Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑναστασιοςΤ.

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

ΑναστασιοςΤ.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. κοίταξε ελληνική μεθοδολογία όσον αφορά εύκαμπτα οδοστρώματα υπάρχει και είναι η μέθοδος ΕΟΑΕ,μέθοδος Εγνατίας Οδού Α.Ε. που εφαρμόστηικε για τα οδοστρώματα της εγνατίας οδού.όσον αφορά τα δύσκαμπτα οδοστρώματα,και μάλιστα για την υποκατηγορία που μελετάς,γνωρίζω δυο μόνο.την βρετανική και κατα AASHTO.μην ξεχνάς πως τα δύσκαμπτα οδοστρώματα έχουν πάρα πολύ μικρή εφαρμογή στην Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν νομίζω πως εχει αναπτυχθεί κάποια ελληνική μεθοδολογία.έψαξες μήπως βρεις τίποτα απο Asphalt Insitute?
  2. κατ'αρχας δεν μας είπες πότε εχει μελετηθεί και κατασκευαστεί το κτίριο που κατοικείς.παντως το πιο φρονιμο θα ηταν να μην κανεις καμια προσθηκη τετοιου μεγεθους/φορτιων στην ταρατσα/δωμα.ειναι αμφιβολο εαν εχει διστασιολογηθει για να φερει και τετοια επιπλεον στατικα φορτια η πλακα,οι δοκοι κτλ.και μετα οσον αφορα την δυναμικη καταπονηση....εαν ειναι και παλιο το κτιριο που σημαινει και πιο ανεπαρκης αντισεισμικος σχεδιασμος...για να ειμαστε λοιπον απο την πλευρα της ασφαλειας,μην το επιχειρησεις.
  3. οταν λες british standard τι ακριβώς εννοείς?στην βρετανική μέθοδο χρειάζεσαι τον κυκλοφοριακό φόρτο που τον μετατρεπεις σε ισοδυναμους αξονες και βασει διαγραμματος προκυπτει το παχος της πλακας(οπλισμενης ή αοπλης).οσον αφορα το υπεδαφος και την υποβαση καθοριζεται βασει του CBR.αυτη η διαδικασια ειναι ομοια με αυτην της Βρετανικης μεθοδου για ευκαμπτα.επισης μπορεις να διστασιολογησεις δυσκαμπτο και κατα AASHTO,βεβαια η διαδικασια ειναι αρκετα εκτενης.σου προτεινω να βρεις καποιο εγχειριδιο της μεθοδου στο internet η απο καπου αλλου για να εχεις εναν οδηγο.
  4. κατ'αρχήν κορυφαίος καθηγητής,απο τους καλύτερους του ΑΠΘ.λοιπόν το βιβλίο που σε ενδιαφέρει είναι ΄΄ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΑ-ΥΛΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ΄΄ ΑΘ. Φ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ isbn:960-91849-0-1 εκτύπωση και βιβλιοδεσία 2ης έκδοσης Μ.Τριανταφύλλου& Σία, Βυζάντιο,551 33 Θεσσαλονίκη.Πρόκειται για την 2η έκδοση του 2002,αυτήν μας είχαν δώσει στη σχολή.πιο συγκεκριμένα το κεφάλαιο 12 αφορά αποκλειστικά τα δύσκαμπτα οδοστρώματα.εαν δεν κάνω λάθος στη διαστασιολόγηση δυσκάμπτων εφαρμόζεται η βρετανική μέθοδος,την έχει μέσα στο βιβλίο.θα κοιτάξω μήπως έχει και η Εγνατία Οδός κάποια μεθοδολογία/πρότυπα για δύσκαμπτα.
  5. ναι όντως,κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας απαλλασόμαστε απο τον κλάδο υγείας.τον καλύπτει ο στρατός.μας το είχαν πεί αυτό κατα τη διάρκεια ενημερωτικών σεμιναρίων του ΤΕΕ/ΤΚΜ
  6. anka σε ευχαριστώ.είμαι λιγο μπερδεμένος βέβαια γιατί τον Αύγουστο φεύγω στρατό.οπότε έχω δυο επιλογές,να περιμένω μέχρι τον Οκτώβριο ή να πάω ο ίδιος νωρίτερα....θα δω τι θα κάνω μιας και έναρξη εργασιών στην εφορία δεν πρόκειται να κάνω άμεσα.
  7. κατάλαβα...υπομονή λοιπόν.σε ευχαριστώ για την απάντηση πάντως!
  8. Ειναι το πρώτο μου post σε αυτό το forum!Λοιπόν εγω έδωσα εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος τον Μάρτιο,στο τμήμα θεσσαλονίκης.Όλα καλά.τον Μαίο μου ήρθε η άδεια άσκησης επαγγέλματος,όμως με ανυσηχεί το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν μου έχει σταλεί τίποτα απο το ΤΣΜΕΔΕ,σχετικά με εισφορές που πρέπει να πληρώσω και τα σχετικά.αυτός ο χρόνος αναμονής ειναι λογικός?Δηλαδή θεωρούμαι ασφαλισμένος απο τον Μάρτιο,όμως μεχρι στιγμής δεν έχει έρθει τίποτα απο το ταμείο.Πότε κανονικά θα μου σταλεί ο,τι χρειάζεται απο το ταμείο?Εαν η δημοσιεύση μου ειναι σε λάθος θέμα,ζητώ συγνώμη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.