Μετάβαση στο περιεχόμενο

vissaris

Members
  • Περιεχόμενα

    84
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Τρίκαλα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

vissaris's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

8

Φήμη στην κοινότητα

  1. Νέα ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή για το ζήτημα των εισφορών που δεν έχουν επιστραφεί στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. για τους εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα του 2014. Ελπίζω, πέρα από μια θετική απάντηση όπως στην προηγούμενη που είχε γίνει το Μάιο, να έχουμε και κάποια πρακτική κατάληξη με το ζήτημα που χρονίζει και κουράζει όλους όσοι εργαστήκαμε στα προγράμματα αυτά. Σας παραθέτω την ερώτηση και όταν υπάρξει απάντηση θα την αναρτήσω και αυτή. Ερώτηση Δριτσέλη.pdf
  2. Στο δικό μου 5μηνο πέρυσι ο μισθός στην τράπεζα έλεγε ως δικαιολογητικό εισερχόμενο έμβασμα Ο.Α.Ε.Δ. Επίσης, για τη φορολογική δήλωση που έκανα φέτος τη βεβαίωση αποδοχών την πήρα από τον Ο.Α.Ε.Δ. Οπότε νομίζω ότι και τώρα έτσι θα είναι η μισθοδοσία από το Ε.Σ.Π.Α. μέσω του Ο.Α.Ε.Δ.
  3. Μόλις παρατήρησα ότι στην αντιγραφή από το πρόχειρο word του προηγούμενου μηνύματος έχω παραλείψει να επικολλήσω μια παράγραφο που έλεγα αυτό ακριβώς για το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που ισχύει στη νέα προκύρηξη του Ο.Α.Ε.Δ. και όχι στις προηγούμενες (όπως αυτή στην οποία συμμετείχα εγώ). Οπότε, τελικά συμφωνούμε και μένει να δούμε τι θα λέει η κατάσταση μισθοδοσίας που θα στείλει ο Ο.Α.Ε.Δ. Όσον αφορά τις εισφορές εγώ δε μίλησα για μεικτές απολαβές αλλά για σύνολο εισφορών. Εννοείται πως μεικτές απολαβές είναι μισθός + ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου. Απλά υπολογίζοντας τις εισφορές συνολικά (αφού αυτές καλύπτει το πρόγραμμα) έβγαλα αυτές τις τιμές στο παράδειγμά μου. Το καλό είναι ότι ο Ο.Α.Ε.Δ. επιβεβαιώνει αυτό για το σύνολο των εισφορών που αποτελούν επιλέξιμη δαπάνη. Τραβήξαμε κάποιοι το λούκι μέχρι να βρεθεί μια όποια άκρη, τουλάχιστον να μην υποστούν και οι καινούριοι εργαζόμενοι την ίδια ταλαιπωρία. Συμπέρασμα πρέπει να πληρωθούν οι εισφορές στο σύνολό τους από το πρόγραμμα.
  4. Αν δείτε εδώ, και άσχετα αν δουλέψατε στα προηγούμενα 5μηνα (όπως εγώ) ή στα νέα, για να συνοψίσω τα προηγούμενα, οι εισφορές υπολογίζονται από τον πίνακα των μισθωτών. Άρα, π.χ. για κάποιον κάτω της 5ετίας που ανήκει στην 1η ασφ. κατηγορία και δεν πληρώνει ειδική προσαύξηση, το σύνολο των εισφορών του (με βάση τον ελάχιστο μισθό που αποδέχεται το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.) είναι: (0,0334+0,015+0,04+0,0215)*693,35 = 76,2 ευρώ εισφορά εργαζομένου και (0,1333+0,03+0,043)*693,35 = 143,04 εργοδοτική εισφορά. Σύνολο: 219,24 το μήνα. Αντίστοιχα μπορεί κάποιος να υπολογίσει τις εισφορές του και για κάθε άλλη κατηγορία ασφάλισης με ή χωρίς ειδική προσαύξηση. Απλά στο σύνολο προσθέτει το ποσό ειδ. προσ. που του αντιστοιχεί. Όλες οι δημόσιες προσκλήσεις για τα προγράμματα κοινωφελούς αναφέρουν ως ανώτατη επιλέξιμη ασφαλιστική δαπάνη τα 234,8 ευρώ (άνω των 25 ετών). Με βάση αυτό, οι ωφελούμενοι θα όφειλαν να πληρώσουν την όποια διαφορά προκύπτει από τα 234,8 ευρώ και πάνω. Αυτό είναι πιθανό να συμβεί σε όσους ανήκουν σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ή πληρώνουν ειδική προσαύξηση. Είναι αυτό κάτι στο οποίο μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε για να ξέρουμε πως πρέπει να πάμε παρακάτω; Πάντως, επειδή είμαι από τους ατυχήσαντες χωρίς εισαγωγικά πρώτους μηχανικούς που δουλέψανε στα 5μηνα κοινωφελούς και το έχω φάει με το κουτάλι το θέμα σας λέω να μην περιμένετε από κανέναν να σας καταλάβει και να διεκδικήσετε κι εσείς μόνοι σας (όπως κι εμείς τόσο καιρό προσπαθούμε) να βρείτε το δίκιο σας μέσα σε ένα ευθυνόφοβο δημόσιο που αρνείται να εφαρμόσει τους ίδιους του τους νόμους... Για εσάς τους παλιούς έκανα και πάλι αναφορά στο ΣτΠ για συστηματική μη εφαρμογή του νόμου και των εγκυκλίων για το θέμα μας και παρακαλώ να μας ενημερώσει ο συνάδελφος που είχε πει ότι θα κάνει καταγγελία στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αν έχει κάτι νεότερο ή κάποια απάντηση. Να σας ενημερώσω τέλος ότι μου ήρθε έγγραφο το οποίο με ενημερώνει ότι η επιστολή που έστειλα στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, αφού προωθήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η τελευταία προώθησε (για πρώτη φορά μετά τις ενέργειες όλων μας!) όλο το υλικό στο διοικητή του Ε.Τ.Α.Α. κο Πλιάκη και ζητά να γίνουν οι "δέουσες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας" και να υπάρξει και αντίστοιχη ενημέρωσή της Γεν. Γραμματείας.
  5. Εννοείται ότι τα δικαιολογητικά τα παρουσιάζεις στο φορέα που θα σε προσλάβει. Και στη δική μου περίπτωση οι επιλεγέντες που απορρίφθηκαν απορρίφθηκαν από το φορέα όταν δεν του προσκόμισαν την άδεια για να γίνει η πρόσληψη. Συγκεκριμένα, ο φορέας έδινε σε κάθε επιλεγέντα ένα χαρτί με τα δικαιολογητικά που έπρεπε να προσκομίσει εντός 10 ημερών ανάλογα με τη θέση στην οποία είχε τοποθετηθεί ο καθένας. Όποιος τα κατέθετε γινόταν άμεσα η διαδικασία πρόσληψης. Όσοι δεν τα είχαν απορρίπτονταν και έστελναν ειδοποίηση στον Ο.Α.Ε.Δ. να κληθεί ο επιλαχών για την κάθε θέση.
  6. Από τη στιγμή που το λέει ακριβώς έτσι τότε για να πραγματοποιήσουν την πρόσληψη πρέπει να τους προσκομίσεις και την άδεια. Δύσκολα θα βρεις υπάλληλο να δεχτεί να κάνει την πρόσληψη χωρίς να προσκομίσεις άδεια. (Είναι το τυπικό της υπόθεσης).
  7. Αν ξεκινάς άμεσα αυτό μάλλον θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Εγώ ήμουν επιλαχών και με πήραν γιατί οι 2 επιτυχόντες δεν είχαν άδεια άσκησης επαγγέλματος και δεν μπορούσαν να τους προσλάβουν. Αν έχει αλλάξει κάτι στο νέο πρόγραμμα δεν το ξέρω. Αν και αυτό το ζήτημα δεν αφορά το πρόγραμμα αλλά τον φορέα που θα σε απασχολήσει και τα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχει ένας υπάλληλος για κάθε θέση. Πολύ πιθανό, λοιπόν, να σου ζητήσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος από το Τ.Ε.Ε. όταν πας να καταθέσεις τα χαρτιά σου στο φορέα που τοποθετήθηκες.
  8. Από ό,τι είδα στη νέα προκήρυξη του Ο.Α.Ε.Δ. μερίμνησαν να διαφοροποιήσουν τις κατηγορίες ασφάλισης και για τις ειδικότητες που ασφαλίζονται στο Ε.Τ.Α.Α. Οπότε πιστεύω ότι όσοι δουλέψουν στα νέα 5μηνα θα ασφαλιστούν κατευθείαν στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.
  9. Είναι αναρτημένα όλα τα έγγραφα που κατά καιρούς έχουν βγει δε αυτό το topic. Δείτε αν θέλετε προηγούμενες αναρτήσεις. Για παράδειγμα αυτή: Αν κάνετε κλικ στο βελάκι δεξιά θα σας πετάξει στην αρχική ανάρτηση που έχει και το ανάλογο έγγραφο. Από εκεί και κάτω θα βρείτε και τα υπόλοιπα έγγραφα του ΟΑΕΔ. Κάποια από αυτά πρέπει να τα έχω κι εγώ σε έντυπη μορφή (είναι από αυτά που μου είχε επισυνάψει ο ΣτΠ).
  10. Καλημέρα συνάδελφοι. Υπήρξε απάντηση από τον υπουργό Εργασίας στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές για το ζήτημά μας. Σας την αναρτώ. Μετά από αυτήν ελπίζω να γίνει κάτι σύντομα ειδικά για όσους έχουν θέματα με τις δόσεις για την τακτοποίηση των οφειλών τους. Απάντηση Υπουργού Εργασίας.pdf
  11. Κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Υπουργό Εργασίας για το θέμα. Συνάδελφος έθεσε το θέμα στο γραφείο τοπικής βουλευτού και μαζεύτηκαν υπογραφές και από άλλους. Σας επισυνάπτω την ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή με τον αριθμό πρωτοκόλλου που πήρε. Θα παρακολουθώ και στο site της Βουλής πότε θα συζητηθεί (λογικά την επόμενη εβδομάδα) και αν αναρτηθεί η απάντηση θα σας ενημερώσω. Εκτός και αν προλάβει και με ενημερώσει ο συνάδελφος που επικοινώνησε με τη βουλευτή. Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ.pdf
  12. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε κάτι με το να το εκθέσουμε στα μέσα. Εγώ δεν έχω ζήτημα με τις ρυθμίσεις γιατί οφείλω μόνο αυτό το 5μηνο οπότε δε σκόπευα να μπω στη ρύθμιση. Καλό θα ήταν όσοι θέλετε να μπείτε να συνεννοηθείτε μεταξύ σας και να απευθυνθείτε όλοι μαζί σε κάποιο μέσο για να μπορέσετε πιο εύκολα να το αναδείξετε το θέμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα έγγραφα από Συνήγορο του Πολίτη κλπ. απλά χρησιμοποιήστε μόνο αριθμούς πρωτοκόλλου για να μην εκθέτουμε τους συναδέλφους που απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες αυτές. Όσα έχουν αναρτηθεί εδώ δεν έχουν ονόματα νομίζω. Τουλάχιστον όσα ανέβασα εγώ φρόντισα να κρύψω όποια προσωπικά στοιχεία.
  13. Καλά εννοείται πως δεν περίμενα προσωπική απάντηση αλλά όπως είπα είναι η τελευταία κίνηση "ειρηνικού" χαρακτήρα μπας και πάρουν μπρος. Με την "ελπίδα" μια προώθηση από τις υπηρεσίες του Πρωθυπουργού να έχει μεγαλύτερη αξία από το ΣτΠ και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία είπα να φτάσω στο ανώτατο επίπεδο. Τουλάχιστον να εξαντλήσουμε τα περιθώρια πριν μπούμε (όσοι είναι διατεθειμένοι τουλάχιστον) σε επίπονες διαδικασίες. Το πολύ πολύ να καταλήξει να είναι μια ακόμα χαμένη προσπάθεια αλλά το έχω βάλει πείσμα κατά κάποιον τρόπο...
  14. Αγαπητοί συνάδελφοι, στις αρχές του μήνα απευθύνθηκα με επιστολή σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία, τη Γ.Γ. της Κυβέρνησης και το γραφείο του Πρωθυπουργού για να εκθέσω και στη νέα πολιτική ηγεσία το πρόβλημά μας. Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. Επιστολή προς Πρωθυπουργό.pdf Η επιστολή μου όπως έμαθα μέσω mail προωθήθηκε (για άλλη μια φορά) στις αρμόδιες υπηρεσίες και έλαβα σήμερα το πρωί την παρακάτω απαντητική επιστολή από τη Γ.Γ. του Πρωθυπουργού. Μπορείτε να διαβάσετε τις κινήσεις που έχουν γίνει. Μετά από από επικοινωνία μου με το συνάδελφο bstoch, που έχει ήδη κάνει μια πρώτη επικοινωνία με την αρμόδια από το Ι.Κ.Α. στην Αθήνα, αποφασίσαμε να αποστείλουμε και σε εκείνη με mail (το οποίο έχουμε βρει) όλα τα στοιχεία για την υπόθεσή μας (αναφορές στο Συνήγορο του Πολίτη, απαντήσεις του, τις απαντητικές επιστολές όλων των φορέων που μας έχουν απαντήσει, το τελευταίο έγγραφο της Γ.Γ. του Πρωθυπουργού καθώς και όλες τις επιστολές που κατά καιρούς έχουμε στείλει) για να καταλάβουν ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμόσουν το νόμο. Έχει υπάρξει και προσωπική επικοινωνία με την κυρία από φιλικό πρόσωπο του bstoch που πήγε στο γραφείο της και άφησε την τροπολογία που μας αφορά μπας και θυμηθεί να ξεκινήσει τη διαδικασία. Θα ήθελα, λοιπόν, σαν τελευταία κίνηση πριν τους στείλουμε εξώδικο (γιατί εγώ σκοπεύω να το κάνω αν και μετά από αυτό δεν αλλάξει κάτι) να συλλέξω από όσους από εσάς έχετε τη διάθεση όλα τα έγγραφα που σας έχουν αποστείλει όλες οι υπηρεσίες για το συγκεκριμένο θέμα. Θα επισυνάψω στην επιστολή αυτή όλα τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας και θα την αποστείλω με τα ονόματα όσων από εμάς θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία. Θα ήταν προτιμότερο τα έγγραφα να είναι στην πρωτότυπη τους μορφή ώστε να φαίνονται τα ονοματεπώνυμα όλων μας. Σκαναρισμένα σε εικόνα ή pdf. Καταλαβαίνω ότι πολλοί από εσάς ίσως να θεωρείτε επικίνδυνο να δώσετε τα στοιχεία σας μαζί με τα έγγραφα αυτά σε κάποιον άγνωστο όπως εγώ αλλά μόνο μαζικά και επώνυμα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Σας προτρέπω να επικοινωνήσετε μαζί μου με PM, να σας δώσω κι εγώ τα δικά μου στοιχεία ώστε να ξέρετε με ποιόν έχετε να κάνετε και να μου στείλετε όσοι θέλετε τα έγγραφα αυτά. Όταν συντάξω και αποστείλω το mail αυτό θα συμπεριλάβω τα mail σας στις κοινοποιήσεις ώστε να πάρετε κι εσείς αντίγραφο της επιστολής. Πιστεύω ότι μέχρι το ΣΚ θα έχουμε καταφέρει όλοι να συντονιστούμε και να αποφασίσουμε, να επικοινωνήσουμε και να συλλέξουμε τα έγγραφα ώστε τη Δευτέρα να φύγει η επιστολή. Θα ήθελα, λοιπόν, από εσάς: ονοματεπώνυμο, e-mail και τα έγγραφα που αφορούν την περίπτωσή μας. Αν έχετε κάποια διαφωνία ή άλλη πρόταση πείτε την εδώ αλλιώς ας κινηθούμε γρήγορα πριν το Πάσχα. Κλείνοντας, να σας επαναλάβω ότι για μένα αυτό αποτελεί την τελευταία κίνηση καλής θέλησης με επικοινωνία. Σε επόμενο στάδιο, αν δεν υπάρξει καμία ανταπόκριση ή απάντηση για τη διαδικασία, θα σας ζητήσω να κάνουμε όλοι μαζί ομαδικό εξώδικο (να αποφύγουμε και τα πολλά έξοδα) για να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση. Περιμένω τα μηνύματά σας και τις απόψεις σας.
  15. Καθυστέρησα λιγάκι να ξαναμπώ στο forum. Τώρα είδα όλα τα μηνύματα. Σας παραθέτω το έγγραφο που είχα αναρτήσει πριν περίπου ένα χρόνο το οποίο δήλωνε την αλλαγή στην ειδικότητα πρόσληψής μας στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Αν αυτό είναι το έγγραφο που πρέπει να στείλει ο εργοδότης στον Ο.Α.Ε.Δ. και το Ι.Κ.Α., τότε αυτό στην περίπτωσή μας έχει εκδοθεί από πέρυσι. Που βρίσκεται δεν ξέρω και αν έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Παρακαλώ όποιος έχει υπόψιν του κάποιο άλλο έγγραφο που να δηλώνει την αλλαγή ειδικότητας να το ανεβάσει εδώ για να έχουμε μια εικόνα και να δούμε αν το δικό μου έγγραφο είναι όντως αυτό που απαιτείται.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.