Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήστος Αντώνακας

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Χρήστος Αντώνακας

  1. Απο τα συμβόλαια η πληροφορία που παίρνεις αφορά το ιδιοκτησιακό. Εσύ λές ότι έχεις 2 ιδιοκτησίες α)ισογειο-υπόγειο και β)όροφος. Άρα βάσει του 4178 έχεις τη δυνατότητα κατ επιλογή σου και των ιδιοκτητών να κάνεις είτε μια κοινή δήλωση για όλο το ακίνητο είτε 1 ξεχωριστή δήλωση για κάθε ιδιοκτησία και 1 για τα κοινόχρηστα αν υπάρχουν.

    Τα σχέδια που συνοδεύουν συμβόλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως δικαιολογητικά παλαιότητας και όχι ως αποδεικτικά νομιμότητας του κτιρίου.

     

    Επομένως σε κάθε περίπτωση πριν προχωρήσεις πρέπει να αναζητήσεις τα εγκεκριμένα σχέδια των οικοδομικών αδειών (εφόσον υπάρχουν). Έπειτα με αυτά θα συγκρίνεις την υφιστάμενη κατάσταση και θα δεις αν υπάρχουν αυθαίρετα που χρήζουν τακτοποίησης προκειμένου να εκδοθεί βεβαίωση.

     

    Τώρα αν το έχεις ήδη κάνει αυτό και η μόνη αυθαιρεσία που εντόπισες είναι αυτή που περιγράφεις αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι έχεις αύξηση της επιφάνειας του εξώστη και δημιουργία κάτω από αυτόν ημιυπαίθριου χώρου. Αυτό υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό σαν 1 λοιπή παράβαση.

    Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση σου.

    Βέβαια δεν ανέφερα ότι ο χώρος που στεγάζεται από τον εξώστη είναι ανοικτός στις 3 πλευρές. Δηλαδή στο 2,87+8,80+2,87.

    Σε αυτή την περίπτωση ισχύει πάλι το μήκος του ανοίγματος αν είναι > του 35% του συνολικού περιγράμματος του στεγασμένου μη θερμαινόμενου χώρου προμετράται στο σ.δ?

  2.  

     

    Συνάδελφοι γεια σας.

    Έχω αναλάβει ένα τοπογραφικό οικοπέδου με κτίσμα (υπόγειο,ισόγειο και όροφο) εντός οικισμού και πρέπει να εκδώσω και βεβαίωση για μη αυθαιρεσία.

    Στα χέρια μου έχω μια Συμπλήρωση πράξεως συστάσεως οριζοντίου ιδιοκτησίας του 1998 που αναφέρει ότι το 1961 με πωλητήριο συμβόλαιο συστάθηκε μερική οριζόντια ιδιοκτησία και ανεξαρτητοποιήθηκε μόνο ο όροφος και δημιουργήθηκε ένα οροφοδιαμέρισμα το οποίο περιήλθε στη σύζυγο του ιδιοκτήτη  με συμβόλαιο το 1972. Η υπόλοιπη οικοδομή δηλαδή το υπόγειο και το ισόγειο ανήκουν στο σύζυγο από αγορά με συμβόλαιο του 1956. Στη συγκεκριμένη πράξη συμπλήρωσης συστάσεως οριζοντίου ιδιοκτησίας υπάρχουν κατόψεις υπογείου,ισογείου και ορόφου. Το θέμα είναι πως η σημερινή κατάσταση του ορόφου δεν είναι όπως αποτυπώνεται στην κάτοψη του 1998 ως προς το νότιο εξώστη που το οικόπεδο συνορεύει με άλλη ιδιοκτησία. Δηλαδή στην κάτοψη του 1998 ο εξώστης είναι 8,8μ2 (1,00*8,8-) και τώρα είναι 25,26μ2 (2,87*8,8-) πρόβολος με υποστυλώματα τα οποία απέχουν 0,35μ από την όμορρη ιδιοκτησία.

    Θα ήθελα τα φώτα σας.

    Ευχαριστώ

  3. Συνάδελφοι γεια σας.

    Έχω αναλάβει ένα τοπογραφικό για ένα ακίνητο με Διόροφο κτίσμα με υπόγειο, εντός οικισμού και πρέπει να εκδώσω και βεβαίωση για μη αυθαιρεσία.

    Στα χέρια μου έχω μια Συμπλήρωση πράξεως συστάσεως οριζοντίου ιδιοκτησίας του 1998 που αναφέρει ότι το 1961 με πωλητήριο συμβόλαιο συστάθηκε μερική οριζόντια ιδιοκτησία και ανεξαρτητοποιήθηκε μόνο ο 1ος όροφος και δημιουργήθηκε ένα οροφοδιαμέρισμα το οποίο περιήλθε στη σύζυγο του ιδιοκτήτη  με συμβόλαιο το 1972. Η υπόλοιπη οικοδομή δηλαδή το υπόγειο και το ισόγειο ανήκουν στο σύζυγο από αγορά με συμβόλαιο του 1956. Στη συγκεκριμένη πράξη συμπλήρωσης συστάσεως οριζοντίου ιδιοκτησίας υπάρχουν κατόψεις υπογείου,ισογείου και 1ου ορόφου. Το θέμα είναι πως η σημερινή κατάσταση δεν είναι όπως αποτυπώνεται στις κατόψεις του 1998.

    Θα ήθελα τα φώτα σας

     

     

    Παρακαλώ να γίνεται σωστός έλεγχος θεμάτων
    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
    akius

  4. Χρήστος Αντώνακας

    30 μ. από την γραμμή του καθορισμένου αιγιαλού είναι η γραμμή δόμησης (βλ. Ν.Δ 439/70) προς εκείνη την πλευρά.

    Όμως από ότι φαίνεται καλύπτεσαι, διότι αναφέρεις ότι ο η γραμμή του παλιού αιγιαλού εισχωρεί κατά 40 μ. εντός του γηπέδου. Άρα, αφού έτσι και αλλιώς το τμήμα μετά τη γραμμή του παλιού αιγιαλού και προς τη θάλασσα δεν ανήκει στην ιδιοκτησία του γηπέδου (παρ. 5, άρθρ. 2 ν.2171/01 : 5. Ο παλαιός αιγιαλός και η παλαιά όχθη ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και καταγράφονται ως δημόσια κτήματα), η απόσταση έχει ήδη καλυφθεί.

    υγ. 1 Λογικά, η απόσταση δόμησης του όμορου, αφού 50 μ από τον αιγιαλό είναι ο δρόμος και άλλα 40 μ. ο παλιός αιγιαλός, οπότε μια απόσταση περίπου 100 μ. κάνει νόημα όπως τα περιγράφεις.

    υγ. 2. Για οικονομία του φόρουμ, μη κάνεις διαδοχικές παραθέσεις και ειδικότερα παραθέσεις ολόκληρων τοποθετήσεων χωρίς να υπάρχει λόγος. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής εδώ-->http://www.michanikos.gr/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules

    Σε ευχαριστώ πολύ. Λογικά έτσι είναι, αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί το κτηματολόγιο το τμήμα που τέμνει ο παλιός αιγιαλός το έχει ακόμα ως ιδιοκτησία του πελάτη μου?

  5.  

    Ουσιαστικά επιδιώκεις να κατατμήσεις πάνω στην οριογραμμή του οικισμού, ώστε να προκύψει μετά την κατάτμηση ένα οικόπεδο εντός οικισμού με πρόσωπο σε δημοτική οδό και ένα γήπεδο εκτός οικισμού με πρόσωπο στην παραλία.

    Το τοπίο όμως είναι λίγο..."θολό", σε ότι αφορά την παραλία. Μετά το ν. 2971/2001 η γραμμή παραλίας ορίζει ρυμοτομική απαλλοτρίωση και σε συνδυασμό με το παρακάτω έγγραφο της ΔΟΚΚ που αναφέρει ότι κοινόχρηστος δρόμος για την εφαρμογή του άρθρου 1 του ΦΕΚ 270/Δ/85 θεωρείται η καθορισμένη γραμμή παραλίας, εφόσον έχει τεθεί σε κοινή χρήση και είναι διαμορφωμένη οδός, δημιουργείται ένα ζήτημα αν υπάρχουν αυτά τα δυο κύρια χαρακτηριστικά.

    Από τα γραφόμενα σου, υποθέτω πως το μόνο που υπάρχει είναι η αμμουδιά της παραλίας και τίποτα περισσότερο.

    Άρα, ακόμη και για λόγους αμφιβολιών μια τέτοια κατάτμηση είναι επισφαλής.

    Επίσης, εξέτασε αν στην περιοχή υπάρχει ΖΟΕ, ΣΧΟΟΑΠ, δίκτυο νατούρα 2000 που ορίζει μεγαλύτερες αρτιότητες και όρια κατάτμησης από αυτό που προκύπτει μετά και ίσως να μην μπορεί να γίνει κατάτμηση.

     

    Υ.Γ Ανέβασε το τοπογραφικό σου να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα.

     

    Εγγρ-1256/1-3-05 

    2. Κατά συνέπεια δεν ισχύουν οι περιπτ.α και περιπτ.γ της παρ.1 του Αρθ-10 της Εγκ-5/04  και ισχύουν τα εξής: 
    Κοινόχρηστοι δρόμοι για την εφαρμογή της διάταξης του Αρθ-1 παρ.1α του ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/85), όπως ισχύει μετά την τροποποίηση του από το Αρθ-10  παρ.1 του Ν-3212/03, είναι οι δρόμοι που έχουν διαμορφωθεί ως κοινόχρηστοι με τη βούληση της πολιτείας ή έχουν καταστεί κοινόχρηστοι και δεν εμπίπτουν στους δρόμους της πιο πάνω παρ.1 της παρούσης , όπως: 
    α) αγροτικοί δρόμοι που αποδεικνύεται βάσει συμβολαίων ή άλλων στοιχείων ότι προϋφίστανται της 16-4-24, ημερομηνίας ισχύος του Αρθ-20  του ΝΔ/17-7-23,
    β) δρόμοι που προβλέπονται από αναδασμό του Υπουργείου Γεωργίας, 
    γ) η καθορισμένη ζώνη παραλίας, που εξυπηρετεί τις ανάγκες της κυκλοφορίας, εφόσον έχει τεθεί σε κοινή χρήση και είναι διαμορφωμένη οδός, 
    δ) δρόμοι που έχουν κατασκευαστεί από τεχνικές υπηρεσίες του Δημοσίου και επιτρέπουν την πρόσβαση σε ακτές, αρχαιολογικούς χώρους, εθνικούς δρυμούς, χιονοδρομικά κέντρα ή σε σημαντικά δημόσια έργα (όπως φράγματα, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία κλπ). Οι δρόμοι της περίπτωσης αυτής μπορεί να διαπιστώνονται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας (κατ' ανάλογη εφαρμογή της διαπιστωτικής απόφασης Νομάρχη της παρ.2β). 

     

    Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω για την εξής περίπτωση.Υπάρχει ακίνητο εκτός σχεδίου εκτάσεως 15 στρεμμάτων περίπου, με πρόσωπο σε Δημοτικό δρόμο και πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο περίπου 30μ και στις δύο περιπτώσεις καθώς και πρόσωπο στην ανατολική πλευρά του σε αγροτικό δρόμο περίπου 420μ. , επίσης προς την πλευρά που έχει πρόσωπο στην Δημοτική οδό υπάρχει καθορισμένη οριογραμμή αιγιαλού (και παραλίας στα 10μ από τη γραμμή αιγιαλού) καθώς και καθορισμένη οριογραμμή παλαιού αιγιαλού. Από τον αιγιαλό το πρόσωπο στην Δημοτική οδό απέχει 50μ. ενώ ο παλαιός αιγιαλός εισβάλλει στο ακίνητο 40μ από το πρόσωπο του. Έχει αλλάξει κάτι σχετικά με την απόσταση δόμησης από τον αιγιαλό? Να προτείνω στον πελάτη να οικοδομήσει μετά την οριογραμμή παλαιού αιγιαλού? (Διπλανή ιδιοκτησία εντός δεκαετίας έχει οικοδομήσει σε απόσταση 100μ από τον Αιγιαλό)

  6. Κατά την άποψή μου, εφόσον η θέση του μελετούμενου κτιρίου απέχει απόσταση μεγαλύτερη των 115μ από την ακτογραμμή (100+15μ πλάγια αποστ) δεν απαιτείται χάραξη του αιγιαλού. Το θεωρώ ανούσιο, κοστοβόρο και χρονοβόρο να χαραχθεί αιγιαλός από τη στιγμή που μέρος μόνο του γηπέδου βρίσκεται εντός της 100μ ζώνης κι το κτίριο ΔΕΝ θα τοποθετηθεί εντός ή πλησίον αυτής.

    Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω για την εξής περίπτωση.Υπάρχει ακίνητο εκτός σχεδίου εκτάσεως 15 στρεμμάτων περίπου, με πρόσωπο σε Δημοτικό δρόμο και πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο περίπου 30μ και στις δύο περιπτώσεις καθώς και πρόσωπο στην ανατολική πλευρά του σε αγροτικό δρόμο περίπου 420μ. , επίσης προς την πλευρά που έχει πρόσωπο στην Δημοτική οδό υπάρχει καθορισμένη οριογραμμή αιγιαλού (και παραλίας στα 10μ από τη γραμμή αιγιαλού) καθώς και καθορισμένη οριογραμμή παλαιού αιγιαλού. Από τον αιγιαλό το πρόσωπο στην Δημοτική οδό απέχει 50μ. ενώ ο παλαιός αιγιαλός εισβάλλει στο ακίνητο 40μ από το πρόσωπο του. Έχει αλλάξει κάτι σχετικά με την απόσταση δόμησης από τον αιγιαλό? Να προτείνω στον πελάτη να οικοδομήσει μετά την οριογραμμή παλαιού αιγιαλού? (Διπλανή ιδιοκτησία εντός δεκαετίας έχει οικοδομήσει σε απόσταση 100μ από τον Αιγιαλό)

  7. θα αναφέρεις αρτιότητα-οικοδομησιμότητα σύμφωνα με το άρθρο 3 ΠΔ 6-12-82 (υφίσταται το γήπεδο κατά την ημερομήνια έκδοσης του ΠΔ ή δημιουργήθηκε μεταγενέστερα?)

    Σε όλη τη ζώνη των 800 μ. για κτίρια αμιγούς κατοικίας ισχύουν οι όροι δόμησης του ανωτέρω ΠΔ (εγκ. 85/84).

    Για κτίρια μικτής χρήσης στο μεν συνεκτικό τμήμα του οικισμού (ουσιαστικά πρόκειται για τα προ 23 όρια) ισχύει το ΠΔ 12-3-81 ΦΕΚ 138/Δ/16-8-23 ενώ για το υπόλοιπο τμήμα εφαρμόζονται οι διατάξεις περί εκτός σχεδίου δόμησης.

    Οπωσδήποτε θα κάνεις έλεγχο μήπως σήμερα ο οικισμός έχει οριοθετηθεί. 

    Αν πρόκειται για μεταβίβαση, θα χρειαστεί βεβαίωση Σ.Α.Ο προκειμένου να υπολογιστεί η αντικειμενική αξία του γηπέδου.

    Πρόκειται για αποδοχή κληρονομίας, λογικά και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί Σ.Α.Ο. Το γήπεδο υφίσταται κατά την έκδοση του Π.Δ 6-12-82 και είναι εκτός συνεκτικού τμήματος. Ο οικισμός είναι τα καλιαναίικα μιας και είμαστε και συμπολίτες. Τα όρια του συνεκτικού τμήματος που πήρα από την πολεοδομία είναι το 1971 και υπάρχει και μία απόφαση 34/1985 που καθόρισε κέντρο και ζώνη 800μ. Όταν μιλάς για μικτή χρήση εννοείς επαγγελματική έδρα ή τουριστική εγκατάσταση?

  8. καταρχην οι περισσοτεροι οικισμοι που εχουν χαραχτηριστει ως στασιμοι με αποφαση νομαρχη συνηθως ειναι και χαρακτηρισμενοι και προυφιστάμενοι του ετους 1923 παλι με αποφαση νομαρχη. (χωρις αυτος να ειναι ο κανονας). στους στασιμους οικισμους με την αποφαση νομαρχη οριζεται και ενα κεντρο του οικισμου απο οπου μετρουνε τα 800 μετρα. οτιδηποτε ειναι στην ακτινα των 800μ ειναι αρτιο και οικοδομησιμο ως προυφισταμενο του 1982 για οποιαδηποτε χρηση. εαν κανεις κατατμηση σε νεο γηπεδο τοτε πρεπει να ειναι τουλαχιστον 500μ και μπορεις μονο να κανεις κατοικια εφοσον καταγεσαι απο τον οικισμο. προσοχη στο τελος του δ/τος του 82 περι στασιμων οικισμων αναγραφει οτι στα νεα οικοπεδα για να ειναι οικοδομησιμα πρεπει να εξασφαλιζεται κυκλοφοριακη εξυπηρετηση απο κοινοχρηστο χωρο (οτι καταλαβες καταλαβα αρθρο 7 παρ 2). τωρα σκεψου ενα κομματι γης διπλα στην πλατεια του χωριου που ειναι και στην προκειμενη το κεντρο του οικισμου και ενα κομματι γης στα 799 μετρα απο την πλατεια στην κορυφη του βουνου. σαφως και δεν ειναι το ιδιο. ειναι σαφες οτι το διαταγμα του 82 ειναι ενα διαταγμα που εδωσε κινητρα πολεοδομικες συνθηκες σε ντοπιους να οικοδομησουν με ευνοικους ορους γιατι οι οικισμοι δεν παρουσιαζαν αναπτυξη και χαρακτηριστηκαν στασιμοι. η γνωμη μου ειναι και αυτο κανω και στα δικα μου τοπογραφικα σχετικα μετην δηλωση 651 οτι το καμματι γης που ειναι εκτος του συνεκτικου τμηματος του οικισμου, εκτος του συγκροτημενου τμηματος του οικισμου δηλαδη (κατι το οποιο ειναι υποκειμενικο και βασει εμπειριας το κρινω) το χαρακτηριζω ως εκτος σχεδιου και εκτος του συγκροτημενου τμηματος του οικισμου το οποιο δυναται να οικοδομηθει με τις διαταξεις του π.δ. 82 εφοσον ειναι στα 800μ. ετσι πετυχαινω το κομματι γης το αδομητο στα 799μ να περασει απο την εφορια ως αγροτεμαχιο αλλα να μπορει να χτιστει με το διαταγμα του 82. αν σκεφτουμε αναποδα δηλαδη οτι το κομματι γης στα 799μ στην κορυφη του βουνου ειναι οικοπεδο με την πολεοδομικη και φορολογικη εννοια του ορου θα μπορουσαμε να κανουμε καθετη συνιδιοκτησια σε αυτο? η γνωμη μου ειναι οχι, γιατι αποτελει αγροτεμαχιο το οποιο απλα δυναται να οικοδομηθει με το π.δ. του 82 ωστε μια περιοχη να εμφανισει το δυνατον αναπτυξη. κατι ακομη το οποιο ενισχυει την αποψη μου ειναι το εξης. στους στασιμους οικισμους αποστασεις απο πλαγια ορια 2.50μ η εν επαφη, ομως αποσταση απο αξονα δρομου 15μ οσο και στα εκτος σχεδιου. αρα δεν μπορει να αποτελεσει οικοπεδο με την συνηθη εννοια του ορου.

    Γεια σου συνάδελφε, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής...

    Τι θα πρέπει να αναφέρω στο Τ.δ που θα συντάξω και αφορά αγροτεμάχιο 10 στρεμμάτων εντός ζώνης 800μ σε στάσιμο οικισμό?

  9. Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν τίποτα ιδέες σχετικά με το εξής. Υπάρχει ένα μεταλλικό κτίριο, το οποίο η εξωτερική τοιχοποιία είναι από λαμαρίνα. Αυτό λειτουργεί σαν κατάστημα και θέλω την εξωτερική τοιχοποιία να την επικαλύψω με υλικό σαν αυτό που βάζουν στα μεγάλα πολυκαταστήματα. Τι υλικό θα πρέπει να χρησιμοποιήσω και με με ποιο τρόπο?

  10. Γεια!!

    Μου ετυχε μια περιπτωση στην οποια ο πελάτης θέλει να κάνει άνοιγμα 4 μέτρων....

    Το σπίτι έχει ύψος 6 μέτρα χωρίς στέγη (έχει και στέγη) και ο τοίχος τον οποίο θέλει να γκρεμίσουμε έχει πάχος 70 εκ. Το χτίσιμο δεν ειναι πολυ καλό και το σπίτι ειναι του 50. (Η πέτρα δεν ειναι πλεγμένη καλά και δουλευτηκε με εξωτερικη και εσωτερικη παρειά και γεμισματα). ΟΙ διαστάσεις του σπιτιου ειναι 4,50Χ9,00 . Το άνοιγμα θέλει να γίνει στην διάσταση των 9,00 μέτρων.

    Εγώ σκεφτόμουν να ανοίξω πρώτα στις δύο άκρες την πέτρα ετσι ωστε να μπορώ να ρίξω δύο κολώνες και στη συνέχεια να ανοίξω και να ρίξω μισό και μισό για το δοκάρι. Δεν έχω δουλέψει ξανά κάτι τέτοιο. Μήπως υπάρχει καποιος άλλος τρόπος ενδεδειγμένος???

  11. Συναδελφοι μπορεί κάποιος να μου πει πότε ένα ρέμα είναι οριοθετημένο???

    Ποιος βγάζει αυτές τις αποφάσεις σχετικά με τα ρέματα και που μπορώ να βρω πότε ένα ρέμα είναι οριοθετημένο???

     

    Post#2

     

    Χρησιμοποιούμε την αναζήτηση. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.

    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

    Ευχαριστώ, DOOM

  12. Γεια σας έχω ένα gps χειρός maggelan spor trak map και στο μενού του έχει διαφορα συστήματα συντεταγμένων. Μήπως γνωρίζει κάποιος σε ποιο πρέπει να το βάλω για να συμβαδίζει με αυτό της Ελλάδος??? Επίσης έχει και σύστημα χαρτογράφησης το οποιο οταν το αλλάζω π.χ απο WGS84 σε NAD 27 πάλι μου αλλάζει τα αποτελέσματα. Σε ποιο θα πρέπει να το αφήσω???

    ───────────────────────

    Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

  13. Γεια σας!! Θα ήθελα αν μπορειτε σας παρακαλω να μου πειτε που μπορώ να βρω ενα προγραμμα μετατροπης συντεταγμένων απο ΕΓΣΑ σε HATT. δοκιμασα το Goord αλλα δεν καταφερα κατι. Μήπως μπορειτε να με βοηθησετε?

     

    Μάλλον θα το θεσω ως εξης...

    Θέλω το τοπογραφικο που φτιάχνω καθε φορα να το τοποθετω στον χαρτη 1:5000 αρα θα πρεπει απο συντεταγμενες εγσα που σχεδιαζω στο autocad να μετατρεπω τουλαχιστον 2 ζευγη σε συντεταγμεναι ακραιων σημειων φυλλου εις αζιμουθιακην προβολην ΗΑΤΤ ελλειψοειδους BESSEL οπως αναφερει χαρακτηριστικα ο χαρτης. υπαρχει καποιο προγραμμα?

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.