Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

stagml

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by stagml

  1. Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω επεξεργασία του αρχικού μηνύματος ώστε να βάλω τόνους γιατί δεν μου βγάζει το σχετικό κουμπακι κάτω από το μήνυμα και συγνώμη για αυτό. Πέρα από τα ακαταλαβίστικα (που θα διαβάσω καλύτερα αργότερα) έχω και μια ακόμα ερώτηση: θα πρέπει να ενημερώσω τον εργοδότη μου (ως μισθωτός) ότι παράλληλα θα έχω και μπλοκάκι? Θα χρειαστώ κάποιο έγγραφο από την εργασία μου; Αν όχι, εκείνοι θα το "καταλάβουν" με κάποιο τρόπο ή αφορά μόνον εμένα αυτή η κίνηση? Το αναφέρω γιατί έχοντας την "ασφάλεια" πληρωμής του ΤΣΜΕΔΕ μέσω της μισθωτής εργασίας, μην φανεί σαν "εκμετάλλευση" και ο εργοδότης έχει κάποια ένσταση σε αυτό, ουσιαστικά δηλαδή να γλιτώνω μηνιαίες πληρωμές εισφορών κάνοντας δουλειές έξω.
  2. Καλησπέρα μπορειτε να με βοηθησετε με το τι ισχυει αν θελω να ξεκινησω μαι προσωπικη δουλεια σαν ελευθερος επαγγελματίας? Θελω πχ να υπογραφω μελετες και να κοβω τιμολογια. Οντας μισθωτος σε εταιρια, τι πρεπει να κανω και ποια χαρτια χρειαζονται? Επισης, ενω το ΤΣΜΕΔΕ (παλαιο) μου το πληρωνει η εταιρια μου, εγω τι εξοδα ουσιαστικα θα εχω (εδρα θα οριστει το σπιτι μου) Αν μπορειτε να με βοηθησετε, θα το εκτιμουσα πολυ Ευχαριστώ Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου και του τίτλου θέματος. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  3. Καλημέρα, η σύζηγος είναι στο ΙΚΑ (δασκάλα) και εγώ στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ ως μισθωτός μηχανικός. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο ποσό που δικαιούμαι ΕΓΩ ως πατέρας του τέκνου ανξάρτητα από το τι θα πάρει η σύζυγος από ΙΚΑ και ΟΑΕΔ. Θυμάμαι ότι στο (παλιό) ΤΣΜΕΔΕ υπήρχε ένα σεβαστό ποσό εφάπαξ για όλους τους μηχανικούς ανεξαρτήτου φύλου. Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω αν παίζει καμία διαφορά το παιδί να ασφαλιστεί στο ΤΣΜΕΔΕ ή στο ταμείο της γυναίκας μου (ΙΚΑ) και ποιο είναι καλύτερο. Ευχαριστώ πολύ.
  4. Καλησπέρα, σε συνέχεια των αλλαγων που εχουν γινει και πραγματικα φαινεται οτι εχω μεινει πισω, θα ηθελα να μου πειτε που στεγαζεται πλεον το ΤΣΜΕΔΕ στην Αθηνα και αν μπορω να βγαλω το νεο βιβλιαριο εκει. Χρειαζεται κατι να εχω μαζι μου ή το βγαζουν αυθημερων; Επισης αυτες οι τραγικες τεραστιες ουρες υπαρχουν ακομα; Ευχαριστω
  5. Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους! Έχω καιρό να ασχοληθώ με τα ασφαλιστικά, όμως τον τελευταίο καιρό βλέπω ότι τα πράγματα χειροτερεύουν. Μου έχουν δημιουργηθεί οι παρακάτω απορίες και θα ήθελα να τις επιβεβαιώσετε: 1. Το υποκατάστημα στο Περιστέρι έχει σταματήσει να είναι σε λειτουργία; Από πότε; 2. Δεν λαμβάνω πλέον (και χωρίς καμία ειδοποίηση για τον λόγο) το αυτοκόλλητο χαρτάκι του βιβλιαρίου. Αυτο σημαίνει πως γίνεται ηλεκτρονικά πλέον; Πώς πισστοποιώ σε έναν γιατρό ή φορέα πως είμαι ασφαλισμένος; Το τσεκάρουν ηλεκτρονικά; 3. Υπάρχει περίπτωση να επανέλθει το παλαιό σύστημα ΤΣΜΕΔΕ με την γνωστή διαδικασία επίσκεψης - επιστροφής χρημάτων ή θα παραμείνουμε ΕΟΠΥΥ επ'αορίστου, διότι κάτι πήρε το αυτί μου.. 4. Το πιο σημαντικό. Σήμερα κλείνω 2ετία για τα 100€ των γυαλιών και θέλω να αγοράσω καινούργια. Παραπάνω διάβασα πως πλέον έχει γίνει κάθε 4 χρόνια, αυτό ισχύει από κάποια ημερομηνία και μετά (εγώ το χρησιμοποιήσα τον Οκτώβρη του 2012); Στο (υπό διάλυση) site του ΤΣΜΕΔΕ αναφέρει ακόμα 2ετία!!! Τι ισχύει τελικά; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  6. αρα ποια η ουσια να εχουμε τις ιδιες (και παραπανω) κρατησεις?
  7. Καλημέρα σας, επειδή έχω αρχίσει και φορτώνω με το νέο σύστημα παρακαλω επιβεβαιωστε μου τα παρακατω για να παθω το εγκεφαλικο. -Ενω μεχρι τωρα μου γραφανε τις εξετασεις οι γιατροι + εκανα τις εξετασεις σε εργαστηριο (πχ Βιοιατρικη) πληρωνα ολο το ποσο των εξετασεων και τους γιατρους και τα επαιρνα πισω ΟΛΑ με μια επισκεψη στο υποκαταστημα του ΤΣΜΕΔΕ, την προηγουμενη εβοδαμα ειδα οτι ουτε τα 10 ευρω της γιατρου αλλα ουτε και ΜΙΑ συμμετοχη που πληρωσα στις εξετασεις (πρωτη φορα μου συνεβη) θα παρω πισω!!! ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ>? Παει η λογικη του ΤΣΜΕΔΕ, ΟΛΑ ΠΙΣΩ? Κι αν ναι ΤΟΤΕ γιατι ρε παιδια οι κρατησεις δεν μειωθηκαν τουλαχιστο στο μισθο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.