Μετάβαση στο περιεχόμενο

fisikos

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

fisikos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω ότι θα είχα σπουδαίο μέλλον στο επάγγελμα (δεν με πήραν και τα χρόνια αλλά κακά τα ψέματα είμαι ήδη 26 συν 5 τουλάχιστον χρόνια οι επιπλέον σπουδές .... αντίο ζωή) άλλωστε θέλω να πιστεύω πως έχω πάρει τον δρόμο μου. Θα με ενδιέφερε όμως ένα δεύτερο πτυχίο στον τεχνολογικό κλάδο γιατί θα μου έδινε περισσότερη ευελιξία στο τομέα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (τεχνικά λύκεια, ΙΕΚ, κέντρα ελευθέρων σπουδών κλπ.). Όμως σε τελευταία ανάλυση γιατί και να μην εξασκούσα αυτή την επαγγελματική ιδιότητα όχι σε επίπεδο μηχανικού καριέρας βέβαια αλλά ως ελεύθερος επαγγελματίας αν μου δινόταν η ευκαιρία και φυσικά να μου το επιτρέπανε οι καταστάσεις (δηλ. οι υπηρεσίες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).
  2. Θα ήθελα την συμβουλή σας σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό. Είμαι 26 ετών έχω ολοκληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και έχω σπουδάσει φυσικός, από κει και έπειτα ασχολούμαι με τον ασεπ και με μαθήματα ΠΔΣ. Στον τελευταίο διαγωνισμό ασεπ πήγα καλά αλλά δυστυχώς αν και επιτυχών δεν θα είμαι στους διοριστέους. Θα έχω όμως αρκετά μόρια για να βελτιστοποιήσω την θέση μου στους σχετικούς πίνακες αναπληρωτών. Δεν μετάνιωσα για τις σπουδές μου αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν ήταν αυτό το οποίο ήθελα.Το αντικείμενο το οποίο ήθελα να σπουδάσω ήταν ηλεκτρολόγος μηχανικός. Αν και αυτό το οποίο επιδιώκω είναι να διοριστώ σαν φυσικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση εν τούτοις εξακολουθώ να θέλω να μάθω την δουλειά του ηλεκτρολόγου μηχανικού. Αυτό το οποίο θα ήθελα να μάθω είναι αν μπορώ να κάνω τις σπουδές αυτές σε ΤΕΙ και όχι σε πολυτεχνείο και αν συμφέρει τελικά κάτι τέτοιο. Έχω φίλο και μέσου αυτού και γνωστούς οι οποίοι σπούδασαν ηλεκτρολόγοι μηχανικοί στο ΕΜΠ αλλά είναι περισσότερο ηλεκτρονικοί μηχανικοί και μηχανικοί software παρά ηλεκτρολόγοι μηχανικοί. Όταν τους ρωτώ θέματα σχετικά με εγκαταστάσεις κτιρίων, μηχανές - γεννήτριες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συστήματα τεχνητού κλίματος, έξυπνο σπίτι κλπ. τα παιδιά με τα βίας προσπαθούν να θυμηθούν αν έχουν σπουδάσει σχετικά μαθήματα. Όπως καταλαβαίνεται αυτό που θέλω είναι να μάθω τα καθαρά τεχνικά θέματα. Μπορώ να σπουδάσω τα παραπάνω από ΤΕΙ ή πρέπει υποχρεωτικά να δώσω κατατακτήριες για πολυτεχνική σχολή και να επιλέξω τις κατάλληλες ροές; (όπως μου είπαν) Μπορώ να σπουδάσω ηλεκτρολόγος σε ΤΕΙ; Οι πτυχιούχοι ΑΕΙ δίνουν και αυτοί κατατακτήριες για να σπουδάσουν σε ΤΕΙ; Έχετε ακούσει για γνωστούς που από ΑΕΙ έχουν πάει σε ΤΕΙ; Τι σας είπαν άξιζε τον κόπο η προσπάθεια; Πήραν τις γνώσεις που ήθελαν;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.