Μετάβαση στο περιεχόμενο

uisalesu

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

uisalesu's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Gior35 mε ενδιαφέρει πολύ αυτό που γράφεις.."επισης η παραχωρηση ειναι απαραιτητη σε ΟΛΟΥΣ τους κοινοχρηστους χωρους "..προσπάθησα να το βρω στο 181δ αλλά δεν τα κατάφερα.. Μπορείς να με βοηθήσεις λιγο?
  2. Ευχαριστώ grtopo.. Πρόσωπο ηδη υπάρχει σε κοινόχρηστη οδό ,στην πλευρά ΑΒ ,μικρό ναί μεν,αλλά υπάρχει... Το θέμα ειναι αν έχει και παράλληλη υποχρεώση παραχωρησης στην πλευρα ΒΓ που ειναι ο κοινοχρηστος υδραύλακας?
  3. Υπάρχει οικόπεδο ΑΒΓΔ άρτιο και οκοδομήσιμο 1060 τμ (αρτιότητα=1000μ) προυπάρχον του 1985,σε οικισμό<2000,το οποίο έχει απο την πλευρά ΑΒ 3 μ πρόσωπο σε Κοινoτική οδό. Η πλευρά ΒΓ καθ ολο της το μήκος εφάπτεται με Δημότικο κεντρικό κοινόχρηστο υδραύλακα συνεχούς ροής συνολικού πλάτους 0,90 (υδραύλακας 0,50+0,40 γρανα). Για έκδοση οικοδομικής αδείας απαιτείται παραχώρηση σε κοινή χρήση και απο την πλεύρα ΒΓ (τού υδραύλακα) ? Σημειωτεον οτι καθ’ολο το μηκος του υδραύλακα (250 μ-περιπου ,και 8 ιδιοκτήτες δεξιά και αριστερά) εχει γίνει ηδη μία παραχώρηση μήκους 80μ ( μετα την εκδοση της Σ.τ.ε 1828/2008 ) σύμφωνα με το Π.Δ 24Απρ/23Μαίου 1985 (ΦΕΚ 181,Δ) άρθρο 6,παρ 1,για απόκτηση οικοδομησιμότητας.
  4. Χίλια ευχαριστώ ΜΑΚΑΡ Εκανα ένα πρόχειρο έλεγχο γιά τήν απόφαση του Νομάρχη. Καί...έχασα...!!!! Γιατί υπήρχε απόφαση Νομάρχη αλλά έχει ανακληθεί!!! Οπότε μάλλον εμπίπτω (ακριβέστερα,εύχομαι νά εμπίπτω)στις διατάξεις του ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-181/Δ/3-5-85) άρθρο 6,παρ 1 (καί οχί παρ 2)γιατί καθ' όλη την δυτική πλευρά συνορεύω με τον Δημοτικό υδραύλακα πλάτους 0,90 εκ,καί εκεί μπορώ να κάνω την απαιτούμενη απο τον Νόμο παραχώρηση. Αλλά περα απο την χρήση πού κανει η Πολεοδομία της απόφασης του Σ.τ.ε,γιά τα τυφλά οίκοπεδα,εχω καί εναν άλλο προβληματισμό πού συνίσταται στο εξής: Η ενέργεια τής παραχώρησης καθ' όλο το μήκος της δυτικής πλευράς,εμέσως εξαναγκάζει και τους άλλους γειτονικούς ιδιοκήτες, παρόχθιους του υδραύλακα, σε μελλοντική παραχώρηση σε κοινή χρήση. Μήπως αυτό το ενδεχόμενο οδηγήσει σε σωρεία αγωγών για καταχρηστική άσκηση δικαίωματος.? Υπάρχει νομιμοποιητική βάση γι'α τέτοιου είδους πιθανή αντίδραση?
  5. Βορεια Πελλοπονησος,περιοχη Αιγιου Οικισμος που προυπηρχε του 1923. Τρεχων πληθυσμος του Δημου 2.300 Αρτιοτητα τα 1.000 τμ με Σ.Δομησης 40% Υπαρχει οικοπεδο εντος των οριων του οικισμου 2.600 τμ αγορασμενο το 1955,που εχει προσβαση σε Δημοτικο Δρομο μεσω δουλειας διελευσης πλατους 2.80 μ (με προσφατη δικαστικη κατωχυρωση) Η δουλεια αυτη ηταν κοινοχρηστη «γρανα» αλλα εχει ατονησει ο κοινοχρηστος χαρακτηρας της,λογω δημιουργιας αλλων οδων,γι αυτο χρειαθηκε και η προσφατη δικαστικη της επιβεβαιωση. Η υπαρχουσα δουλεια χρησιμοποιειται σημερα απο δυο 2 (συνολικα) οικοπεδα. Παραλληλα καθ ολο το μηκος της δυτικης πλευρας διερχεται Δημοτικος υδραυλακας,με βεβαιωμενη γρανα επιτηρησης υδατος 30 εκ σε καθε πλευρα του υδραυλακα. Το οικοπεδο (θεωρω?) οτι ειναι αρτιο,αλλα εχω αμφιβολιες για την οικοδομησιμοτητα του. Ειναι Οικοδομησιμο? Εστω και με παραχωρηση σε κοινη χρηση καθ ολο το μηκος του υπαρχοντος υδραυλακα. Δηλαδη επεχει θεση κοινοχρηστου Δημοτικου χωρου ο υπαρχων Δημοτικος Υδραυλακας? Ευχαριστω προκαταβολικα για την οποια βοηθεια
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.