Μετάβαση στο περιεχόμενο

ELIAS_RX8

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από ELIAS_RX8

  1. Συνάδελφοι καλημέρα,

     

    Μια ερώτηση σχετικά με τον τρόπο υποβολής λοιπών παραβάσεων.

    Σε περίπτωση που υπάρχει μόνο μία παράβαση, υπολογιζόμενη με αναλυτικό προϋπολογισμό καθώς δεν εντάσεται στην κατ.3, το σύστημα  ζητάει :

    - ΦΚ: Πρέπει να συμπληρωθεί το πεδίο "Κατηγορία" σε δήλωση με παραβάσεις.

     

    Ποιο λάθος έχω κάνει?

    Καθώς κατηγορία 1 ως  5 δεν υπάρχει!

     

    Στην 3 που δοκίμασα :

    - ΦΚ: Σε ΦΚ με "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3" δεν επιτρέπεται η δήλωση καμίας άλλης παράβασης.

     

    Καμμιά ιδέα τι πρέπει να κάνω?

  2. Όσο περισσότερο διερευνάται ο 4178, τόσο περιπλέκεται ....

    Πάντως υποχρεωτική υπαγωγή στον 4014 δεν φαίνεται πουθενα....

    Υπάρχει παράταση υποβολής των στοιχείων της β΄ φάσης, (αρθρο 30 απρ. 6) αρα δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζει να μας αποσχολεί η ημερομηνία 30/9...

    Η μεταφορά στον 4178 από τον 4014 θα γίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου και όχι αυτόματα...

    Η υπουργική απόφαση στο άρθρο 4 στην ουσία καταργεί όλες τις δηλώσεις του 4014 (ολοκληρωμένες ή μη) και τις ολοκληρώνει ή ξαναολοκληρώνει (τις  ήδη ολοκληρωμένες) με τις απαιτήσεις του 4178, ενω κάτι τέτοιο δεν συνάδει με τα όσα αναφέρονται στον νόμο.

     

    Εγω τελικά δεν καταλαβαίνω γιατί το ΤΕΕ, δεν κάνει μια ανακοίνωση να μας προστατεύσει απένταντι σε αυτό το γονυτογράφημα και μας αφήνει εκτεθιμένους απέναντι σε όλη την  κοινωνία σαν συνεργούς στην νέα προσπάθεια των κυβερνήσεων είσπραξη χρημάτων χωρίς αντίκρυσμα.

    Με την υπουργική απόφαση και την ουσιαστική αποδοχή της από το ΤΕΕ με μόνο αντάλαγμα το ανταποδοτικό τέλος στο τέλος θα φάμε εμείς το ξύλο αντί για τους πολιτικούς....

  3. ....,όπου ο Μηχανικάρας για να βγάλει φτηνά πρόστιμα και να 5πλασιασει τις αμοιβές του,δήλωσε ενιαίο χώρο κατοικίας 60 τ.μ. σε 6 δηλώσεις των 10 τ.μ.....δλδ σε 6 ανεξάρτητες κατοικίες κατ`εμε

     

    Αυτό δεν γίνεται διότι υποβάλεται μία δήλωση ανά ιδιοκτησία... Ακόμα και Βεβαίωση να είχε δώσει αυτή είναι άκυρη με έλεγχο ακυρώτητος όλου του συμβολαίου που έγινε με αυτή την βεβαίωση.

  4. .....

    Ομως, για ψάξτε το, φίλοι μου, διότι μου φαίνεται ότι έρχονται ξένοι επιθεωρητές και εμείς θα δουλεύουμε για αυτούς, τσάμπα...

     

    Γιατί, τώρα δεν δουλεύουμε με σκοτωμένες τιμές...?

  5. Συναδελφοι σε περιπτωση που εχουμε αυθαιρετα κτισματα σε ενα οικοπεδο και ειναι ολα συννομα και μπορει να εκδοθει αδεια με το αρθρο 22 ,ο πελατης πληρωνει το παραβολο που βγαινει απο τα τ.μ. των υπερβασεων και εκδιδουμε αδεια με το αρθρο 22 ,αλλα αν περα απο τα τ.μ. εχουμε και παραβασεις κατηγοριας 13 ας πουμε 3 παραβασεις για αυτες δεν πληρωνει τιποτα ή επειδη για αυτες δεν εχει την επιλογη ''προς εκδοση Ο.Α.'' θα παραμενει το υπολοιπο προστιμο να το χρωσταει ο πελατης ακομα κι οταν βγει η αδεια..?

    Εννοειται πως οι παραβασεις αυτες αφορουν π.χ. ξεμπαζωμα υπογειου που ειναι συννομο κατα γοκ ωστε να εκδοθει αδεια.

    Εχω μια τετοια περιπτωση και εφαγα σκαλωμα ,δεν ξερω τι να πω στον πελατη ,σας εχει τυχει κατι τετοιο...Και αν δεν βγαζει υπολοιπο μηπως οταν εκδοθει η αδεια και μετα ζυτησουμε με αιτηση στο ΤΕΕ να πανε την δηλωση σε ολοκληρωμενη υπαγωγη μας βγαλουν κανενα φασουλι για αυτα της κατηγοριας 13...?

     

    Οι παραβάσεις χωρίς μ2, τις θεωρείς όπως πχ την αλλαγή θέσης κτηρίου σαν μία παράβαση κατηγορίας 13, πληρωνεις το 500αρικάκι, και έχοντας δηλώσει στην Τεχνική σου Έκθεση οτι θα εκδώσεις άδεια για αυτή την παράβαση , αυτό και κάνεις... τώρα αν δεν μπορέσεις να εκδώσεις άδεια νομιμοποίησης για κάτι από από αυτά, τροποποιείς την δήλωση (που είναι έτσι και αλλίως σε ενδιάμεση υπαγωγή) και τακτοποιείς ότι δεν μπόρεσες να νομιμοποιήσεις... αλλάζουν συνεπως οι υπολοιπόμενες δόσεις, ή βγαίνει νέα εφάπαξ οφειλή...

     

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΕΕ:

     

     

    => Νομιμοποιήσεις με το Άρθρο 22 μέσω 4014/11 κ μετάβαση σε Ολοκληρωμένη Υπαγωγή είναι η παρακάτω:

     

    .......

    p.s.:respect στην υπάλληλο κ.Βιολίδη που απάντησε άμεσα στις 4.30 το μεσημέρι

     

    Συνάδελφε ποιο email είναι αυτό να στείλω και εγω την περίπτωσή μου, μπας και ξεκολλήσω στο Καπανδρίτι ?

  6. yannisk72

    Την ίδια θέση έχω και εγω... Συμφωνώ... Στον Περισσό η απάντηση είναι οτι θα πρέπει να έχει πληρωθεί μόνο το πάράβολο για να καταθέσεις και να πάρεις οικ. άδεια νομιμοποίησης...

    Τρελένομαι όμως..να τους εξηγείς...και αυτοί εκεί κολλημένοι (λες και είναι άσχημο για έναν επιστήμονα να αποδεχεθεί οτι κάπου έχει λάθος)...έτσι γράφουν μια τρίχα σε ένα χαρτί τους ρωτάς που το βρήκαν αυτό που γράφου και σου λένε.. "εγώ έτσι το μεταφράζω... τράβα στην ΔΟΚΚ, κάνε email.. μπορεί και να δικαιωθείς... "

    Παίζουν με τα νεύρα μας και την υπομονή μας.

  7. Τυπικά για να ισχύει το άρθρο 26 του ν.4014, θα πρέπει να πληρωθεί το παράβολο ως 30/6/12 και να εκδοθεί άδεια μέσα σε 3 χρόνια... Για το 30/6 δεν έχει δοθεί παράταση οπότε .... βέβαια στην Ελλάδα είμαστε... μπορεί να μας ξεφεύγει κάτι στις παρατάσεις αλλά δεν το έχουμε και σε τίποτα να το συμπεριλάβουμε σε κάποιο άλλο άσχετο νόμο...

     

    Να ρωτήσω κάτι άλλο, σε όσους συναδέλφους έχουν εκδώσει άδεια νομιμοποίησης με το άρθρο 22 του ν.1577/85 καιτο άρθρο 26 του ν.4014...

     

    Για την πληρότητα ή την έκδοση, σας ζήτησαν εξόφληση του προστίμου του ν.4014, για τα υπόλοιπα αυθαίρετα που δεν νομιμοποιείτε?

    Διότι στο Καπανδρίτι ο προϊστάμενος μου απήντησε (εγγράφως) οτι απαιτείται ολοκλήρωση της διαδικασίας του ν.4014. "Βέβαια, συμπλήρωσε προφορικά, όταν λέω ολοκληρωση εννοώ εξόφληση του προστίμου... "

    (δηλ. όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι οι άλλοι...)

  8. και δεν έχει απαντηθεί και μάλλον δύσκολα θα αλλάξει... τα νεότερα είναι ότι μπορείς να κάνεις αίτηση για την αλλαγή του αριθμού των δόσεων έχοντας μία καλή δικαιολογία...!!!! http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/ayth/support

     

    Μα στην παράγραφο 10 του άρθρου 50 του ν.4042/13.02.2012 αναφέρεται :

    Στην περίπτωση β΄ της παραγράφου 8 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 οι λέξεις «τριάντα έξι (36)» αντικαθίστανται από τις λέξεις «σαράντα οκτώ (48)».

     

    οπότε η παράγραφος 8β του άρθρου 24 του ν.4014 γίνεται :

    β. Το πρόστιμο καταβάλλεται εντός σαράντα οκτώ (48) μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου, τμηματικά σε ισόποσες δόσεις, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

  9. Πιστεύω ότι πολλά από τα παραπάνω θα λυθούν όταν ανοίξει το σύστημα και δοθούν οδηγίες για το πως θα υποβληθούν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά και οι μελέτες.

     

    Θεωρώ ότι στην περίπτωση ύπαρξης οικοδομικής άδειας και σχεδίων σε κατάσταση που να είναι δυνατή η ανάγνωσή τους, αυτά θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά.

    Αν υπάρχουν υπερβάσεις ή αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις αυτές αποτυπώνονται σε σχέδιο με αναφορά στα επίσημα εγκεκριμένα σχέδια, από το οποίο προκύπτει και το μέγεθος της αυθαίρετης κατασκευής ή χρήσης.

    Το πιο κρίσιμο και σύνηθες στις περιπτώσεις κυρίως παλαιών αδειών είναι η αναντιστοιχία τοπογραφικού με την πραγματική κατάσταση, όπου οι μικρότερες πραγματικές διαστάσεις και το διαφορετικό σχήμα του οικοπέδου οδηγούν σε έμμεσες παραβάσεις. Οπότε οι περιπτώσεις αυτές απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή αλλά και γνώση όχι μόνο των Κανονισμών τις εποχής του κτηρίου αλλά και όλων των αντίστοιχων εγκυκλίων κλπ.

     

    Τα προβλήματα υπάρχουν στις περιπτώσεις μη ανεύρεσης των σχεδίων της Οικοδομικής Άδειας.

    Διότι, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γνωρίζεις αν υπάρχει και ποια παράβαση.

    Εξηγώ.

    Μια μονοκατοικία με στέγη που ζητείται βεβαίωση για μεταβίβαση. Αν υπάρχουν τα σχέδια μπορεί να διαπιστωθεί ότι δεν υπήρχε σε αυτά η στέγη (αν και δεν απαγορευόταν) και το ύψος του κτηρίου υπερβαίνει αυτό της άδειας κατά 20 εκ. Οπότε θα πρέπει να τακτοποιήσει αυτές τις δύο υπερβάσεις με το ανάλογο τίμημα. Στην ίδια περίπτωση αν δεν υπάρχουν τα σχέδια της άδειας, τι θα κληθεί να τακτοποιήσει ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας;

     

    Σε μια 6-όροφη πολυκατοικία του '60, που έχουν χαθεί τα σχέδια της πως μπορείς να γνωρίζεις αν έχουν εφαρμοστεί τα τότε σχέδια της άδειας ή αν και πόσο αυτά έχουν καταστρατηγηθεί αλλά και από ποιόν από τους συνιδιοκτήτες; Πως είναι εφικτή η αποτύπωση όλης της πολυκατοικίας (που απαιτείται για την κατασκευή νέων σχεδίων) χωρίς της συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών;

    Πως μπορείς να δώσεις βεβαίωση για μεταβίβαση ενός διαμερίσματος σε μια τέτοια περίπτωση;

     

    Δυστυχώς τέτοια ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί από τους φωστήρες που συνέταξαν τον 4014 παρ’ ότι έχουν τεθεί από συναδέλφους. Απάντησαν βέβαια για άλλα πράγματα που συναντούμε κατά κόρον πχ εκκλησάκια εκτός σχεδίου – γεμάτα ο τόπος – ή πώς να υπολογίζουμε τους κλειστούς Η/Χ – με δύο τρόπους και άλλα απίθανα.

    Τι γίνεται με τις διαφορές μεταξύ πραγματικότητας και τοπογραφικών σχεδίων αδειών ( όπως συμβαίνει στις 9 από τις 10 Ο.Α.) δεν μπαίνουν στον κόπο να απαντήσουν….

    Ας τα βρουν οι μηχανικοί… (αφού καταθέσουν τις πεντακοσάρες οι ιδιοκτήτες…..)

     

     

    ELias, καλωςήρθες.Σε παρακαλώ μπορείς να αναφέρεις την προσωπική σου ειδικότητα στο προφίλ σου μαζί με την υπάρχουσα .Ευχαριστώ, Manolis gon

    • Upvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.