Μετάβαση στο περιεχόμενο

puntomania

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

puntomania's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παλικάρια μην τρελαίνεστε κατευθείαν, ήμαρτον. Εγώ δεν είπα ότι είμαι μηχανικός και ούτε έκανα και παζάρια, απλά ζήτησα να μάθω κάποια πράγματα. Όσο για τα λάστιχα, ναι βάζω τα καλύτερα γιατί είμαι γνώστης επί του θέματος, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το ακριβό είναι και πάντα καλό! ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
  2. Δηλαδή όποιος ψάχνει την αγορά θεωρείται άκομψος? Ο γιατρός με τη δουλειά σας δεν έχει καμιά σχέση, μην θίγεστε αμέσως όταν έρχεται ένας ψαγμένος πελάτης και τα ρωτάει όλα. Όλες οι δουλειές έχουνε ευθύνες και όλοι της κάνουμε επειδή το θέλουμε, τώρα άμα δεν θέλετε να τρέχετε για πράγματα που δεν σας υποχρεώνει ο νόμος, γιατί το κάνετε? Όταν κάνετε επίβλεψη τότε τα 100τμ δεν γίνονται 200τμ και αν γίνουν τότε φταίτε καθαρά εσείς.
  3. Ακριβός εκεί σκάω, πες θέλω τόσα για τη δουλειά μου και τέλος. Φίλος σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τη ενημέρωση, με βοήθησες αρκετά. Όποτε περάσεις από Θάσο έλα για ένα καφεδάκι.. ουζάκι.. κάτι τέλος πάντων. Φιλικά Χρήστος
  4. Κατάλαβα, ΦΕΜ-ΤΣΜΕΔΕ-ΤΕΕ είναι του μηχανικού. Στην περίπτωση μου όμως που τα χρεώνει σε μένα, πως μπορώ να αποδείξω στο μηχανικό μου ότι είναι δικά του αυτά? Υπάρχει κάπου κάποιος νόμος η κάποιο ΦΕΚ η κάποιο site που να το λέει αυτό?
  5. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Αυτό που σου επισυνάπτω είναι για υπόγυιο με 2 ορόφους 180τμ η κάθε πλάκα. Είναι όλα σωστά η κάποιο ποσό από αυτά είναι του μηχανικού, έκπτωση δεν μου έχει κάνει και ούτε ζήτησα και κάτι τέτοιο.
  6. Γεια σας παίδες Βρήκα το φόρουμ σας τυχαία και έχω κάνα δύο απορίες μιας και είμαι σε φάση που θέλω να φτιάξω ένα σπίτι. Απ’ ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα, πολλά συμβαίνουν και λίγο που έχω ψαχτεί έξω στην αγορά διαπίστωσα το ίδιο. Θέλω να μου πείτε τα εξής. Εκτός από την αμοιβή μελέτης και επίβλεψης με το φ.π.α και την προκαταβολή ι.κ.α. Τη άλλο υπολογίζετε στο κόστος της άδειας.. που πρέπει δηλαδή να πληρώσω. Πχ τα παρακάτω είναι έξοδα του μηχανικού ή δικά μου ΚΗ’ ΤΣΜΕΔΕ Εφορία επι αμοιβών 10%, 4% Κράτηση ΤΕΕ 2,048% Και με το ρεύμα τη γίνετε υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση? Για να μην με παρεξηγήσει κανείς εδώ μέσα, προσπαθώ να ενημερωθώ σωστά ώστε να μην βρεθώ προ εκπλήξεως κτλ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.