Μετάβαση στο περιεχόμενο

taz_civil

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

taz_civil's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το οικόπεδο υφίσταται ως έχει από το 1948, οπότε δε βρίσκω λόγο να μην υπάγεται στις σχετικές διατάξεις..
  2. @zavi Προφανώς μετά την αφαίρεση των υποχρεωτικώς ακαλύπτων, αφού αλλιώς δε θα ίσχυε και ο ΣΚ=0,7 και θα κάναμε ό,τι θέλαμε (εκτός του ότι το λέει και ο 1337). Άρα συμφωνείς και εσύ ότι είμαι οκ. @2016 θεϊκό σχόλιο, αλλά πώς να εκτιμηθεί με τα νεύρα που έχω σήμερα
  3. Το πλέον προφανές είναι ότι θα πάω με νέο τοπογραφικό ώστε να ξεπεράσω τα 72 μ2 και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι..Όμως το θέμα δεν είναι αυτό.. Πώς έχει δικαίωμα ο κάθε κομπλεξικός χωρίς αιτιολόγηση να σου δημιουργεί εμπόδια δεν μπορω να καταλάβω..Μου δημιούργησαν και αμφιβολίες αν έχω δει σωστά τα πράγματα ή μου διέφυγε κάτι. Τελος πάντων. Επί της ουσίας.Καμια άποψη για το ορθόν της δικής μου θεώρησης? Από όσο ξέρω δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ελάχιστου εμβαδού οικοπέδου για οικοδομησιμότητα πέρα από όσα προβλέπει ο 1337 και οι νόμοι που τον αντικατέστησαν. Άρα καλύπτω τις προϋποθέσεις με βάση όσα είπα στο αρχικό post.Σωστά?
  4. Συνάδελφοι παρακαλώ τα φώτα σας. Οικόπεδο 71,78 μ2 με πρόσωπο 8.25 μ και βάθος 8.70 μ στο δήμο Αθηναίων (πολεοδομία Σωκράτους ΄-( ) όροι δόμησης γνωστοί (πληροφοριακά Σ.Δ.=3.0, κάλυψη 0,7, Ε=200 και 112.50 προ 9-6-73, Π= 10 και 6......) Βάσει 1337/83 - ως έχει πλέον με το αρθ. 27 του 2742/99, το οικόπεδο έχει μια πλευρά τουλάχιστον 5 μ. σε κοινόχρηστο χώρο και εγγράφεται κτίριο εμβαδού τουλάχιστον 50 τ.μ. και ελάχιστης πλευράς 5 μ., οπότε οικοδομείται με συντελεστή δόμησης μειωμένο κατά 20% ήτοι 2,4 αφού υπολείπεται από την παρέκκλιση λιγότερο από 40%. Αυτά σύμφωνα με τη λογική και την ισχύουσα νομοθεσία, διότι σύμφωνα με τους φίλους μας στο τοπογραφικό της Σωκράτους το οικόπεδο ΔΕΝ οικοδομείται διότι δεν είναι τουλάχιστον 72 μ2. Φυσικά σε ερώτηση από πού προκύπτει το 72, η απάντηση ήταν "δεν είμαι υποχρεωμένος να σου πω, βρες το μόνος σου"...Καμία γνώμη?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.