Μετάβαση στο περιεχόμενο

kostasdhm

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

kostasdhm's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ τα μέλη του φόρουμ για τις απαντήσεις τους. Προσανατολίζομαι σε πώληση για να μην έχω μπερδέματα.
  2. Μα εκεί είναι το θέμα. Εφ' όσον είναι εξ' αδιαιρέτου πως αποδεικνύεται ποιος έκανε τι? Ή θα βασίζομαι στην καλή προέραιση του άλλου, όταν (αν) έρθει η λυπητερή (η οποία μπορεί να είναι και πολύ υψηλή) να αναλάβει τις ευθύνες του? Και αν ο άλλος δεν έχει να τα πληρώσει? Δεν θα κυνηγάνε μετά εμένα? Όσο για το μηχανικό επειδή ήταν επιλογή του άλλου συν-κυρίου δεν τυγχάνει τις εμπιστοσύνης μου. Επιπλέον ο ίδιος ο μηχανικός έχει νοοτροπία λιγάκι cowboy (δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω πιο ευγενικά). Δεν πολυ-λογαριάζει παραβάσεις και πρόστιμα δηλαδή. Απλά από ότι έχω καταλάβει, από το 2004 και μετά, δεν είμαστε Far West.
  3. Καλησπέρα, Έχω μια περίπτωση λιγάκι πολύπλοκη οπότε κάθε βοήθεια θα ήταν καλοδεχούμενη. Έχουμε λοιπόν αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου στην Αττική, κάτω των 4 στρ. (περίπου 3,7) το οποίο είναι οικοδομήσιμο (εντός ζώνης) και για το οποίο έχει εκδοθεί πολεοδομική άδεια 2007 με διάσπαση όγκου σε δύο ανεξάρτητα κτήρια. Το αγροτεμάχιο ανήκει εξ΄ αδιαιρέτου σε δύο συν-κυρίους στα ονόματα των οποίων (και των δύο) έχει εκδοθεί και η οικοδομική άδεια. Η άδεια προβλέπει δύο ανεξάρτητα κτήρια τα οποία "άτυπα" έχουν αναλάβει να αποπερατώσουν οι δύο συν-κύριοι και τα οποία αυτήν την στιγμή βρίσκονται στα μπετά. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο ένας εξ' αυτών έχει την διάθεση να αναλάβει το ρίσκο ορισμένων πολεοδομικών παραβάσεων στο "δικό του" κτήριο ενώ ο άλλος εκτιμά το ρίσκο ως μεγάλο (καθώς η άδεια είναι μετά το 2004) και θέλει να είναι νόμιμος στο "δικό του" κτήριο. Προφανώς, αφ΄ ης στιγμής το αγροτεμάχιο είναι αξ΄ αδιαιρέτου και η οικοδομική άδεια στα ονόματα και των δύο, ποινικά και αστικά είναι υπεύθυνοι και οι δύο. Τι μπορεί να γίνει προκειμένου να διαχωριστούν οι ευθύνες και ο καθένας να είναι υπεύθυνος για τις δικές του παρανομίες? Π.χ. μπορεί να γίνει κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό, σύσταση κάθετης ή οριζόντιας ιδιοκτησίας σε αυτήν την φάση (τα κτήρια είναι στα μπετά) ή πώληση του μεριδίου του ενός στον άλλο με τροποποίηση, αν απαιτείται, των ονομάτων της οικοδομικής άδειας προκειμένου να διαχωριστούν οι ευθύνες? Διευκρινίζω ότι είμαι ο ένας εκ των δύο συν-κυρίων (αυτός που θέλει το νόμιμο) και μολονότι "συνάδελφος" με την ευρεία έννοια (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός) προφανώς δεν έχω την ειδικότητα και τις γνώσεις για να εκτιμήσω την κατάσταση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.