Jump to content

joanne

Members
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

4 Followers

About joanne

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Εξάρχεια
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλημέρα σας, Τα ακίνητα αυτά προϋπήρχαν της διανομής και όντως το οικόπεδο ήταν ενιαίο και στη συνέχεια χωρίστηκε με το παραχωρητήριο. Αυτό που συνεννοηθήκαμε με τον ιδιοκτήτη είναι ότι θα (προσπαθήσει να) συνεννοηθεί με τον γείτονα και θα προχωρήσει σε ενοποίηση και μετά θα κάνουν σύσταση. Καθώς το θέμα είναι και του γείτονα αλλά και δικό μας.
 2. Τα ακίνητα και τα οικόπεδα αυτά μοιράστηκαν σε κατοίκους των Καλαβρύτων μετά την καταστροφή των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς. Συνεπώς το παραχωρητήριο αυτό είναι από το 1949, δεν είναι κάτι που προέκυψε από οικογενειακό διαχωρισμό. Τα ακίνητα αυτά χτίστηκαν μαζί, σαν τις εργατικές πολυκατοικίες, και μετά έγινε η διανομή. Έχουν κοινή μεσοτοιχία αλλά δυστυχώς ο πάνω με τον κάτω τοίχο δεν συμπίπτουν. Τα οικόπεδα αυτά χωρίστηκαν, δεν υπάρχει κάθετη ιδιοκτησία. Είναι σαν δύο ανεξάρτητα οικόπεδα τα οποία έχουν κοινή μεσοτοιχία με τμήματα των τοίχων αυτών να μην συμπίπτουν με το όριο του οικοπέδου. Είναι υφιστάμενη κατάσταση η οποία όμως δεν έχει αποτυπωθεί ποτέ σε όποια έγγραφα έχουν υπάρξει. Πως αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας και να είμαι καλυμένη πολεοδομικά;
 3. Καλησπέρα σας, Συναδελφοι, θα ήθελα την βοήθεια σας. Ακίνητο του 1949 στην περιοχή των Καλαβρύτων έχει χωριστεί στα δύο και έχει δοθεί στους ιδιοκτήτες με παραχωρητήριο από το κράτος. Το οικόπεδο χωρίστηκε και τα όρια του είναι σαφή και φαίνονται σε όλα τα ρυμοτομικά από τότε. Το θέμα έγγυται στο ότι τα όρια του ίδιου του ακινήτου ανάμεσα στις δύο ιδιοκτησίες δεν είναι σαφή. Δηλάδη στο ισόγειο η δεξιά ιδιοκτησία μπαίνει στην αριστερή και στον όροφο η αριστερή ιδιοκτησία μπαίνει στην δεξιά. Και κατ'επέκταση κάθε ακίνητο βγαίνει εκτός των ορίων του και μπαίνει στα όρια του άλλου οικοπέδου. όπως καταλαβαίνετε έχω θέμα στην έκδοση αδείας για ένα από τα ακίνητα. Έχει κάποιος συνάδελφος αντιμετωπίσει κάποιο τέτοιο θέμα?
 4. Καλησπέρα σας, Σε σχέση με το προηγούμενο ερώτημα μου, ισχύει ότι το οικόπεδο είναι ενιαίο. Ελέγχεται ενιαία το τοπογραφικό και στο διάγραμμα δόμησης γίνεται συνολικά έλεγχος, οπότε η άδεια για εξ'αδιαιρέτου οικόπεδα μπορεί να εκδοθεί μόνο με ενιαίους όρους δόμησης. Οι όροι δόμησης οι οποίοι θα ισχύσουν στο οικόπεδο είναι οι δυσμενέστεροι. Μπορεί να έχει διαφορετική χρήση αν επιτρέπεται στην περιοχή και πρέπει να μην απαγορεύεται από τη σύσταση ή να υπάρχει υπεύθυνη δήλωση από όλους τους συνιδιοκτήτες, όπου να επιτρέπεται η διαφορετική χρήση. Επιπλέον, σε σχέση με τα τουριστικά καταλύματα τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα δομούνται με όρους δόμησης κατοικίας, οπότε στην δική μου περίπτωση δεν έχω θέμα ως προς την έκδοση της άδειας. Τη συναίνεση όμως τη χρειάζομαι για την άδεια λειτουργίας. Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.
 5. Σε ευχαριστώ για την αμεσότητα! Αυτό γνωρίζεις που υπάρχει στο νόμο? Μόλις βρήκα ένα παλιότερο thread όπου λέει ότι για τουριστικά καταλύματα το οικόπεδο πρέπει να είναι ενιαίο. Γνωρίζεις αν ισχύει ακόμη αυτό?
 6. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας ρωτήσω για δυνατότητα διαφορετικών χρήσεων σε ένα οικόπεδο εντός οικισμού άρτιο κατά παρέκκλιση που έχει συστάθει κάθετη ιδιοκτησία. Στο οικόπεδο αυτό ο ένας ιδιοκτήτης θέλει να χτίσει κατοικία. Στο άλλο μισό, ο έταιρος ιδιοκτήτης θέλει να χτίσει τουριστικά καταλύματα (ο δικός μου πελάτης). Η ερώτηση είναι αν μπορούν σε ένα οικόπεδο με κάθετη ιδιοκτησία να υπάρχουν δύο διαφορετικές χρήσεις. Και αν ναι, αν δύναται τελικά να επωφεληθούμε από τα ωφέλη των επιπλέον τετραγωνικών που προκύπτουν από την τουριστική χρήση.
 7. Καλησπέρα σας και καλή χρονιά, μήπως ξέρετε που μπαίνω και βλέπω τα αναδρομικά? Στο είδοποιητήριο στο site του τσμεδε μου βγάζει ότι δεν έχει εκδοθεί το Α2019. Που μπαίνω και το βρίσκω ρε παιδιά?
 8. Καλησπέρα σας!! θα ήθελα να ρωτήσω για ένα υφιστάμενο βιομηχανικό κτίριο μέσα στην Αθήνα, όπου θέλουμε να κάνουμε κάποιες μικρές εργασίες επισκευής. Οι εργασίες είναι για έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Θα ήθελα πριν γίνουν οι εργασίες να κάνω περίφραξη εργοταξίου(στο μέλλον θα γίνουν περισσότερες εργασίες και χρειάζεται να το κλείσω για λόγους ασφαλείας) , για αυτήν την εργασία χρειάζεται να βγάλω κάποια άδεια? η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας με καλύπτει?
 9. Σε ευχαριστώ πολύ!!είσαι κατατοπιστικότατος!!
 10. Καλησπέρα σας, Αγαπητοί συνάδελφοι θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε τι άδεια λειτουργίας απαιτείται για ένα κέντρο μελέτης και ίσως φύλαξης παιδιών δημοτικού. Πρόκειται για ένα υφιστάμενο χώρο καταστήματος όπου χρειάζεται να βγάλω την άδεια λειτουργίας αλλά και αν απαιτείται την αλλαγή χρήσης. Οι προϋποθέσεις είναι οι ίδιες με ενός χώρου ΚΔΑΠ? ή Φροντιστηρίου? ή υπάρχουν κάποιες άλλες απαιτήσεις? Χρειάζεται να γίνει αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε φροντιστήριο? από κατάστημα σε τι? μήπως δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης? έχω μπερδευτεί αρκετά έχω να δηλώσω...
 11. Καλησπέρα σας, Γνωρίζετε αν για κέντρο μελέτης παιδιών δημοτικού χρειάζεται να βγει άδεια ΚΔΑΠ? έχει βγάλει κάποιος συνάδελφος κάποια αντίστοιχή άδεια?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.