Μετάβαση στο περιεχόμενο

tsioy

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tsioy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικα υπάρχει τρόπος να βγει το κτίριο κατηγορία Β χωρίς χρήση καυστήρα πετρελαίου???
  2. Δηλαδή αν χρησιμοποιήσω αντλίες θερμότητας μπορώ να πιάσω κατηγορία Β? Το πρόβλημα μου είναι οτι το σπίτι δεν θα έχει υπόγειο και έτσι δεν θέλω να ''σπαταλήσω'' τετραγωνικά για λεβητοστάσιο. Οπότε έχεις κάτι να προτείνεις για να μπορέσω να πιάσω κατηγορία Β χωρίς καυστήρα - λέβητα?
  3. Καλησπέρα. Θα χρειαστώ τις γνώσεις κάποιου Μηχανολόγου. Θέλω να βγάλω άδεια για νέα οικοδομή 90μ2 στην Λούτσα. Η χρήση θα είναι κατοικία για μόνιμη χρήση. Αντι για καυστήρα πετρελαίου θέλω να χρησιμοποιήσω θερμοπομπούς. Μπόρώ στην άδεια να μην κάνω μελέτη για λεβητοστάσιο? Θα έχω πρόβλημα στην μελέτη ενεργειακής απόδοσης? Να σημειωθεί οτι το κτίριο θα είναι μεταλλικό με πετροβάμβακα 50kg ανάμεσα των μεταλλικών διατομών και όλο το σπίτι θα ντυθεί με θερμοπρόσοψη με διογκωμένη πολυστερίνη πάχους 5cm. Θα υπάρχει τζάκι μάλλον ενεργειακό, Ηλιακός και ηλεκτρικός θερμοσίφωνας.
  4. Τι ωραία που περνάμε σ'αυτο το topic...χεχε..Δεν βρίσκω το emotion που τρωει ποπ κορν.. Διακρίνω και μια μικρή δόση ειρωνίας αλλά οκ. Αλεξ απ' ότι λέει ο φίλος Spy η διαφορά δεν είναι και τόσο μικρής τάξης αλλα 15 -20%. μόνο από τον φέρων οργανισμό. Αλλά και στα ίδια λεφτά να έβγαινε το όφελος είναι τεράστιο λόγω του ότι έχει επιλεχθεί σύστημα ξηρής δόμησης οπότε γλυτώνω αυτόματα τον σκελετό της γυψοσανίδας εσωτερικά και της ινοσανίδας εξωτερικά. Και αν είναι έτσι όπως τα λέει ο Spy ίσως η οικονομία της κατασκευής να φτάνει και το 10% συνολικά.
  5. Ετοιμάζομαι να κατασκευάσω εννοώ οτί υπάρχει το οικόπεδο, υπάρχει ο πελάτης, και έχω ετοιμάσει έναν προυπολογισμό για μεταλλικό σπίτι με τον συμβατικό τρόπο. Και αναρωτιόμουν εάν θα μπορούσα να μειώσω το κόστος κατασκευής χρησιμοποιώντας λεπτότοιχες διατομές.Μελέτη δέν υπάρχει ακόμα. Για την κατασκευή με μεταλλικό Φ.Ο ο στατικός που συνεργάζομαι με μια πρόχειρη κάτοψη που του έφτιαξα μου είπε να υπολογίζω περί τα 60Kg/m2. Δυστυχώς δεν έχει κάνει μελέτη ποτέ πάνω σε λεπτότοιχες για να με βοηθήσει. Terry εσυ ίσως να μπορείς να με κατατοπίσεις καλύτερα για να μπορέσω να βγάλω ένα κοστολόγιο. Το σπίτι έχουμε καταλήξει να είναι ώς εξής: 3 πλαίσια ανά 4,0μ. To Το Ισόγειο με διαστάσεις 7μ Χ12,5μ και ένα πατάρι το οποίο θα έιναι το μισό του ισογείου με διαστάσεις 3,5μ Χ 12,5μ. Η στέγη στο πατάρι θα είναι δίρριχτη κεραμοσκεπή με ξύλινο σκελετό με ύψος 5,0μ στον κορφιά και ύψος υποστ/των 4,30μ. Στο ισόγειο θα είναι μονόριχτη με ύψος 3,20μ στον κορφιά και ύψος ακραίων υποστ/των 2,60μ.Το δάπεδο του παταριού θα είναι επίσης ξύλινο.
  6. Ετοιμάζομαι να κατασκευάσω μία ισόγεια μεταλλική κατοικία με πατάρι χωρίς υπόγειο. Η πλαγιοκάλυψη θα γίνει εξωτερικά με ινοσανίδα και τελικά όλη η κατασκευή θα ντυθεί με θερμομόνωση τύπου ''κέλυφος''. Εσωτερικά όλη η κατασκευή θα ντυθεί με γυψοσανίδα. Η απορία είναι η εξής : Αν χρησιμοποιήσω αντί της συνήθους κατασκευής με χάλυβα βαρέως τύπου, λεπτότοιχες διατομές τότε θα ''γλιτώσω΄΄ τους μεταλλικούς οδηγούς που θα χρησημοποιούσα για την τοιχοπλήρωση με ινοσανίδα και γυψοσανίδα στην πλαγιοκάλυψη. Έχει κάνει κάποιος συνάδελφος τέτοιου είδους κατασκευή για να μου πει εαν υπάρχει οικονομικό όφελος με αυτή την επιλογή ?
  7. 300+ το τσιμέντο. Για να έιμαι ακριβής θα κοιτάξω αύριο και θα παραθέσω και την χημική ανάλυση να δουμε τι θα δουμε..!Δεν έβαλε κανένα πρόσμικτο. Θεώρησε οτί αφού καλύπτεται από τον κανονισμό στην περιεκτικότητα του τσιμέντου, δεν χρειαζεται.
  8. Και αυτος που ήρθε από την εταιρεία σκυροδέματος τον ίδιο θαυμασμό επέδειξε όταν το είδε το θέαμα αλλά υπέθεσα οτί το λέει για να απαλλαγεί των ευθυνών.
  9. Αποκλείεις δηλαδή το ενδεχόμενο να μην έπηξε το μπετό λόγω δόνησης στο νερό?
  10. Η εικόνα ήταν σαν μπετό που έχει πέσει πριν 3 ώρες (βυθιζόταν το πόδι μέσα) σε ακανόνιστο σχήμα λόγω της ροής του νερού από την άντληση και την μη επιπέδωση από τον δύτη λογικά. Χημική ανάλυση του νερού έγινε και δόθηκε στη εταιρεία παραγωγής σκυροδέματος. Από την μεριά τους και για να δικαιολογηθούν ίσως, ισχυρίζονται οτι το νερό είναι πολύ πιθανό να περιέχει οργανικές ουσίες ή ζάχαρα οι οποίες δεν αφήνουν το μπετό να πήξει. Αποποιούνται κάθε ευθύνης με λίγα λόγια..Στην χημική ανάλυση που έγινε δεν αναγράφονται οι οργανικές ουσίες.
  11. Σε δίκτυο αποχέτευσης με τσιμεντοσωλήνα Φ500 θέλω να εκτελέσω δοκιμή στεγανότητας. Η δοκιμή θα γίνει ανάμεσα σε 2 φρεάτια επίσκεψης με απόσταση περίπου 40μ. Η τεχνικη προδιαγραφή αναφέρει ''πριν από την δοκιμή τα 2 άκρα του αγωγού κλείνονται με στεγανά πώματα που να επιτρέπουν από την μια την πλήρωση με νερό και από την άλλη την απομάκρυνση του αέρα.Μετά την πλήρωση του αγωγού με νερό το προς δοκιμήν τμήμα θα παραμείνει πλήρες νερού επί 1 ώρα και αφού πραγματοποιηθεί πλήρης απομάκρυνση του αέρα θα εφαρμόζεται υδροστατική πίεση 0,4 ατμ. Η πίεση θα διατηρείται σταθερή επί 30 λεπτά.'' Έχει κάνει κάποιος την δοκιμή αυτή? Με ποιον τροπο θα την εκτελέσω και τι θα χρησιμοποιήσω για πώματα?Κάποια μπαλόνια ίσως? Όποια γνώμη καλοδεχούμενη..
  12. Ευχαριστω για τις ιδέες σου Alex!Θα επεξεργαστω τα δεδομενα και θα σου πω πως το έκανα τελικα! Τελικά έγινε υποβρύχια σκυροδέτηση με συνεργείο δυτών. Τα φρέατα ήταν πλυμμηρισμένα και σε κατάσταση ηρεμίας. Η σκυροδέτηση έγινε με αντλία με προέκταση του σωλήνα εξόδου έτσι ώστε να φτάνει στον πυθμένα. Η συμπύκνωση έγινε με χρήση δονητή. Χρησιμοποιήθηκε σκυρόδεμα υψηλής αντοχής με μεγάλη περιεκτικότητα σε τσιμέντο όπως προβλέπει ο κανονισμός. Μετά από 6 μέρες αντλήσαμε τα νερά και διαπιστώσαμε προς μεγάλη μας εκπληξη ότι το μπετο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΗΞΕΙ ! ! ! (και ούτε πρόκειται) Από το εργοστάσιο παραγωγής ισχυρίζονται οτι φταίει η χρήση δονητή η οποία ξέπλυνε το μπετό.. Κανείς άλλος?
  13. Πολύ ενδιαφέρουσα οπτική.Σκεφτομαι μονο τα εξης.Το να πετυχεις την κατασταση ηρεμίας δεν είναι τοσο ευκολο αν σκεφτεις οτι ο χρονος σκυροδέτησης είναι πολυ μεγαλυτερος απο τον χρόνο που χρειαζεται το νερο για να πληρωσει τον ογκο του σκυροδέματος που εχεις αφαιρέσει.Καλη σκέψη πάντως!Για να μην μπω σε τετοια διαδικασια σκεφτομαι να χρησιμοποιησω προσθετο για την εκπλυση του σκυροδέματος.Ενα σκυρόδεμα με κάθιση>15cm είναι ικανό να πετύχει αυτοεπιπέδωση σε μια επιφάνεια 20 τετραγωνικων?Μπορεις να μου εξηγησεις το κόλπο με τον δαχτυλιδι και τον σωληνα δεδομενου οτι με 7μ νερο ούτως η άλλως δεν βλέπω τον πυθμενα.Η πλάκα εχει στην πάνω εσχαρα Φ12/15.Χωραει να μπει το δαχτυλιδι που λες?Αφου δεν θα βλέπω σκεφτομουν να βαλω παραπάνω απο μια σωληνα για να εξασφαλισω οτι το μπετον θα παει παντου.Αλλά δεν ξέρω ακομα ποσες να βάλω.Με ένα ΑΣΣ δεν θα αποφύγω την άγρια επιφάνεια που αναφερεις?Και αν καταφύγω στην 2η λυση που προτείνεις, η οπη που θα μεινει οταν βγάλω την αντλια θα ειναι 30cm και το emaco ενδεικνυται για καλυψη οπων μέχρι 10cm.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.