Μετάβαση στο περιεχόμενο

TeoJR

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Υπερπολύτιμη συμβουλή! Πόσο περίπου κοστίζει ένας πραγματογνώμονας του ΤΕΕ για τον ιδιώτη ιδιοκτήτη? Όχι μιας και η όψη της προβληματικής μεριάς δεν έχει καθόλου εξώστες. Η όψη αυτή ήταν η βορινή η οποία είχε μόνο 9 παράθυρα (3 ανα όροφο, μήκος πλάκας=11 μέτρα). Εξωτερικά η τοιχοποιία δεν έχει υποστεί ζημιά, δεν έχει αποσαθρωποιηθεί (δεν είναι μουχλιασμένη). Η βροχή έπεφτε καταρακτωδώς για 2 συνεχόμενες μέρες χωρίς να σταματήσει με πολύ ένταση, μεγάλη κλίση και μοναδική φορά προς την όψη αυτή. Όσα παράθυρα πρόλαβαν και σφραγίσανε από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής με τα παντζούρια τους μέχρι πάνω τέρμα, οι εσωτερικοί τους τοίχοι δεν υπέστησαν ζημιές. Όσα παράθυρα δεν κλείσανε ερμητικά τα παντζούρια τους, το νερό προχωρούσε μέσα από τα κουφώματα και πότισε όλο τον τοίχο κάτω από την βάση του κουφώματος (ποδιά λέγεται αυτό?). Αυτό έγινε μάλλον γιατί το μάρμαρο, εκτός της κάκιστης ποιότητας του, δεν είχε κλίση προς τα έξω για να διώξει τα νερά τα οποία λιμνάσανε και βρήκαν διέξοδο προς το εσωτερικό του τοίχου μιας και το κούφωμα, εκτός της κάκιστης ποιότητας του, δεν τοποθετήθηκε σωστά και δεν μονώθηκε καταλλήλως (με σιλικόνη ή το άλλο το κίτρινο που φουσκώνει). Οι ζημιές εστιάζονται σε όλα τα κομμάτια των τοίχων τα οποία βρίσκονται κάτω από τα παράθυρα. Η κατασκευή (μεγάλο συγκρότημα με μεζονέτες) ολοκληρώθηκε πριν 4-5 χρόνια περίπου. Ο κατασκευαστής ήταν επιχειρηματίας της αρπαχτής! Τα υλικά κατασκευής καθώς και τα συνεργεία τους ήταν επιεικώς απαράδεκτα. Έχει γίνει μήνυση πριν καιρό από άλλον ιδιοκτήτη αλλά δεν ξέρω τί κατάφερε. Ήταν η 2η δουλειά που έκανε και από την πρώτη μαθεύτηκε μετά οτι υπήρχαν και από εκεί μηνύσεις. Μετά από αυτό, έκλεισε την υποτίθεται "κατασκευαστική" εταιρεία του!! Αυτά σε γενικές γραμμές. Σας χιλιοευχαριστώ όλους σας για τις άμεσες απαντήσεις. Σίγουρα θα διορθωθεί η ζημιά που δεν πιστεύω να κοστίσει πάρα πολλά λεφτά μιας και θα χρειαστεί να έρθει ένας κουφωματάς για να μονώσει καλύτερα τα κουφώματα και μετά ένας μπογιατζής για να ξύσει και να βάψει τους εωτερικούς τοίχους και μετά θα προβούμε σε μηνύσεις και ό,τι γίνει. Ευχαριστώ και πάλι.
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Μέσα από τα κουφώματα πέρασε το νερό λόγω της κακής τοποθέτησης των και κακής μόνωσης που είχαν, οπότε το νερό πότισε μετά τον εσωτερικό τοίχο και πέρασε όλο το νερό μέσα. Ένας φίλος μηχανικός θα φέρει αύριο έναν κουφωματά για να ελέγξουν την ζημιά. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια. Μια απορία έχω μόνο. Σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης, όταν υπάρχει τεχνική διαφορά, δηλαδή όταν διαφωνούν 2 μηχανικοί επιστημονικά, ποιός αποφασίζει για το ποιός έχει δίκιο? Ο δικαστής που δεν έχει γνώσεις μηχανικού ή η πολεοδομία ή το ΤΕΕ πχ? Πάιζει ρόλο επίσης ο αριθμός των μηχανικών που υπογράφουν μια τεχνική έκθεση προκειμένου να πείσουν το δικαστήριο? Απλή απορία είναι μόνο.
  3. Καλησπέρα σας και να με συγχωρέσετε αν το ποστ αυτό βρίσκεται σε λάθος κατηγορία. Έχει δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με το σπίτι συγγενικού μου προσώπου και θεώρησα πως θα μπορέσετε να βοήθεσετε την κατάσταση με τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας. Το σπίτι είναι καινούρια κατασκευή 5ετίας αλλά εκτός του οτι στην αρχή υπήρχαν κάποια μικρά σχετικά προβλήματα με 2-3 σωλήνες ύδρευσης τα οποία διορθώθηκαν με το κόστος του ιδιοκτήτη, από χθες βράδυ και εξαιτίας της κακοκαιρίας έχουν μπεί πολλά νερά μέσα στο σπίτι μέσα από τα κουφώματα κυρίως (αλλά και τους τοίχους!) και πλημύρισε ολόκληρο το σπίτι! Οι τοίχοι φυσικά έχουν ποτιστεί με πολύ νερό και σε πολλά σημεία έχουν φουσκώσει. Δυστυχώς, το σπίτι ήταν από την αρχή προβληματικό και με την πάροδο του χρόνου βγαίνανε πολλά ελλατώματα ώσπου έφτασε το "τελειωτικό" χτύπημα χθες και σήμερα με τα νερά. Λόγω της αγανάκτησης που επικρατεί, τί μπορεί να γίνει αυτή την στιγμή? Μπορεί να κάνει μήνυση ο ιδιοκτήτης στον εργολάβο για κακή κατασκευή - αστοχία κατασκευής? Προφανώς τώρα θα χρειαστεί να καλυτερέψει ο καιρός, να φύγει η υγρασία και μετά να ξυθούν όλοι οι τοίχοι έξω και μέσα και να μπεί προστατευτικό υλικό εξωτερικά πριν ξαναβαφεί. Σίγουρα το κόστος για όλα αυτά θα είναι πολύ μεγάλο. Θα αναλάβει ο εργολάβος όλο το κόστος αυτό? Θα βγεί άκρη με δικαστικές διαμάχες ή θα πληρωθούν όλα από την τσέπη του ιδιοκτήτη? Κάθε συμβουλή σας είναι υπερπολύτιμη. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.