Μετάβαση στο περιεχόμενο

νικ_ος

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  1. Ακουσα απο φίλο οτι για νέες άδειες : 1.τα στεγασμένα γκαράζ ΔΕΝ μετράνε στή δόμηση , δηλαδή ξαναγίναν όπως ηταν πριν το νομο Σουφλιά 2.Οι ημιυπαίθριοι δεν έχουν μέγιστο βάθος 1,80 οπως νόμιζα αλλά ειναι οπως και παλιά που το βάθος επρεπε να ειναι μικρότερο του πλάτους (πλάτος>2,5μ) Ισχύουν αυτά ετσι τώρα ? Ευχαριστώ.
  2. Ευχαριστώ. Αναθεώρηση άδειας για προσθήκη υπογείου adadim Οικοδομικές Άδειες 18 23-04-2010 17:56 Απαιτείται αναθεώρηση για μείωση υπογείου; dmceee Οικοδομικές Άδειες 0 25-03-2010 20:50 Αναθεώρηση εξαιτίας μη κατασκευής υπογείου stpats Άδειες-Διαδικασίες 3 23-02-2010 16:15 Πότε επιτρέπεται η αύξηση του εμβαδού του υπογείου garage/χώρου στάθμευσης Highlander ΓΟΚ - Κτιριοδομικός 9 22-02-2010 18:41
  3. Βαρέθηκα, κουράστηκα, αηδίασα τα νιάτα μου στο ελλαδιστάν θυσίασα.
  4. Σε οικοπεδο 2000τμ εντός ζώνης εκτος σχεδίου περιοχή, που επιτρέπεται να χτίσει κάποιος μεχρι 200 τμ, μπορει αν θέλει να βγάλει οικοδομική αδεια για εξοχική μικροκατοικία 20τμ ?
  5. Αναμένεται σύντομα ( ? ? ? ) οριστική τροποποίηση του Ν. Σουφλιά περι Η/Χ κλπ Υπάρχει κατα τη γνώμη σας σημαντική πιθανότητα, να επανέλθει το 20% στους Η/Χ και κυρίως το κλειστό γκαράζ στο ισόγειο ? Αναρωτιέμαι αν θα ηταν σοφό να περιμένω τη νέα ρύθμιση . . .
  6. Δηλαδή με το νόμο Σουφλιά που ισχύει τώρα, μπορείς να βγάλεις αδεια με γκαράζ στο ισόγειο κλειστό απο παντού και απλά δεν δείχνεις πόρτα ? Και αν ναί μετράει στον όγκο σε αντίθεση με την πυλωτή, ετσι δεν είναι ?
  7. Αν εννοείς ποιος με καθυστερούσε απο τον Ιανουάριο, ειναι ο νέος επιβλέπων μηχανικός. ή μήπως δεν κατάλαβα την απορία σου ?
  8. Τον Οκτώβριο βγήκε μια άδεια σε οικόπεδο εκτός σχεδίου [εντός ζώνης] για 2 κτίρια με 20% ημιυπαίθριους και στεγασμένο γκαράζ στο ισόγειο. Τον Νοέμβριο εκανα αλλαγή επιβλέποντος και ξεκινήσαμε αναθεώρηση για να γίνει ενα μεγάλο κτίριο αντι για 2. Από τον Ιανουάριο με καθυστερούσε απο Δευτέρα σε Δευτέρα και πριν μια βδομάδα ξαφνικά μού λέει οτι πρέπει να ισχύσει ο νόμος Σουφλιά στην αναθεώρηση που ανατρέπει τά πάντα στα σχέδια που κάναμε τόσο καιρό οσον αφορα ημιυπαίθριο και στεγασμένο γκαράζ. Κοντεύω να τρελλαθώ. Ισχύει πράγματι ο νόμος Σουφλιά τώρα στην Αναθεώρηση ? Και τώρα το ανακάλυψε ? Η λύση να προχωρήσω με την άδεια των 2 κτιρίων δεν με εξυπηρετεί για λόγους που δεν έχει νόημα να αναφέρω.
  9. Αν εχει παρέλθει το 9μηνο από την πρωτοκόλληση του φακέλου, τότε η εγκριση της ΕΠΑΕ παύει να ισχύει ?
  10. Το απαράδεκτο δεν ειναι η αιτηση συνταξιοδότησης. Ειναι οτι δεν δέχεται να με συναντήσει , να μιλήσουμε , να κλείσουμε ενα ραντεβού (ειναι μακρυα απο την Αθήνα) , να δω τι γίνεται τόσους μήνες μετα την ΕΠΑΕ. Και μαθαίνω χθές απο την πολεοδομία οτι εχει κάνει αιτηση συνταξιοδότησης. Ο ιδιος ΔΕΝ με εχει ενημερώσει για τιποτα απο τον Δεκέμβριο. Αν αυτο δεν ειναι απαράδεκτο τι είναι ? Και πως ειναι δυνατον να μην ειναι θεσμοθετημένη ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του μηχανικού να συνταξιοδοτηθεί ΑΦΟΥ πρώτα τακτοποιήσει ΟΛΕΣ τις υποθέσεις που εχει αναλάβει? Αν η αλλαγή μηχανικού δεν καταργεί τη μελέτη στο στάδιο που έχει φτάσει τότε αλλάζει το πράγμα. Αλλά στην πολεοδομία αλλα μου ειπαν , οτι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΕΑ μελέτη ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ δηλαδή οτι η αλλαγή μηχανικού κ α τ α ρ γ ε ί την προηγούμενη μελέτη στο στάδιο που έχει φτάσει
  11. Τον Δεκέμβριο 2008 εγκρίθηκε απο την ΕΠΑΕ η αρχιτεκτονική μελετη. Οι σχέσεις μου με τον μηχανικο σχεδον ανύπαρκτες ενω του ειχα δώσει ΟΛΑ τα χρήματα απο την αρχή συμπεριλαμβανομένης της επίβλεψης ο ιδιος πάντα απέφευγε να με δεί και τα παντα εγιναν μεσω της βοηθού του η οποία χειριζόταν το autocad. Χθές πήγα στην πολεοδομία και μου ειπαν πως ο μηχανικός μου εχει υποβάλλει παραίτηση και πως 1. πρέπει να τον βρώ να με αποζημιώσει 2. να βρω αλλο μηχανικό και να υποβάλλει νέα αρχιτεκτονική μελέτη Ερωτώ 1. ειναι δυνατον η νομοθεσία να μου πετάει το μπαλάκι να κυνηγάω εγω καποιον να με αποζημιώσει ? την στιγμη που αυτος κανει κατι απαράδεκτο ? 2. Εγώ θέλω ο νέος μηχανικός να συνεχίσει την εκδοση της αδειας απο την εγκριση της Αρχιτεκτονικής επιτροπής και μετά , αυτο δεν επιτρέπεται ? Γιατι η πολεοδομία μου ειπε οτι χρειάζεται να υποβληθεί νέα ! ! ! μελέτη απο την αρχή ? Ειναι δυνατον να ζω σε τέτοια χώρα ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.