Μετάβαση στο περιεχόμενο

Elecmech

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Elecmech

  1. Τα Fuji και γενικά τα Ασιατικής προέλευσης δεν έχουν ενσωματωμένα φίλτρα EMC. Στην Ευρώπη υπάρχουν τα EN 55011 και ΕΝ55022, τα οποία ορίζουν τα όρια εκπομπών ηλεκτρομαγνητικού θορύβου. Στην Ασία δεν υπάρχουν αντίστοιχα πρότυπα, οπότε οι κατασκευαστές δίνουν τα φίλτρα με επιπλέον χρέωση. Αντίθετα οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές τα έχουν συνήθως ενσωματωμένα. Προσοχή στις δύο κατηγορίες EMC. Η μία είναι για να "καθαρίζεται" η τάση τροφοδοσίας ώστε να δουλεύει καλά ο ρυθμιστής. Αυτά τα έχουν όλοι. Τα πιο σημαντικά είναι τα EMC εκπομπών (μπορεί να τα συναντήσετε και ως RFI). Αν δεν τα έχει ο ρυθμιστής μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτά είναι που κατά κανόνα δεν έχουν οι Ασιάτες ενσωματωμένα.
  2. Γενικά τις αρμονικές τις αντιμετωπίζεις με φίλτρα. Οι ρυθμιστές στροφών παράγουν αρμονικές (χωρίς φίλτρα μπορεί να έχεις THDI (Total Harmonic Distortion I) έως και 100%. Μπορείς να βάλεις τοπικά φίλτρα ή να βάλεις ενεργά φίλτρα για να αντιμετωπίσεις γενικότερα το πρόβλημα της εγκατάστασης, γιατί αρμονικές δεν παράγουν μόνο οι ρυθμιστές στροφών. Πάντως καλό είναι να μετρήσετε την ολική παραμόρφωση αρμονικών. Αν είναι ψηλά, πιθανώς φταίει και για την καταστροφή των πινακών, καθώς προκαλούνται υπερτάσεις. Άλλη λύση είναι να βάλεις πυκνωτές που αντέχουν υωηλότερη τάση.
  3. Θa συμφωνήσω με την πρόταση για Telemecanique. Έχουν και μενού στα ελληνικά στα Altivar61 και Altivar71. Γενικά είναι εύκολα στον προγραμματισμό και έχουν και καλή τεχνική υποστήριξη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.