Μετάβαση στο περιεχόμενο

klong

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

klong's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά ήμουνα εκτός. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Ειδικά τον κύριο Ροδόπουλο για την πλήρη ανάλυση.
  2. Ναι γιατί το νερό φεύγει τελικά μετά από λίγο. Μερικού φραξίματος, ίσως, αλλά αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει και στις δύο υδρορροές; Μάλλον δεν προλαβαίνει να διώξει τα νερά. Μιλάμε πάντα για περιπτώσεις δυνατής βροχής (έως πολύ δυνατής) διότι διαφορετικά τα νερά φεύγουν κανονικά. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να μείνει έτσι διότι κάποια στιγμή θα μπούνε τα νερά στο σπίτι και η ζημιά θα είναι πολύ μεγάλη! Μάλιστα μπορεί να περάσουν και στο κάτω διαμέρισμα, όπου δεν ξέρω αν με καλύπτει νομικά το ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα ή θα πρεπει να αποζημιώσω εγώ τον γείτονα!!!
  3. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν έχει μπετό ή τούβλο διότι ήμουνα πολύ μικρός όταν χτίστηκε. Μάλλον είναι μπετό αλλά (από ότι μου είπανε) υπήρχαν και βράχοι που δεν τους σπάσανε και μπορεί να διαπέρασαν το μπετό και να ακουμπάνε στο τούβλο ή στον σοβά!!! Από έξω είναι δύσκολο να σκαφτεί διότι δεν υπάρχει δυνατότητα να μπει μηχάνημα και με το χέρι είναι πρακτικά αδύνατο διότι, όπως είπαμε, έχει βράχους... Οπότε ότι γίνει από μέσα και με πολλή προσοχή διότι μιλάμε για ένα σπίτι 40 ετών... Η περίπτωση γυψοσανίδας με κενό δεν παίζει;
  4. Ναι δούλευαν καλά, όσο τα πρόλαβα διότι όταν μπήκαμε μετά από λίγο βάλαμε τα πλακάκια.
  5. Γεια σας Αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με την αποχέτευση των όμβριων σε διαμέρισμα εσοχή πολυκατοικίας. Όταν βάλαμε πλακάκι στο μπαλκόνι αλλάξαμε (σε συνεννόηση με την διαχείριση) και τις υδρορροές – αποχετεύσεις επειδή ήταν πολύ παλιές (35 ετών). Αλλά μόνο στον δικό μας όροφο λόγω κόστους που δεν ήθελε να πληρώσει η πολυκατοικία!!! Ο υδραυλικός αντί των παλιών τετράγωνων (μικρού μεγέθους) έβαλε στρογγυλές πλαστικές μικρής διατομής για να χωρέσουν στις τρύπες της πλάκας. Στις αποχετεύσεις δεν έβαλε φρεάτια αλλά γωνίες και πριν τις γωνίες Τ με μεταλλική σήτα! Αυτό είπε ότι είναι καλύτερο γιατί δεν βουλώνει (εμένα αυτό μου φάνηκε παντελώς ηλίθιο αλλά δεν είμαι υδραυλικός)!!!! Επίσης μετά την γωνία έκανε αυτοσχέδια μετατροπή, με πλαστικό σε μολύβι, για να βάλει τις στρογγυλές πλαστικές σωλήνες μέσα στις παλιές τετράγωνες μεταλλικές του κάτω ορόφου!!! Το αποτέλεσμα είναι ότι σε κάθε δυνατή βροχή οι αποχετεύσεις βουλώνουν και χρειάζεται την ταυτόχρονη βοήθεια με το λάστιχο κ.λ.π. για να ξεβουλώσουν πριν το νερό μπει στο σπίτι. Όταν ρίχνει μπουρίνια το νερό δεν προλαβαίνει να φύγει και το μπαλκόνι γίνεται λίμνη!!! Τι μπορεί να γίνει; Καμιά ιδέα χωρίς, όμως, να χρειαστεί να ξηλωθούν τα πάντα. Αυτό μπορεί να γίνει από εμένα ή θα πρέπει να το απαιτήσω από την διαχείριση, μην τυχόν γίνει καμμιά ζημιά και, ενώ πληρώσω, βρώ και τον μπελά μου στο τέλος;
  6. Γειά σας Πρόκειται για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω σε έναν τοίχο σε εξοχική κατοικία. Ο τοίχος «ακουμπάει» στην πλαγιά σε ύψος 2μ περίπου αφήνοντας εκτός το υπόλοιπο 1μ περίπου. Κάθε χειμώνα ο τοίχος «φουσκώνει» από την υγρασία σε ύψος περίπου 2μ. Προφανώς από νερό που περνάει από την πλαγιά. Με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τον μονώσω χωρίς να χρειαστεί να σκάψω κενό μεταξύ τοίχου και πλαγιάς αλλά ούτε και να τον γκρεμίσω. Κάπου άκουσα για γυψοσανίδα με κενό μεταξύ αυτής και του τοίχου και εξωτερικά «παράθυρα» εξαερισμού με σχάρες. Παίζει κάτι τέτοιο ή τζάμπα κόπος. Κάθε ιδέα από τους επαγγελματίες του είδους είναι καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Μάλλον δεν κάνει τόσο καλή δουλειά γιατί το σπίτι έχει διαφορά 4-5 βαθμούς σε σχέση με άλλο σπίτι ακριβώς δίπλα που είναι χτισμένο με τούβλα. Η απορία μου είναι: 1. Αν μονώσω με dow π.χ. πάνω από το ταβάνι θα έχω αποτέλεσμα ή 2. Είναι προτιμότερο να βγάλω τα κεραμίδια και να βάλω ξύλο (πέτσωμα), πισσόχαρτο και μετά κεραμίδι ή 3. Να κάνω κάτι τέτοιο: http://www.rooftech.biz/greek/grproducts/grisotec/grisotec2/grisotec2.html Υπάρχει άραγε αυτό στην Ελλάδα (το site είναι από Κύπρο); ή 4. Κάτι τέτοιο κάτω από το κεραμίδι: http://www.fibrotermica.gr/gr/news.php Φυσικά η πιο εύκολη (και φαντάζομαι πιο φτηνή) λύση είναι να βάλω πλάκες dow ακριβώς πάνω από το ταβάνι (λύση 1) διότι δεν χρειάζεται να ξυλώσω όλη την σκεπή. Επίσης έχω ακόμη την εξής απορία: Μια στέγη σαν αυτή που κατασκευάστηκε ως "ψυχρή" στέγη μπορεί να μετατραπεί έτσι απλά σε "θερμή" βάζοντας από κάτω μονωτικό (λύσεις 2,3,4) ή θα έχω διάφορα προβλήματα π.χ. με την ροή του αέρα; Ευχαριστώ εκ' των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  8. Έχω μια εξοχική κατοικία (προκάτ) με κεραμοσκεπή η οποία δεν έχει μόνωση δηλ. έχει μόνο κεραμίδια πάνω σε μεταλικό σκελετό. Φυσικά είναι άθλια σε θερμομόνωση ενώ παραδόξως τα πάει αρκετά καλά από στεγανότητα, ίσως λόγω μεγάλης κλίσης. Κάτω από τα κεραμίδια έχει οριζόντια ψευδοοροφή από ηρακλίτη σοβατισμένο. Βασικά όλόκληρο το λυόμενο είναι κατασκευασμένο από ηρακλίτη σοβατισμένο μέσα έξω. Το ερώτημα είναι το εξής: Τι μπορώ να κάνω για να πετύχω καλύτερη θερμομόνωση; Χρειάζεται ειδική άδεια για αυτό. Ευχαριστώ εκ' των προτέρων, για την βοήθειά σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.