Μετάβαση στο περιεχόμενο

jsmith_221

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

jsmith_221's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Απλός το είχα και σαν απορία, μιας ακόμη και στο ΤΣΕΜΔΕ που ρώτησα μου έλεγαν ότι θεωρούμε ελεύθερος επαγγελματίας. Συν του ότι το επάγγελμα του μηχανικού θεωρείτε ως ελεύθερο επάγγελμα όπως αυτό ορίζεται στην κείμενη νομοθεσία περί φορολογίας εισοδήματος (παρ. 1 του άρθρου 48 του Ν. 2238/1994). Γενικά δεν το βρίσκω και πολύ ξεκάθαρο το θέμα ή πιθανός να παρερμηνεύω το παραπάνω άρθρο της νομοθεσίας.
  2. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους, Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η ακόλουθη: Είμαι Χημικός Μηχανικός και έχω κάνει έναρξη στο ΤΣΕΜΔΕ (και ΤΕΕ) εδώ και 3-4 χρόνια. Έχω πληρώσει μέχρι στιγμής όλες τις εισφορές μου στο ταμείο ασφάλισης. Προς το παρόν δεν εργάζομαι ως μισθωτός υπάλληλος σε κάποια εταιρία (είμαι άνεργος). Θέλω να σας ρωτήσω εάν θεωρούμαι ελεύθερος επαγγελματίας (μιας και έχω αυτασφάλιση στο ΤΣΕΜΔΕ) ή αν πρέπει να κάνω έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία για να θεωρούμε ελεύθερος επαγγελματίας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.