Μετάβαση στο περιεχόμενο

Hector

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Hector's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για την αγκυρωση εχεις απολυτο δικιο. Ο αρχικος στατικος ειχε γινει με γωνιακες κωλονες οπως οι κ17 και κ18. Αλλα λογω υπογειου γκαραζ δεν βγαινανε οι αποστασεις για την εισοδο των αυτοκινητων. Βεβαια τα 20αρια καμπυλωθηκαν με μεγαλο μεγεθος πυρο για να μπουν αρκετα μεσα στον κομβο οποτε πιστευω οτι ετσι ομαλοποιητε το θεμα.
  2. Ευχαριστω ολους για τις γρηγορες απαντησεις σας. Το στατικο συστημα ειναι το εξεις: βεβαια το παχος των 15 εκ. το χρησιμοποιω μονο στην πλακα του υπογειου μιας και εχουμε το δοκαρι Δ3 που μικραινει κατα πολυ της διαστασεις της πλακας οποτε και τα 15 εκ μου φαινονται επαρκη. Απο εκει και πανω οι πλακες γινονται 20 εκ.
  3. Η σκυροδετηση ηταν συνεχης (οσο συνεχης μπορει να ειναι βεβαια κατα την αλλαγη των βαρελων στους 34c) και μαλιστα με πολλες φωνες για την αποφυγη σταρωματων απο τον εργολαβο (το εχουν στο αιμα τους το σταρωμα δεν αλλαζουν με τιποτα)
  4. Στην μεγαλη διασταση ο οπλισμος στα στατικα ηταν φ10/17,5 και παρολα αυτα στην πραξη τον εκανα φ10/15 με παχος πλακας 15εκ.
  5. Συναδελφοι καλημερα Πριν απο λιγες μερες εριξα την πλακα ισογειου και χρησιμοποιησα για την συντηρηση του σκυροδεματος μια προστατευτικη μεμβρανη συντηρησης σε υγρη μορφη (betocure) αντι για καθημερινη καταβρεξη με νερο. Παρολη την υψηλη θερμοκρασια της εποχης οι αρχικες μικρορωγμες στο σκυροδεμα ηταν ελαχιστες και επιφανειακες. Μετα απο 3-4 ημερες ομως αρχισαν να εμφανιζονται κατα μηκος της μικρης διαστασης της οικοδομης ρωγμες στην μεση των ενδιαμεσων πλακων της οικοδομης. η οικοδομη ειναι μηκους 36μ και πλατους 8 και αποτελουμενη απο 6 επιμερους πλακες. Οι ρωγμεσ ειναι 2-3 μετρων διαμπερεις και μονο στις 4 εσωτερικες πλακες (απο 1 ρωγμη σχεδον στο μεσο καθε πλακας). Μια και χρησημοποιω για πρωτη φορα την μεμβρανη αναρωτιεμαι αν με την καταβρεξη θα μπορουσα να αποφυγω τετοια φαινομενα η αν αυτο οφειλεται σε καθαρα αλλους λογους (συστολη-διαστολη σκυροδεματος, ελλειψη πανω οπλισμου στο μεσο της πλακας) και προπαντος πως θα το αντιμετοπησω στους επομενους οροφους. Ευχαριστω προκαταβολικα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.