε παρακαλώ να δώσετε και τον αντίστοιχο νόμο. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.