Μετάβαση στο περιεχόμενο

neos_me_apories

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

neos_me_apories's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η αλήθεια είναι ότι σαφέστατα μου αρέσει η φυσική.Επίσης και η δουλειά του μηχανικου αλλά και τα μαθήματα που υπάρχουν στο συγγεκριμένο τμημα νομίζω ότι θα μου αρέσουν.Ακόμα με τους υπολογιστές παραέχω καλή σχέση.Αφού εαν τελικά πάω για φυσικός θα προσπαθήσω για να πάρω κατι που να έχει σχέση με Η/Υ.Τέλος έρχεται το θέμα με τα λευτά που θα τα βάλει όλα σε μια τάξη.Αυτό για τα δικαιώματα που λες σημαίνει ότι μέχρι να βγω (εαν πάω τελικά στο συγκεκριμένο) θα έχω τα ίδια δικαώματα ή επειδή θα έχω ξεκινήσει τις σπουδες μου πριν οριστικοποιιθει το θέμα δεν θα τα έχω???
  2. Γεια σας! Ανοίγω αυτό το thread γιατί θέλω να μου απαντήσετε μερικά ερωτήματα σε σχέση με το επάγγελμα του μηχανικού. Τα μόρια που έχω μαζέψει από τις πανελλαδικές εξετάσεις μου επιτρέπουν να μπω Φυσικό. Φυσικός είναι και ο πατέρα μου. Η αλήθεια είναι ότι αν μπεις για τα καλά στο σύστημα των φροντιστηρίων το χρήματα είναι αρκετά καλά, σε τέτοιο βαθμό που δύσκολα στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα να μπορούσε κάποιος να εισπράξει. Ωστόσο μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχουν άτομα μέσα από το επάγγελμα του μηχανικού( πολιτικός,μηχανολόγος,ηλεκτρολόγος) που καταφέρνουν να έχουν ακόμα μεγαλύτερο εισόδημα. Επίσης από ότι έχω διαβάσει σε site έχει αρχίσει να δημιουργείται κορεσμός στον κλάδο λόγο του μεγάλου αριθμού σπουδαστών στην συγκεκριμένη κατεύθυνση. Για παράδειγμα με τις υπάρχουσες συνθήκες και δίχως να έχω ένα υπόβαθρο από τους γονείς ή τους συγγενείς μου όπως ένα έτοιμο γραφείο ή γνωριμίες, θα μπορούσα να φτάσω στο επίπεδο να βγάζω 45-50 ευρώ την ώρα στην ηλικία των 40 με 45 δουλεύοντας σε γραφείο άλλου???Αν πάλι ξεκινούσα το δικό μου γραφείο και με αρκετή δουλειά θα μπορούσα να φτάσω στο επίπεδο που σας προανέφερα και να το ξεπεράσω???Εν κατακλείδι αξίζει να ξαναδώσω ώστε να μπω σε αυτές τις σχολές ή να ψάξω την τύχη σε 2 σημεία που θα σας αναφέρω παρακάτω??? 1)Ποια είναι η πραγματικότητα με τις πολυτεχνικές σχολές της Κύπρου??? Έχω διαβάσει σε forum ότι επειδή είναι 4 έτη οι σπουδές δεν τους αναγνωρίζεται το δίπλωμα από το ΔΙΚΤΣΑ. Αυτό ισχύει μόνο εάν θέλω να δουλέψω στο δημόσιο ή ακόμα και αν πάω να δουλέψω ως ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα μπορώ να υπογράφω ως μηχανικός αλλά ως από ΤΕΙ???Η γνώμη σας γενικά για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ποια είναι??? 2)Το τμήμα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ) έχω ακούσει ότι είναι πολύ και δίνει αρκετά καλά μεταπτυχιακά. Όμως από τη ονομασία φοβάμαι μήπως δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ηλεκτρολόγους ή πρέπει να δουλέψουν σε εργοστάσια και με τις επικοινωνίες. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω να απαντήσετε όσο περισσότεροι γίνεται ώστε να διαμορφώσω μια ολοκληρωμένη άποψη.Ελπίζω να το έβαλα στο σωστό μέρος το thread.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.