Μετάβαση στο περιεχόμενο

mag

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mag's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους! Ήθελα να κάνω μία ερώτηση: ποιο είναι το κόστος άδειας μικρής κλίμακας? Δηλαδή, τι πρέπει εγώ να πληρώσω στην πολεοδομία προκειμένου να μου εκδώσουν άδεια μικρής κλίμακας για περίφραξη με συρματόπλεγμα οικοπέδου εντός σχεδίου στην Τρίπολη? Ρωτάω γιατί είχα σκοπό να αναθέσω σε μηχανικό την όλη διαδικασία και μου είπε ότι πρέπει να πληρώσω γύρω στα 400 ευρώ στην πολεοδομία για να μου εκδώσουν την άδεια μικρής κλίμακας. Μετά κάλεσα σε μία πολεοδομία (μη ρωτήσετε ποια από όλες, γιατί αρχικά πήρα τηλ στην Πολεοδομία Αγ. Παρασκευής, ο ένας με έστελνε στον άλλον και τελικά μίλησα με μια Πολεοδομία που έχει την έδρα της στο κέντρο της ΑΘήνας) και εκεί μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να πληρώσω κάτι στην πολεοδομία για την άδεια μικρής κλίμακας. Στη συνέχεια κάλεσα και στην Πολεοδομία Τρίπολης, όπου εκεί μου είπαν ότι δεν θα πληρώσω τίποτα για την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να καταθέσω 2 φωτογραφίες του οικοπέδου και το τοπογραφικό (αυτά τα έχω ήδη στα χέρια μου). Επίσης ρώτησα και έναν άλλο μηχανικό της περιοχής εκεί στην Τρίπολη και μου είπε ότι η έκδοση άδειας μικρής κλίμακας κοστίζει γύρω στα 800-1000 ευρώ!!!! Θα ήθελα να μάθω γιατί μου ζητάνε λεφτά οι μηχανικοί για την πολεοδομία? Υπάρχει κάτι που δεν ξέρω και που οι διάφορες πολεοδομίες δεν μου ανέφεραν εκ παραδρομής? Ισχύει τελικά αυτό που μου είπαν οι υπάλληλοι των διάφορων πολεοδομιών ότι δεν επιβαρύνομαι κάτι? Και οι μηχανικοί τελικά μού παρουσιάζουν τη δική τους αμοιβή ως ποσό που πρέπει να καταβληθεί στην πολεοδομία. Τι πρέπει να κάνω? Αν πάω μόνη μου στην πολεοδομία και κατάθεσω αυτά που χρειάζονται και πάρω την άδεια δεν είμαι κατοχυρωμένη? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  2. Ορεινή Αρκαδία είναι το μέρος που θέλω να το φτιάξω το σπίτι. Επειδή έχω ακούσει διάφορες τιμές από 500 ευρώ μέχρι 1500 ευρώ το τετραγωνικό, γι' αυτό ρωτάω γιατί το ξύλινο είναι πολύ ωραίο αλλά δεν ξέρω αν αργότερα η συντήρηση μου κοστίσει πολύ ακριβά. Επίσης έχω ακούσει ότι το σπίτι μόλις τελειώσει θέλει κάποιο καιρό για να "κάτσει" και ότι "κάθεται" 10-15 εκ. Τι σημαίνει αυτό; Επίσης όσον αφορά τα ηλεκτρολογικά και τα υδραυλικά, τι πρέπει να προσέξει κανείς; Ακόμα καλύτερα να προτιμήσει κάποιος απλή βάση ή υπόγειο; Ευχαριστώ για τις υποδείξεις και τις χρήσιμες πληροφορίες.
  3. Ποια είναι η πιο οικονομική, ασφαλής και καλή λύση; Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης; Αν τελικά επιλέξω ξύλινη κατασκευή, τι πρέπει να προσέξω για να μην το μετανιώσω αργότερα;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.