Μετάβαση στο περιεχόμενο

geo2004z

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

geo2004z's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όχι δε μου είπε κάτι τέτοιο. Σκέφτομαι να το προτείνω ο ίδιος εάν δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση από το κράτος για να εκδίδω δελτίο παροχής υπηρεσιών κάθε τρίμηνο. Και από τον εργοδότη προφανώς.
  2. Καλησπέρα, Πρόσφατα ξεκίνησα νέα δουλειά και για πρώτη μου φορά γίνομαι κι εγώ "μισθωτός με μπλοκάκι". Όπως έχω καταλάβει, είναι αρκετοί συνάδελφοι στο χώρο που εργάζονται με το συγκεκριμένο τύπο μίσθωσης. Επίσης, έχω καταλάβει ότι υπάρχουν "κρυφά" έξοδα σε σχέση με το ποσό πρόσληψης που προτείνει η εκάστοτε εταιρεία. Εμένα με ενδιαφέρει συγκεκριμένα το κόστος υπηρεσίας του Λογιστή. Έχω μιλήσει ήδη με 2 Λογιστές, ο ένας μου είπε 300€ το χρόνο και ο άλλος 360€ (12 μήνες x 30€) το χρόνο, για την παρακολούθηση του μπλοκ. Βέβαια αυτές οι τιμές, με την προϋπόθεση να ανεβάζουν στην εφαρμογή 1 παραστατικό το μήνα ή 12 το χρόνο, που αναλογούν σε 12 μηνιαίους μισθούς. Εδώ λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω τους έμπειρους συναδέλφους. Είμαι υποχρεωμένος να εκδίδω ένα παραστατικό ανά μήνα? Δηλαδή εάν εξέδιδα 1 το τρίμηνο, με 3 μισθούς ή ένα παραστατικό ανά έτος, με τον ετήσιο μισθό? Είναι εφικτό κάτι τέτοιο? Για να μειώσω κυρίως το κόστος υπηρεσίας του Λογιστή πχ? Αντί να πληρώσω 12 μήνες x 30€, να πληρώσω 4 παραστατικά x 30€ το έτος. Ελπίζω η ερώτησή να μην είναι πολύπλοκη. Ως νέος μπλοκάκιας κι εγώ, προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα μπορώ, διότι πολλά πράγματα δε μου είναι ξεκάθαρα. Παρακολούθησα και το παρακάτω βίντεο για να αποφύγω τη χρήση Λογιστή, αλλά ακόμα και μέσα προτείνουν να έχουμε Λογιστή.
  3. Καλησπέρα, Ενώ έχω πάρει το πτυχίο μου εδώ και κάποια χρόνια ποτέ μου δεν άσκησα το επάγγελμα εν Ελλάδι και δε γράφτηκα στα αντίστοιχα ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ. Μου πέρασε λοιπόν από το μυαλό να κάνω εγγραφή αν το ποσό εισφορών είναι σχετικά χαμηλό και μπορώ να το πληρώνω. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα αυτόν εδώ τον πίνακα χωρίς ωστόσο να γνωρίζω αν είναι σε ισχύ και χωρίς να είναι αρκετά λεπτομερής: http://www.tsmede.gr/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%82%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%95%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82/%CE%A0%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%821%CE%95%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82%CE%95%CE%BB%CE%AD%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD/tabid/382/Default.aspx Γνωρίζει κάποιος ποιες είναι οι κατώτατες εισφορές ΤΣΜΕΔΕ ενός νέου ασφαλιζόμενου που δηλώνει μηδενικές πραγματικές εισφορές? Επί πλέον, γνωρίζει κάποιος πότε αλλάζουμε κατηγορία με τα σημερινά δεδομένα και το τελικό ποσό μετά την αλλαγή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άπαντησή σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.