Μετάβαση στο περιεχόμενο

FtMan

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Πετρούπολη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

FtMan's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις πληροφορίες, συνεχίζω την αναζήτηση και ενημερώνω. Ευχαριστώ.
  2. Θα ήθελα να μάθω που μπορώ να βρώ κατασκευαστικές λεπτομέρειες για δικτυα μεταλλικών αεραγωγών σε συστήματα κλιματισμού (έντυπο, αρχείο, βιβλίο, πρόγραμμα, site, κάτι τέλος πάντων - κατά προτίμηση στα Ελληνικά). Να εξηγήσω: Όταν δούλευα σε εταιρεία κλιματισμού είχε πέσει στα χέρια μου (για λίγο.... μιάς και ήταν ενός συνεργάτη....) κάποια βιβλία της SMACNA (αν θυμάμαι 2 ήταν) με λεπτομέρειες για τον υπολογισμό εξαρτημάτων αεραγωγών (όχι κλειστές καμπύλες για αποφυγή θορύβου κτλ) καθώς και το ανάπτυγμα αυτών όταν θέλεις να το κατασκευάσεις. Δεν κατάφερα να φωτοτυπήσω κάποια σχέδια αλλά πέρα τούτου τα Αγγλικά μου είναι χάλια.... Γιαυτό αν κάποιος ξέρει κάτι ας μου δώσει μια κατεύθυνση. Υ.Γ. Ψάκτηκα σε site της SMACNA και της ASHRAE αλλα λόγω Αγγλικών πελαγοδρομώ..... Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
  3. Σε αεραγωγούς κλιματισμού (ψύξη) οι μονώσεις συνήθως είναι εξωτερικές: -τύπου φελλοπολτού για αποφυγή υγροποιήσεων μόνο (παλιά η στρώση υλικού απο φελλοπολτό δημιουργούσε φίλμ 3mm με χρήση μπατανόβουρτσας, τώρα ούτε 1mm διότι το υλικό είναι πολύ αραιωμένο για να το τοποθετούν με πιστόλι μπογιατζή....). -τύπου υαλομβάβακα με φύλλο αλουμινίου για αποφυγή θερμικών απωλειών και υγροποιήσεων -τύπου freelen (ή κάπως έτσι...) πάχους τουλάχιστον 10mm, με παρόμοια αποτελέσματα με τον υαλομβάβακα Τώρα εσωτερική μόνωση τοποθετούμε μόνο σε περίπτωση που θέλουμε εμφανή αεραγωγούς και η μόνωση να έχει προδιαγραφές για αντίσταση σε μυκητιάσεις.... Στην περίπτωση σου θα πρότεινα εξωτερική μόνωση με υαλομβάβακα με φύλλο αλουμινίου. Παρατήρηση: θερμοκρασία προσαγωγής αέρα όταν έχουμε σύστημα κλιματισμού με ψύκτη ή απ ευθείας εκτόνωσης (κλασικά αμερικάνικα μηχανήματα) είναι περίπου 12 - 14 0C και με σύστημα τύπου VRV 5-10 0C. Σε βιομηχανικό χώρο φαντάζομαι οτι θα κάνεις ψύξη με ψύκτη οπότε οι οποιεσδήποτε υγροποιήσεις εντός του αεραγωγού θα είναι αμελητέες (αφού θα έχεις εξωτερική μόνωση, όχι ιδιαίτερα παγωμένο αέρα,(υποθέτω..) σχέση πλευρών αεραγωγού όχι πάνω απο 1:4 και ο χώρος δεν είναι πάνω στην θάλασσα (πάλι υποθέτω...) Αυτά....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.