Μετάβαση στο περιεχόμενο

joanne

Members
  • Περιεχόμενα

    54
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από joanne

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! με βοηθήσατε πολύ! 

    Ο χώρος στην άδεια φαίνεται ως κατάστημα και θα γίνει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το υπόγειο έχει χρήση αποθήκης. Στην άδεια, στην κάτοψη υπογείου φαίνεται το wc. Απλά δεν ήξερα αν μπορώ να το διατηρήσω. 

    Σας ευχαριστώ και πάλι. 

  2. 17 ώρες πριν, Didonis said:

    Αν εξαρτώνταν από εμένα θα κολλούσε

     

    Και δεν υπάρχει αναγκαζόμαστε να κάνουμε χωρίς τις ελάχιστες ελάχιστες αρχιτεκτονικές προδιαγραφές...

    Δηλαδή αν μου έρθει πελάτης κοντός αυτός η γυναίκα του και τα παιδιά του και απαιτεί σπίτι καθαρό ύψος 1.80μ θα το κάνω με υπογραφή και σφραγίδα?

    Κι ας το επέτρεπαν οι πολεοδομικές διατάξεις

    Πέραν αυτών

    Το κατάστημα αυτό έχει υποχρέωση για ΑΜΕΑ τουαλέτα?

    Αν ναι υπάρχει ανελκυστήρας ή κάτι για τους ΑΜΕΑ

    Ή θα βάλει ταμπέλα απ' έξω το μαγαζί που θα γράφει

    Δεν επιτρέπονται σκυλιά

    Άτομα άνω του 1.8

    Κουτσοί

    Και γενικά με συχνοουρία

     

    Σορυ ε....

     

    Σας ευχαριστώ και να γνωρίζετε κατανοώ το ειρωνικό ύφος. Το λειτουργικό κομμάτι είναι και για εμένα το πλέον σημαντικό. Απλά είναι ένα μαγαζί που θα μπορούσε να μην έχει και τουαλέτα. Αν υπήρχε υποχρέωση ΑΜΕΑ, δεν θα κάναμε αυτήν την συζήτηση τώρα. 

     

    Σας ευχαριστώ και πάλι. 

  3. 3 ώρες πριν, Didonis said:

    H δική η ερώτηση είναι αν μπει ένας μπασκεμπολίστας πως θα κάνει πιπί?

    Οπότε και από καθαρά αρχιτεκτονική ελάχιστη λειτουργικότητα δεν το κάνουμε ακόμα κι αν επιτρεπόταν. 

     

    Υ.Γ.

    και 1,85μ ύψος να έχει ο επισκέπτης πάλι θα σκύβει εκεί μέσα

     

    έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά κάποια πράγματα αναγκαζόμαστε να τα κάνουμε, δεν είναι για ευρεία χρήση κοινού . Το θέμα είναι το οκ θα το πάρουμε ή θα κολλήσει στην αδειοδότηση? 

  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, 

    Έχω αναλάβει την έκδοση άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ισόγειο κατάστημα με υπόγεια αποθήκη σε ακίνητο με άδεια του 1963. Η ερώτηση μου είναι αν επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί η τουαλέτα, χώρος βοηθητικής χρήσης, στο υπόγειο που έχει ύψος 2,05μ. 

    Έχει τύχει σε κάποιον κάτι αντίστοιχο? 

  5. Καλημέρα σας, 

    Τα ακίνητα αυτά προϋπήρχαν της διανομής και όντως το οικόπεδο ήταν ενιαίο και στη συνέχεια χωρίστηκε με το παραχωρητήριο. 

     

    Αυτό που συνεννοηθήκαμε με τον ιδιοκτήτη είναι ότι θα (προσπαθήσει να) συνεννοηθεί με τον γείτονα και θα προχωρήσει σε ενοποίηση και μετά θα κάνουν σύσταση. 

    Καθώς το θέμα είναι και του γείτονα αλλά και δικό μας. 

  6. Τα ακίνητα και τα οικόπεδα αυτά μοιράστηκαν σε κατοίκους των Καλαβρύτων μετά την καταστροφή των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς. Συνεπώς το παραχωρητήριο αυτό είναι από το 1949, δεν είναι κάτι που προέκυψε από οικογενειακό διαχωρισμό. 

    Τα ακίνητα αυτά χτίστηκαν μαζί, σαν τις εργατικές πολυκατοικίες, και μετά έγινε η διανομή. Έχουν κοινή μεσοτοιχία αλλά δυστυχώς ο πάνω με τον κάτω τοίχο δεν συμπίπτουν. Τα οικόπεδα αυτά χωρίστηκαν, δεν υπάρχει κάθετη ιδιοκτησία.

    Είναι σαν δύο ανεξάρτητα οικόπεδα τα οποία έχουν κοινή μεσοτοιχία με τμήματα των τοίχων αυτών να μην συμπίπτουν με το όριο του οικοπέδου. Είναι υφιστάμενη κατάσταση η οποία όμως δεν έχει αποτυπωθεί ποτέ σε όποια έγγραφα έχουν υπάρξει. Πως αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας και να είμαι καλυμένη πολεοδομικά; 

     

  7. Καλησπέρα σας, 

     

    Συναδελφοι, θα ήθελα την βοήθεια σας. Ακίνητο του 1949 στην περιοχή των Καλαβρύτων έχει χωριστεί στα δύο και έχει δοθεί στους ιδιοκτήτες με παραχωρητήριο από το κράτος. Το οικόπεδο χωρίστηκε και τα όρια του είναι σαφή και φαίνονται σε όλα τα ρυμοτομικά από τότε. Το θέμα έγγυται στο ότι τα όρια του ίδιου του ακινήτου ανάμεσα  στις δύο ιδιοκτησίες δεν είναι σαφή. 

    Δηλάδη στο ισόγειο η δεξιά ιδιοκτησία μπαίνει στην αριστερή και στον όροφο η αριστερή ιδιοκτησία μπαίνει στην δεξιά. Και κατ'επέκταση κάθε ακίνητο βγαίνει εκτός των ορίων του και μπαίνει στα όρια του άλλου οικοπέδου. 

    όπως καταλαβαίνετε έχω θέμα στην έκδοση αδείας για ένα από τα ακίνητα. Έχει κάποιος συνάδελφος αντιμετωπίσει κάποιο τέτοιο θέμα? 

  8. Καλησπέρα σας, 

    Σε σχέση με το προηγούμενο ερώτημα μου, ισχύει ότι το οικόπεδο είναι ενιαίο. Ελέγχεται ενιαία το τοπογραφικό και στο διάγραμμα δόμησης γίνεται συνολικά έλεγχος, οπότε η άδεια για εξ'αδιαιρέτου οικόπεδα μπορεί να εκδοθεί μόνο με ενιαίους όρους δόμησης.  Οι όροι δόμησης οι οποίοι θα ισχύσουν στο οικόπεδο είναι οι δυσμενέστεροι. Μπορεί να έχει διαφορετική χρήση αν επιτρέπεται στην περιοχή και πρέπει να μην απαγορεύεται από τη σύσταση ή να υπάρχει υπεύθυνη δήλωση από όλους τους συνιδιοκτήτες, όπου να επιτρέπεται η διαφορετική χρήση.

     

    Επιπλέον, σε σχέση με τα τουριστικά καταλύματα τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα δομούνται με όρους δόμησης κατοικίας, οπότε στην δική μου περίπτωση δεν έχω θέμα ως προς την έκδοση της άδειας. Τη συναίνεση όμως τη χρειάζομαι για την άδεια λειτουργίας. 

     

    Ευχαριστώ για την βοήθεια σας. 

     

    • Upvote 1
  9. On 27/7/2019 at 7:51 ΠΜ, tetris said:

    Το συγκεκριμένο θέμα το γνωρίζω από απαντήσεις της Υπηρεσίας (κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην εκτός σχεδίου δόμηση)

    Για το άλλο θρεντ, δεν γνωρίζω κάτι

    Ευχαριστώ πολύ!

  10. 3 λεπτά πριν, tetris said:

    Το οικόπεδο είναι ενιαίο Πολεοδομικά.

    Συνεπώς, μπορούν να υπάρχουν διαφορετικές χρήσεις (εκτός κι αν απαγορεύεται στη σύσταση), αλλά η συνολική δόμηση θα υπολογιστεί με τη δυσμενέστερη

    Σε ευχαριστώ για την αμεσότητα! 

    Αυτό γνωρίζεις που υπάρχει στο νόμο?

    Μόλις βρήκα ένα παλιότερο thread όπου λέει ότι για τουριστικά καταλύματα το οικόπεδο πρέπει να είναι ενιαίο. Γνωρίζεις αν ισχύει ακόμη αυτό? 

     

  11. Καλησπέρα σας, 

    Θα ήθελα να σας ρωτήσω για δυνατότητα διαφορετικών χρήσεων σε ένα οικόπεδο εντός οικισμού άρτιο κατά παρέκκλιση που έχει συστάθει κάθετη ιδιοκτησία. 

    Στο οικόπεδο αυτό ο ένας ιδιοκτήτης θέλει να χτίσει κατοικία. Στο άλλο μισό, ο έταιρος ιδιοκτήτης θέλει να χτίσει τουριστικά καταλύματα (ο δικός μου πελάτης). 

    Η ερώτηση είναι αν μπορούν σε ένα οικόπεδο με κάθετη ιδιοκτησία να υπάρχουν δύο διαφορετικές χρήσεις. Και αν ναι, αν δύναται τελικά να επωφεληθούμε από τα ωφέλη των επιπλέον τετραγωνικών που προκύπτουν από την τουριστική χρήση. 

     

  12. Καλησπέρα σας!!

    θα ήθελα να ρωτήσω για ένα υφιστάμενο βιομηχανικό κτίριο μέσα στην Αθήνα, όπου θέλουμε να κάνουμε κάποιες μικρές εργασίες επισκευής. Οι εργασίες είναι για έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. 

    Θα ήθελα πριν γίνουν οι εργασίες να κάνω περίφραξη εργοταξίου(στο μέλλον θα γίνουν περισσότερες εργασίες και χρειάζεται να το κλείσω για λόγους ασφαλείας) , για αυτήν την εργασία χρειάζεται να βγάλω κάποια άδεια? η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας με καλύπτει?

     

     

  13. Καλησπέρα σας,

    Αγαπητοί συνάδελφοι θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε τι άδεια λειτουργίας απαιτείται για ένα κέντρο μελέτης και ίσως φύλαξης παιδιών δημοτικού. Πρόκειται για ένα υφιστάμενο χώρο καταστήματος όπου χρειάζεται να βγάλω την άδεια λειτουργίας αλλά και αν απαιτείται την αλλαγή χρήσης. 

    Οι προϋποθέσεις είναι οι ίδιες με ενός χώρου ΚΔΑΠ? ή Φροντιστηρίου? ή υπάρχουν κάποιες άλλες απαιτήσεις? 

    Χρειάζεται να γίνει αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε φροντιστήριο? από κατάστημα σε τι? μήπως δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης? έχω μπερδευτεί αρκετά έχω να δηλώσω...

  14. Λογικά αφού είσαι εκτός εγκεκριμένου περιγράμματος αδείας θα χρειαστει ΜΣΕ. Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις χρήση κάποιας εξαίρεσης. Αν έχεις τη δυνατότητα να το καθυστερήσεις λίγο μέχρι να βγει η πολυπόθητη εγκύκλιος. Εύχομαι μόνο να μην είναι καμία φόλα και απογοητευτούμε...

    Σε ευχαριστώ πολύ! και εγώ αυτό σκεφτόμουν, απλά η ιδιοκτήτρια θέλει να δει αν την συμφέρει να παραμείνει στον 4178 ή να μεταφερθεί στο 4495 και συνεπώς χρειάζεται να της πω αν θα πληρώσει την επόμενη δόση ή όχι. Οπότε ο χρόνος πιέζει λίγο, αλλά μάλλον δεν την συμφέρει καθώς είναι το ίδιο και το αυτό, ανάμεσα στο πρόστιμο και την αμοιβή της στατικής επάρκειας...  Βέβαια είναι προτιμότερο να δώσει τα χρήματα στους μηχανικούς και όχι στο κράτος, αλλά αυτό μεταξύ μας...

  15. Καλησπέρα σας!!

     

    θα ήθελα να ρωτήσω για μία περίπτωση επέκτασης υπογείου. Σε ακίνητο όπου το υπόγειο είναι εκτός περιγράμματος από την οικοδομική άδεια, έχει γίνει επέκταση κατά ένα μέτρο. Σε αυτήν την περίπτωση θεωρείται ότι θα μπορούσα να πάω με την εξαίρεση για ΜΣΕ? καθώς το υπόγειο ήταν ήδη εκτός περιγράμματος? ή θα πρέπει να γίνει ΜΣΕ?

     

     

    Συνάδελφοι, ποια είναι η άποψη σας για αυτό?

  16. Όταν λές ότι δεν έχει δηλωθεί σωστά εννοείς ότι υπάρχουν μικροδιαφορές που μπορεί να προέκυψαν από σφάλματα κατά την αποτύπωση ή χοντράδες και εμφανή πράγματα που δε δηλώθηκαν;

    Πρόβλημα υπάρχει αν έχει δοθεί βεβαίωση νομιμότητας και έχει χρησιμοποιηθεί αυτή ή/και σχέδια για συμβόλαιο η άλλη διοικητική πράξη. Τότε αυτές θα πρέπει να ακυρωθούν.

    Διαφορετικά ζητάτε αλλαγή μηχανικού, κάνεις τη μεταφορά στον 4495, κάνεις τις διορθώσεις και επανυπολογίζεται το πρόστιμο.

    Σε ευχαριστώ πολύ!! ισχύει η δεύτερη περίπτωση οπότε προχωράω κανονικά!

  17. Καλησπέρα σας!!

     

    θα ήθελα να ρωτήσω για μία περίπτωση επέκτασης υπογείου. Σε ακίνητο όπου το υπόγειο είναι εκτός περιγράμματος από την οικοδομική άδεια, έχει γίνει επέκταση κατά ένα μέτρο. Σε αυτήν την περίπτωση θεωρείται ότι θα μπορούσα να πάω με την εξαίρεση για ΜΣΕ? καθώς το υπόγειο ήταν ήδη εκτός περιγράμματος? ή θα πρέπει να γίνει ΜΣΕ?

  18. Καλησπέρα σας!

     

    Πελάτης που είχε κάνει υπαγωγή στο 4178/13 με άλλο μηχανικό μου ζήτησε να κάνω έλεγχο στην τακτοποίηση του και αν είναι όλα σωστά. Να αναφέρω ότι υπάρχουν υπόλοιπες δόσεις προς πληρωμή. 

     

    Το θέμα είναι ότι ύστερα από αυτοψία στην κατοικία, προέκυψε ότι δεν έχει γίνει σωστή αποτύπωση και συνεπώς δεν έχει δηλωθεί η σωστή υπέρβαση δόμησης και κάλυψης. Εγώ περνώντας στο 4495 από τον 4178, θα έχω θέμα που θα αλλάξω τα δηλωμένα τετραγωνικά? χρειάζεται να ακολουθήσω κάποια άλλη διαδικασία? χρειάζεται να κάνω κάποιο αίτημα και να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή? 

     

    Ή απλά μεταφέρω την δήλωση στο 4495 και κάνω τις απαραίτητες αλλαγές?

  19. Καλησπερα στο φορουμ. Να ρωτησω καποιον που εχει φακελο με καταβολη μηνιαιων δοσεων. Αυτες ειναι μινιμουμ 50 ευρω οπως παλια η δεν υπαρχει ελαχιστο ποσο απλα αφιρεις το παραβολο και διαιρεις δια 100?

     

    Η ελάχιστη δόση είναι 50€. Αφαιρείς το παράβολο και διαιρείς δια 50€ με μέγιστο αριθμό δόσεων τις 100. 

  20. Καλησπέρα σας!

     

    Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι για ένα πελάτη που είχε υπαχθεί στον 4178, έχει πληρώσει ένα μέρος από τις δόσεις του, αλλά πλέον έχει σταματήσει να τις πληρώνει.

     

    Κάνοντας ένα υπολογισμό με τον 4495 προκύπτει ότι αν συμψηφιστεί το καταβληθέν ποσό με το νέο πρόστιμο δεν χρειάζεται να πληρώσει κάτι επιπλέον, μάλιστα έχει ήδη πληρώσει αρκετά παραπάνω.

    Στην περίπτωση αυτή, χρειάζεται να πληρώσει κάποια από τις δόσεις που αναφέρατε παραπάνω? 

  21. Σε ευχαριστώ πολύ! οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει οπότε δεν έχω να δηλώσω κάτι αναφορικά με αυτό. Η άδεια βγήκε την προηγούμενη εβδομάδα. 

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.