Μετάβαση στο περιεχόμενο

agonystyhs

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

agonystyhs's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στην περίπτωση που αναφέρω οι ακάλυπτοι χωροι του οικοπέδου δεν θεωρούνται κοινόχρηστοι? Οι σωληνώσεις του φυσικού αερίου που οδεύουν στον ακάλυπτο δε θα πρέπει να έχουν την συγκατάθεση όλων των συνιδιοκτητών; Μήπως εγώ το σκέφτομαι λάθος? Οποιαδήποτε συμβουλη ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ.
  2. Καλημέρα συνάδελφοι, ελπίζω να τοποθέτησα το θέμα στη σωστή κατηγορία. Πρόσφατα μου ανατέθηκε η μελέτη καύσιμου αερίου για προσθήκη καθ' ύψος σε ισόγεια κατοικία η οποία βρίσκεται εντός οικοπέδου το οποίο ανήκει εξ αδιαιρέτου σε τρείς συνιδιοκτήτες. Το ερώτημα μου είναι το αν για τις σωληνώσεις που διέρχονται από τον ακάλυπτο του οικοπέδου χρειάζεται η συγκατάθεση όλων των συνιδιοκτητών. Ευχαριστώ.
  3. Καλησπερα @Γιαννης Τα ΜΙΠ είναι μονάδα ισοδύναμου πλυθησμού, η περίπτωση που περιγράφω είναι απεριόριστης άρδευσης καθώς αυτός ο τύπος άρδευσης προορίζεται για πότισμα οποροφόρων δέντρων ,αμπελιών και γενικά λαχανικών και στο κτήμα ο πελάτης θέλει να ποτίσει τέτοια είδη. Δυστυχώς όμως αυτός ο τύπος άρδευσης χρειάζεται γνωμοδότηση από την διεύθυνση υδάτων της περιφέρειας και άδεια για επαναχρησιμοποίηση νερού. Οπότε εγκαταλείφθηκε η χρήση αυτή και αποφασίστηκε η άρδευση να προοριστεί για άλλο μέρος του κήπου όπου υπάρχει γκαζον και γενικότερα λουλούδια(τίποτε βρώσιμο δηλαδή) ώστε να χαρακτηριστεί σα περιορισμένη άρδευση και να εξαιρεθεί από την έκδοση άδειας επαναχρησιμοποίησης. Η περιορισμένη άρδευση αφορά μόνο σε καλλιέργειες που τα προϊόντα τους καταναλώνονται μετά από θερμική επεξεργασία ή δεν προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση σε αντίθεση με την απεριόριστη η οποία αφορά σε όλα τα είδη καλλιέργειας των οποίων τα προϊόντα καταναλώνονται ωμά. Θα ήθελα πάρα πολυ να ήταν περιορισμένη άρδευση πάντως!Αλλά εγώ αυτό κατάλαβα από την νομοθεσία. Δεν ξερω αν είμαι υπερβολικός αλλά σκέφτομαι πως better safe than sorry! @Didonis Σ'ευχαριστώ για την επισήμανση Didonis. ακόμη μελετώ τις εταιρείες που παρέχουν συστήματα βιολογικού καθαρισμού μέχρι να καταλήξω στο σύστημα αλλά κατα πάσα πιθανότητα(όπως προτείνεις) θα κάνω ένα διαχωρισμό των γκρίζων από τα μαύρα απόβλητα και τη χρησιμοποίηση ενός λιποδιαχωριστή - αφροσυλλέκτη πριν από τη σηπτική δεξαμενή (για τα γκρίζα)ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί ο βιολογικός πολύ πιο εύκολα τα λύματα και χωρίς προβλήματα.
  4. Σας ευχαριστώ όλους πολύ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας, τα σχέδια τα πήρα κατευθειαν από τον μηχανικό που διεκπαιρεώνει την άδεια και δεν είχα γνώση για τις προθέσεις του ενός συνιδιοκτήτη, η μόνη πληροφόρηση που είχα σχετικά ήταν του στυλ '' τελείωνε γρήγορα τα Η/Μ γιατί θέλουμε να πάρουμε την άδεια''. Η άδεια δεν έχει κατατεθεί ακόμη φυσικά. Εγώ απλά ελπίζω να τα βρούν οι συνιδιοκτήτες και να γίνει και γραπτώς η μεταξύ τους συμφωνία ώστε να μην χρειαστεί να ξανασχοληθώ με αυτή τη δουλεια. Σίγουρα δεν είναι αρμοδιότητά μου να ελέγχω εγω κατά ΝΟΚ αλλά εν τέλει μήπως χρειάζεται και αυτό? Μήπως την επόμενη φορά να βάζω τον πελάτη να υπογράφει και συμφωνητικό πως σε περίπτωση που γίνουν αλλαγές μετά το πέρας των μελετών να πρέπει να πληρώσει επιπλέον ποσό για τις αλλαγές? Θεωρώ πως είναι κρίμα μια τόσο ωραία δουλειά όπως η συγκεκριμένη κατοικία να εκφυλλίζεται έτσι. Και πάλι ευχαριστώ, θα προσπαθήσω να διεκδικήσω ότι επιπλέον γίνει.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι. Ελπίζω το θέμα ,που θέλω ν'αναπτυξω, το παραθέτω στη σωστή κατηγορία. Πριν από λίγο καιρό εκπόνησα όλες τις Η/Μ μελέτες για μια νέα διώροφη κατοικία εκτός σχεδίου σε οικόπεδο μοιρασμένο στα δύο εξ'αδιαιρέτου. Στο ένα μισό του οικοπέδου θα χτιζόταν η διώροφη κατοικία και στο άλλο μισο μία μικρή αποθήκη(η οποία αποθήκη δεν με αφορά). Αφού ολοκλήρωσα το κομμάτι των Η/Μ μαθαίνω πως ο πελάτης της διώροφης οικοδομής είχε κάνει μία συμφωνία να ''πάρει'' 15 τετραγωνικά μέτρα δόμησης από το άλλο μισό του οικοπέδου ισχυριζόμενος πως θα το κανόνιζε με τον άλλον ιδιοκτήτη. Ο άλλος ιδιοκτήτης όμως ενημερώθηκε για τον ισχυρισμό του πρώτου όταν ήρθε η ώρα να υπογραφεί η συμφωνία για τη μεταφορά της δόμησης και αρνήθηκε(για δικούς του λόγους). Το αποτέλεσμα αυτού είναι πως αναπροσαρμόζονται τα σχέδια της διώροφης κατοικίας εφόσον δεν ήρθαν σε συμβιβασμό οι δύο πλευρές με συνέπεια να πρέπει να επαναληφθούν όλες οι μελέτες ή τουλάχιστον οι μελέτες που επηρεάζονται με τις νέες αλλαγές στα σχέδια. Ο πελάτης εντωμεταξύ δεν επιθυμεί να ξαναπληρώσει για τις νέες αλλαγές. Αυτό που θέλω να ρωτήσω αρχικά είναι για το κομμάτι των Η/Μ μελετών που θα επαναλάβω δε θα πρέπει να αξιώσω μία αποζημίωση ,αν όχι στο ύψος των αρχικών αμοιβών τουλάχιστον για το χρόνο που θα δαπανήσω για να κανώ τις αλλαγές? Έστω τελικά για τις εκτυπώσεις? Δεν γνώριζα το είδος της συμφωνίας που είχε γίνει αρχικά και εδώ έρχεται το επόμενο μου ερώτημα. Κατά τη γνώμη σας όφειλα να μελετήσω το διάγραμμα δόμησης καλύτερα ώστε να καταλάβω τη μεταφορά δόμησης από το ένα μισό στο άλλο μισό του οικοπέδου? Ήταν παράλειψή μου δηλαδή? Απλά να ξέρω για την επόμενη φορά! Ελπίζω να σας έδωσα μια σαφή εικόνα για την περίπτωση Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε άποψη, ευχαριστώ πολύ
  6. Καλημέρα στο forum. Ασχολούμαι τελευταία με την περίπτωση εξοχικής κατοικίας στην οποία οι πελάτες θέλουν να κάνουν επαναχρησιμοποίηση του νερού της αποχέτευσης για την υπεδάφεια άρδευση τμήματος του οικοπέδου (μέσω βιολογικού καθαρισμού) στο οποίο βρίσκονται οποροφόρα δέντρα και ένα αμπέλι. Αυτό που με προβληματίζει είναι ο ορισμός του είδους της επαναχρησιμοποίησης που θα γίνει βάσει αυτών των δεδομένων καθώς επηρεάζει την χορήγηση άδειας από τη Διεύθυνση Υδάτων. Σύμφωνα με την ΚΥΑ 145447 / 23-06-2011στην παράγραφο 2 των εξαιρέσεων αναφέρει :για την επεξεργασία λυμάτων οικιακού χαρακτήρα οι οποίες έχουν δυναμικότητα μέχρι 50 ΜΙΠ δεν απαιτείται άδεια επαναχρησιμοποίησης στις περιπτώσεις α)περιορισμένης άρδευσης μέσω υπεδάφιου συστήματος β)τροφοδότησης υπόγειων υδροφορέων, οι οποίοι δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 7 του ΠΔ 51/2007 μέσω διήθησης και απαγορευμένων των γεωτρήσεων Όμως βάσει του ΦΕΚ 354Β - 8/3/2011 άρθρο 4 παράγραφος 1α με τη διάκριση των τύπων για περιορισμένη και απεριόριστη άρδευση καταλαβαίνω πως η περίπτωση της συγκεκριμένης κατοικίας ειναι του τύπου απεριόριστης άρδευσης λόγω των οποροφόρων δεντρων και του αμπελιού. Οπότε συμπεραίνω πως δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τη χορήγηση άδειας επαναχρησιμοποίησης. Θα ήθελα μια βοήθεια στο συλλογισμό μου αυτό από οποιονδήποτε έχει ασχοληθεί με παρόμοια περίπτωση πρόσφατα. Πρόκειται εν τέλει για απεριόριστη ή περιορισμενη άρδευση και μπορεί και να εξαιρεθεί από την χορήγηση άδειας επαναχρησιμοποίησης?
  7. Σωστά, έχεις δίκιο και σ'ευχαριστώ πολύ για τα tips! Και όπως λένε... τωρα που βρήκαμε πιπέρι θα ρίξουμε και στα λάχανα ...και κάτι ακόμη, όταν σχεδιάζω εξωτερικό τοίχο σε στάθμη άνω του 1μέτρου απο ένα επίπεδο που έχω ορίσει, στην προβολή της κάτοψης μου εμφανίζει μόνο τη δοκό και όχι τον τοίχο(και όταν ξεμαρκάρω από τη διαχείριση των layer την εμφάνιση των δοκαριών μου εξαφανίζει εντελώς τον τοίχο,σα να μην υπάρχει τοίχος),τον τοίχο μου τον εμφανίζει μόνο στην 3d απεικόνιση. Μήπως γνωρίζεις κάτι γι'αυτό?
  8. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση συνάδελφε salpigoal. Θα το κάνω έτσι. Επομένως κάθε δάπεδο και οροφή που δηλώνουμε θα πρέπει να περικλείεται από τοίχους με την ίδια στάθμη βάσης και ύψους? Να' σαι καλά και ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια.
  9. Γεια χαρά σε όλο το φορουμ. Προς όποιον μπορεί να με διαφωτίσει, προσπάθω να σχεδιάσω ένα κτίριο στο Gcad της 4μ το οποίο έχει την εξής ιδιαιτερότητα: προκειται για ισόγεια κατοικία με δώμα η οποία χωρίζεται σε τρία επίπεδα με στάθμες που διαφέρουν κατα 0.5m και συνδέονται με σκάλες. Το πρωτο επίπεδο είναι στο 0, το δεύτερο στο +0.5m και το τρίτο επίπεδο στο +1m. Επιπλέον οι τοίχοι κάθε επιπέδου φτάνουν και σε διαφορετικό ύψος οποτε αντίστοιχα και στο δώμα σχηματίζονται τρια επίπεδα. Στο σχεδιαστικό έχω ορίσει δύο επίπεδα,ισόγειο και δώμα. Σα στάθμη του ισογείου έχω θεωρήσει το χαμηλότερο επίπεδο της κατοικίας και το ιδιο έκανα και για το δώμα. Το σχεδίασα και η αμφιβολια- απορία μου είναι η εξής: Σα δάπεδο οριζω ένα για όλο το κτίριο ή τρια για καθένα επίπεδο?(υπόψιν πως όλα τα δάπεδα είναι σε επαφή με το έδαφος). Ή μήπως στον ορισμό του κτιρίου αρχικα θα έπρεπε να θέσω τέσσερα επίπεδα(τρια για το ισόγειο κτίριο και ένα για το δώμα) αντί για δυο που ορισα αρχικά? Σας ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.