Μετάβαση στο περιεχόμενο

vagroul

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. καλησπερα.υπαρχει καποια διαφορα για την εκδοση αδειας ξυλινης οικιας απο την αδεια μιας κανονικης οικιας? Παρακαλώ συμπληρώστε την ιδιότητά σας στο προφίλ.
  2. σας ευχαριστω παρα πολυ για ολα οσα μου ειπατε. το μονο που με κολαει σε ολο το θεμα ειναι η παλαιοτητα της κατασκευης και οτι εχει μεινει τοσα χρονια χωρις προστασια ο σκελετος.τα χρηματα που μου ζηταει ειναι πολυ λιγα για την συγκεκιμενη περιοχη λογο της ολης καταστασης.
  3. θα μου πειτε να παω σε καποιον μηχανικο κτλ να μου πει καλυτερα απο κοντα αλλα αυτο μπορω να το κανω οταν γυρισω Ελλαδα. η κατασταση ειναι ως εξης: θελω να αγορασω εναν οροφο που ειναι γυαπι(μονο στα μπετα) ειναι το ισογειο που ειναι σπιτι κανονικα και ο πρωτος οροφος που θελω να παρω εγω. ολο το κτηριο ειναι κατασκευης 1980. υπαρχει αδεια για τον πανω οροφο(απο το 1980) που θα γινονταν 2 διαμερισματα 110τμ + 70τμ=180τμ εγω θελω να το αγορασω και να το κανω ενα διαμερισμα. σιγουρα θα πρεπει να βγει καινουργεια αδεια ετσι?θα υπαρχει καποια επιβαρυνση η καποια μειωση στην τιμη της αδεις λογω της παλιας? τι αλλο πρεπει να προσεξω? οταν γυρισω θα παω με μηχανικο να μου τα πει αναλυτικα και να δει και την κατασκευη γιατι δεν παυει να ειναι και 30 χρονων.... ευχαριστω προκαταβολικα. Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία, με τόνους και το πρώτο γράμμα κεφαλαίο Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ.acnt
  4. υπαρχει βεβαιωση του δασαρχειου.οταν λες προ του 62 τι εννοεις?
  5. δεν ειμαι μηχανικος. εχω στο χωριο μια αποθηκη 50τμ σε οικοπεδο εντος οικισμου 1200τμ,το 1999 ειχε χτυσει ο πατερας την αποθηκη νομιμα με αδεια αγροτικης αποθηκης και ολη την διαδικασια. πριν 3 χρονια προσθεσε εξετερικα της αποθηκης ενα δωματιο 9τμ για τουαλετα. ο χωρος των 50τμ ειναι χωρις διαχωριστικα και χωρις καμια παρεμβαση σαν αποθηκη και οπως δειχνει η κατοψη. οταν γυρισω Ελλαδα θελω να κανω αλλαγη αδειας απο αγροτικη αποθηκη σε οικια. γινετε αυτο και ποσο μπορει να κοστισει ολη η διαδικασια. ευχαριστω πολυ.
  6. ειναι σε περιοχη εκτος σχεδιου.κοντα στα ορια αλλα εκτος.. δασικο δεν ειναι σιγουρα.550τμ. δεν υπαρχει καποιος τροπος ετσι?
  7. δηλαδη για να βγαλεις αδεια εκτος σχεδιου ισχυει μονο το να εχεις πανω απο 4στρ η και αυτο λαθος ειναι?
  8. υπαρχει καποια προυποθεση η καποιος τροπος να βγει αδεια κατοικιας σε κτημα εκτασης 550τμ σε περιοχη εκτος σχεδιου?
  9. ρωταω σαν κοστος ως ιδιοτης οχι σαν αμοιβη σαν πολ.μηχανικος. μου ειπαν οτι οταν αντι για πλακα μπει ξυλινο πατωμα τοτε δεν προσμετριεται ο οροφος στην αδεια. ισως μου ελεγαν κατι σαν σοφιτα.
  10. ηθελα να ρωτησω 1)αν στα τμ μιας αδειας ποιοι χωροι ειναι εντος δηλαδη υπογειο,ημιυπαιθριος χωρος και το βασικοτερο αν σε οικια με δευτερο πατωμα χωρις πλακα αλλα με ξυλινο πατωμα αν μετριεται και αυτο στα τετραγωνικα της αδειας. πχ . 80τμ υπογειο + 80 ισογειο + 80 πρωτος οροφος με ξυλινο πατωμα και σκεπη ποσα τετραγωνικα θα γραφει η αδεια? 2)το ικα για να βγουν τα ενσημα τα μετραει διαφορετικα η αυτα που γραφει η αδεια? ευχαριστω. ειμαι μηχανικος σε καραβι ι αυτο ρωταω εδω και δεν ρωταω καποιον μηχανικο γιατι δεν βρισκομαι Ελλαδα.
  11. για μια αδεια για 80τμ υπογειο,80τμ εισογιο και 80τμ πρωτο οροφο ποσο κοστιζει περιπου η αδεια και ποσα τετραγωνικα πιανεται?80+80+80=240 τι αφαιρηται αο αυτα. αν φτιαξω τον πρωτο οροφο χωρις να ριξω πλακα αλλα με ξυλινο δαπεδο αλαζει κατι στην αδεια? ακομα η βεραντες πιανονται μεσα στην αδεια? μια ερωτηση ακομα που δεν ξερω αν ειναι σχετικη..τα μετρα που αφαιρουνται απο την αδεια οπως το υπογειο και κποια αλλα για το ικα αφαιρουνται? ρωταω στο φορουμ γιατι ειμαι μηχανικος σε καραβι και σκεφτομαι την κατασκευη ενος σπιτιου οταν γυρισω αλλα μεχρι τοτε εχω καποιες απορειες.
  12. βαση δεν ξερω.το διπλα σπιτι που δεν εχει κολωνες αλλα ειναι χτισμενο με τουβλα και σιναζι και απο πανω σκεπη εχει ενα υπεριψωμενο δαπεδο γυρω στους 50cm και γυρω στ 30cm μεσα στη γη.... υπο σκεψη ειμαι. ειναι που θελω να βαλω και ενα δωματιο απο πανω αλλιως θα το εχτιζα με τον τροπο που ειναι το παλιο... τουβλετες και σιναζι....
  13. Καλως σας βρηκα. ειμαι μηχανικος ΜΕΚ στο Ε.Ν. θελω να κανω μια προεκταση στο σπιτι μου στο χωριο.διπλα απο το σπιτι που υπαρχει ειδη. η προεκταση θα ειναι 50τ.μ. θελω να φιαξω τον σκελετο και να ριξω μια πλακα ωστε αργοτερα να μπορω να χτισω ενα δωματι ακομα πανω σε αυτη. η ερωτηση μου ειναι η εξης:δεν υπαρχει δρομος καταληλος για να περασει μπετονιερα και πρεσσα.μπορω να ακολουθησω την διαδικασια που κανουν στις οικοδομες καλουπωμα-σιδερωμα και να ριξω την πλακα με τις κολωνες με μπετονιερα απο αυτες τις μικρες που χρησιμοποιουν στην οικοδομη.... γινετε αυτο η θα πρεπει να βρω αλλον τροπο για να το κανω. Συγνωμη αν σπαταλαω το χρονο σας αλλα εδω στο καραβι εχω παρα πολυ χρονο και σκεφτομαι διαφορα......οταν γυρισω στην Ελλαδα θα παω και σε μηχανικο να μου τα πει αναλυτικα αλλα μεχρι τοτε θα κανω σχεδια μονος μου...... ευχαριστω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.