Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikosr6

Members
  • Περιεχόμενα

    56
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

nikosr6's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δηλαδή συνάδελφοι τακτοποιώ οτι δεν νομιμοποιείται ( αλλαγή χρήσης υπογείου , υπερβάσεις ύψους, κατασκευές εντός πρασιάς, υπερβάσεις Σ.Δ. κτλ) και μετά παω πολεοδομία για άδεια νομιμοποίησης του περιγράμματος των ορόφων και της διαρρύθμισης ??
  2. Εαν υποθεσουμε οτι εκτελώ το δυσμενέστερο και μετράω μονό οσα περισσεύουν και δεν αφαιρώ όσα δεν χτίστηκαν υπάρχει πρόβλημα ?
  3. Οχι τα στατικα δεν μοιαζουν ουτε τα κλιμακοστασια ειναι στην ιδια θεση ! Ουτε εντελως διαφορετικη κατασκευη το λες ομως !
  4. Αν μετρήσω ως ΥΔ οσους χώρους "περισσεύουν" από το νόμιμο περίγραμμα ??
  5. Συνάδελφοι γεια σας. Έχω ένα κτίριο Υπόγειο- Ισόγειο- Α όροφο (μια ιδιοκτησία με εσωτερικές και εξωτερικές σκάλες ) του οποίου δεν έχουν τηρηθεί τα περιγράμματα των ορόφων του χωρίς όμως να παραβιάζονται οι αποστάσεις και με μια μικρή υπέρβαση στην κάλυψη για το υπόγειο της τάξης των 3,5 μέτρων ενώ ισόγειο και Α είναι μέσα στα επιτρεπόμενα όρια δόμησης και κάλυψης. Το υλοποιημένο βγαίνει σε αρκετά σημεία εκτός του περιγράμματος της άδειας. και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω στα φύλλα καταγραφής. Από εσωτερικές διαρρυθμίσεις δε δεν ισχύει σχεδόν τίποτα. Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να μπορεί το κτήριο να λάβει βεβαίωση για σύνταξη συμβολαίων. Σας επισυνάπτω ενα σκαρίφημα (δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ) για να καταλάβετε τι εννοώ. Δεκτή κάθε βοήθεια.... Ευχαριστώ !! 0 Quote MultiQuote Edit
  6. Συνάδελφοι σας ευχαριστώ πάρα πολύ !!! Ήσασταν ιδιαίτερα διαφωτιστικοί !!!
  7. Συνάδελφοι χαιρετώ,, Εχθες με κάλεσαν σε δυόροφη κατοικία στον Κορυδαλλό η οποία από το Δεκέμβρη αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα (στον Β όροφο) με μαυρίλες ιδιαίτερα συγκεντρωμένες επάνω από τους σωλήνες (εξωτερικούς) της θέρμανσης και από τα θερμαντικά σώματα. Τα αερόφερτα μαύρα σωματίδια με τη βοήθεια του ρεύματος του αέρα που δημιουργείτε όταν λειτουργεί η κεντρική θέρμανση έχουν γεμίσει κάθε γωνία του σπιτιού ακόμα και κάτω από τα χαλιά. ( έχουν επισυναφθεί φωτογραφίες) Απο τη συλογη πληροφοριών που έκανα επιτόπου προέκυψαν τα εξής Οι πρώτες μαυρίλες στο χώρο δημιουργήθηκαν ενα χρόνο πριν την κύρια εκδήλωση του φαίνομενου και είναι αυτές που φαίνονται να σχηματίζουν καρε στις συναρμογές των θερμομονωτικών πλακών της οροφής. Ο θερμοστάτης της κεντρικής θέρμανσης είχε χαλάσει για τρεις περίπου μήνες και τα σώματα δεν ήταν δυνατόν να τα ακουμπήσεις παρά μόνο με γάντια φούρνου (παρομοίωση...). Ο θερμοστάτης είναι πλέον επισκευασμένος. Ο χώρος δίνει πάντα το αίσθημα της έντονης υγρασίας στους ενοίκους. Το σπίτι δεν φωτίζεται επαρκώς λόγω ύπαρξης παρακείμενων πολυκατοικιών. Το σπίτι αερίζεται καθημερινά και για πολλές ώρες. Τζάκι δεν υπάρχει στο χώρο Το συμπέρασμα που έβγαλα συμβουλευόμενος τη βιβλιογραφία είναι πως τα σώματα και οι σωληνώσεις όντας σχεδόν πυρακτωμένες λόγω της βλάβης του θερμοστάτη έκαιγαν στην κυριολεξία τα σωματίδια σκόνης τους περιβάλλοντος και στη συνέχεια αυτά επικάθονταν με την βοήθεια της υγρασίας στα διάφορα σημεία του σπιτιού. Εκτός από τη συνέχιση του καλού αερισμού σκέφτομαι συμπληρωματικά να συστήσω τοποθέτηση αφυγραντήρων σε διάφορα σημεία του χώρου. Θα ήθελα τη γνώμη όπου έχει συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα για όλα τα παραπάνω...... Συνάδελφοι ευχαριστώ εκ των προτέρων !!
  8. Τελικά (όπως πάντα) θα εφαρμοστεί η τεχνική ''βλέποντας και κάνοντας''.... Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια
  9. Myri αναφέρομαι στον υπό ανασύσταση φάκελο που θα έχω καταθέσει. Για τα περί διαδικασίας είναι ουσιαστικά το ερώτημα μου. Δηλαδή μπορεί ο αρχιτέκτονας να πει στην διαδικασία ανασύστασης ‘’Δέχομαι αυτά που μου αποτυπώνεις εκτός από τα περί εξωστών και υπογείου για τα οποία θα μιλήσεις με τα αυθαίρετα ‘’ και εγώ μετά να πάω στα αυθαίρετα και να κανονίσω τα περί προστίμων με αεροφωτογραφίες κτλ και μετά να προχωρήσει κανονικά η ανασύσταση ?? Αν η άδεια που ζητάω (ανασύσταση) ζητούσε εργασίες σίγουρα δεν θα την έπαιρνα γιατί θα έπεφτε από τα αυθαίρετα διακοπή εργασιών. Μπορώ μήπως να πάρω την ανασύσταση μη φανερώνοντας τις αυθαιρεσίες και μετά (κατόπιν εκδόσεως) να ασχοληθώ με τα αυθαίρετα?? Φοβάμαι το πως να πω εκ των υστέρων πως τα στοιχεία που δείχνει η ανασύσταση δεν ισχύουν μπορεί να αποτελέσει λόγο ακυρωσής της. Συνάδελφοι ευχαριστώ για τις απαντήσεις και επλίζω να μην σας έχω εκνευρίσει με τα σεναρία μου....
  10. Συνάδελφε howard_roark έχεις δίκιο απόλυτο. Όταν ήρθε για πρώτη φορά στο γραφείο και μου άφησε το φάκελο ο πελάτης τον μελέτησα για 15 μέρες και όταν τον κάλεσα για να του πω τα συμπεράσματα μου του είπα να το αφήσει ως έχει και σε πιθανή καταγγελία θα το αντιμετωπίσουμε ανάλογα. Μου ζήτησε έκτοτε κατ επανάληψη να προχωρήσω και αυτό έκανα. Προχωρώ πάντα με το σκεπτικό ότι αν στραβώσει κάτι στον έλεγχο ΓΟΚ θα αποσύρω το φάκελο πριν προχωρήσει στα αυθαίρετα.
  11. Συνάδελφοι το θέμα μου δεν είναι η τακτοποίηση του χώρου. Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει επί της ουσίας θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.
  12. Στην Παλλήνη δέχονται απλή αποτύπωση με το χαρτί της απώλειας απ΄το αρχείο και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι δεν έχει ούτε αυτός σχέδια στο αρχείο του.
  13. Γεια σας συνάδελφοι. Προσπαθώ να βρω μια λύση στο εξής πρόβλημα. Σε Ο.Τ με μέγιστο Η 8,50 και στέγη ή δυο ορόφους και στέγη ο ιδιοκτήτης ξεμπάζωσε το ημιυπόγειο και το κτίριο τώρα φαίνεται οπτικά σαν τριώροφο. Έχει κάνει επιπρόσθετα και μια αυθαίρετη αλλαγή χρήσης στον συγκεκριμένο χώρο που την τακτοποίησα με το νέο νόμο. Τα καθαρά ύψη των ορόφων και της στέγης τηρούνται κανονικά καθώς και όλα τα στοιχεία του διαγράμματος κάλυψης (Φύτευση , Σ.Ο, Σ.Κ κτλ). Έχει υπερβεί όμως την επιτρεπόμενη δόμηση στους εξώστες (> 40% με εξαντλημένο το Σ.Δ.) Θέλω εγώ από τη μεριά μου να του βγάλω μια άδεια για ανασύσταση φακέλου ,μιας και ο παλιός έχει χαθεί) και να συμπεριλάβω τα παραπάνω κακώς κείμενα. α. Γίνεται να απεικονίσω τα μεγαλύτερα μπαλκόνια στην άδεια ή θα πάει απευθείας στα αυθαίρετα και δεν θα εκδοθεί ποτέ μιας και δεν νομιμοποιούνται με άρθρο 22 (εξαντλημένος ο Σ.Δ.) β. Ομοίως για το ξέμπάζωμα (εξαντλημένο μέγιστο ύψος). Εγώ θα ήθελα ιδανικά να βγει η άδεια για ανασύσταση με μπαλκόνια =40% Σ.Δ. και το ημιυπόγειο με Ηορ=1,50 (μπαζωμένο) και μετά να τα δηλώσω για αυθαίρετα προ 2004. Αν μπορεί κανείς να βοηθήσει θα το εκτιμούσα. Προκαταβολικά σας αναφέρω πως η απάντηση ρώτα στην πολεοδομία (αρχιτέκτονα και αυθαίρετα) οδηγεί σε πολύ ολισθηρή ατραπό και δεν προτιμάται.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.