Μετάβαση στο περιεχόμενο

asxetos

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by asxetos

  1. Εγώ είμαι ιδιώτης που μπήκε στην περιπέτεια που λέγεται χτίσιμο σπιτιού και λόγω άριστης σχέσης με την τεχνολογία με ενδιαφέρει μια υλοποίηση smart home. Έχω κάνει αρκετή έρευνα αγοράς αλλά έχω κάποιες απορίες και θα ήθελα τη γνώμη σας. Έχω δεί λύσεις proprietary αλλά με φοβίζει το γεγονός ότι θα "παντρευτώ" μια εταιρεία. Ισχύει κάτι τέτοιο? Έχετε περιπτώσεις που κάποιος πελάτης σας έβαλε ένα σύστημα Proprietary και στο μέλλον αντιμετώπισε προβλήματα τα οποία ήταν αναγκασμένος να επιλύει μόνο με υλικά της εταιρείας την οποία είχε εγκαταστήσει? Αυτοί που τα πουλάνε με διαβεβαιώνουν ότι είναι απροβλημάτιστα αλλά δεν θεωρώ και τόσο "αθώες" τις τοποθετήσεις τους. Από την άλλη πλευρά κατηγορούν τις υλοποιήσεις τύπου ΚΝΧ διότι λένε ότι δεν προσφέρουν λειτουργικότητα και αξιοπιστία στην οποία έχουν φτάσει τα συστήματα proprietary. Τελικά που είναι η πραγματικότητα??
  2. Είμαι και εγώ σε φάση σχεδιασμού μονοκατοικίας σε περιοχή που δεν έχει αποχετευτικό δίκτυο και λόγω μεγάλου κήπου (περίπου 1 στρέμμα) με ενδιαφέρουν πολύ λύσεις οι οποίες θα μου εξασφαλίζουν νερό για πότισμα του κήπου. Παρά το κάμποσο ψάξιμο στο δίκτυο desptsouk είσαι από τους ελάχιστους που έχουν το σύστημα τόσο καιρό οπότε η εμπειρία σου είναι υπερπολύτιμη. Μπορείς να μας δώσεις και κάποια στοιχεία κόστους (κόστος αγοράς, εγκατάστασης) καθώς και πόσα άτομα εξυπηρετεί η εγκατάσταση σου ώστε να έχουμε πληρέστερη εικόνα? Το να απευθυνθώ σε εταιρείες που προμηθεύουν είναι το ευκολότερο αλλά δεν εμπιστεύομαι ότι θα μου πουν την αλήθεια ή θα "ξεχάσουν" κάποια μειονεκτήματα-δύσκολα σημεία του συστήματος. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν και τα φόρουμ σαν και αυτό. Ευχαριστώ προκαταβολικά
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.