Μετάβαση στο περιεχόμενο

platonas1

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

platonas1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα στο forum, Τέλειωσα μηχανολόγος μηχανικός σε κολλέγιο το οποίο δυστυχώς δεν αναγνωρίζετε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής, εγώ δούλευα στην εταιρία του πατέρα μου όπου κατασκευάζαμε μεταλλικά εξαρτήματα για υφαντουργικές μηχανές και για συστήματα κουφωμάτων. Είχαμε δηλαδή μηχανές μηχανουργείου και κάποια άλλα μηχανήματα στα οποία δούλευα και συντηρούσα.Ημουν μέλος της εταιρίας. Τώρα θέλω να πάω σε μια άλλη δουλεία και μου είπαν να βγάλω την άδεια ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ. Στα δικαιολογητικά που ζητούν θέλουν και Πιστοποιητικά προϋπηρεσίας / βεβαίωση από το οικείο επαγγελματικό σωματείο που καλύπτει τον κλάδο. Ποιο επαγγελματικό σωματείο είναι για την δική μου την περίπτωση? Μήπως το επιμελητήριο? Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε παρακαλώ να το αναφέρει. Ευχαριστω
  2. Εδώ ---> http://www.southeastern.edu.gr/science.htm κάτω από DEPARTMENT OF COMPUTER SCIENCES AND ENGINEERING
  3. Δηλαδή είτε σπούδασα είτε όχι ενα και το ίδιο σωστά? Και αυτο ισχύει για όλα τα κολλεγιόπεδα.
  4. Ως chartered engineer δεν γίνετε τίποτα? Διότι έχω προϋπηρεσία σε θέση μηχανικού σε εταιρία, ο πρόεδρος του κολεγίου μου είχε πει να φτιάξω ένα engineering practice report όπως και έκανα.
  5. Είχα διακόψει το 2000 και το συνέχισα φέτος, μου είχαν μείνει λίγα μαθήματα. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Τότε νόμιζα ότι ξένα παραρτήματα στην Ελλάδα αναγνωρίζονται. Έστω και αν κάνω μεταπτυχιακό έξω. Επίσης στην σελίδα γραφεί : “The American University of Athens is a professionally and academically recognized university in the European Union/Greece according to Articles 11 and 12 of Act 2005/36/EEC of 7th September 2005. The Directive gives an AUA graduate the right to be considered for registration as a Chartered Engineer in the U.K. and circumscribes the procedures which have to be followed for membership to the respective, per concentration, institute or society in the United Kingdom and in the European Union/Greece.” Αυτό όμως που θέλω να ξέρω τώρα, πέρα από το δημόσιο, έχει αξία αυτό το πτυχίο? Στον ιδιωτικό τομέα? Ρώτησα στο ΔΙΚΑΤΣΑ, και μου είπαν ότι πτυχία ξένων πανεπιστήμιων (παραρτήματα) στην Ελλάδα ΔΕΝ αναγνωρίζονται.
  6. Καλησπέρα σε όλους και όλες, Μπαίνω στο θέμα, Πρόσφατα απέκτησα το πτυχίο bachelor ως mechanical engineer, από AUA (Americal University of Athens) στην Αθήνα. Ξέρω ότι στο δημόσιο δεν μπορώ να δουλέψω διότι δεν αναγνωρίζετε, όμως που μπορώ να πιάσω δουλεία με το συγκεκριμένο πτυχίο? Βοηθάει? έχει κάποια αξία το πτυχίο μου? ή τζάμπα σπούδαζα 4 χρόνια? Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.