Μετάβαση στο περιεχόμενο

SOPHIA

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

SOPHIA's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παρακαλώ πείτε μου ποια είναι η διαδικασία εγκρίσεως Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών? Ποιοί νόμοι προβλέπουν ενστάσεις τρίτων και σε τι χρονικές προθεσμίες? Νομαρχιακά Συμβούλια κλπ? Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  2. [align=justify] Ένα γήπεδο που η προσβασιμότητά του είναι από Ιδιωτικό δρόμο και μάλιστα με δουλεία δρόμου 800μ (δηλ δεν έχει φάτσα σε δημόσιο δρόμο), μπορεί να πάρει άδεια οικοδόμησης ξενοδοχείου?
  3. Σήμερα ο Δήμαρχος έκανε δηλώσεις για τις διαστάσεις του δρόμου που οδηγεί στο επίμαχο οικόπεδο. Είπε ότι του έχουν δείξει συμβόλαια ( του 1985)αγοράς λωρίδας πλευρικής του υφισταμένου δρόμου που τον καθιστούν 5,5μ. Αυτό είναι κραυγαλέο ψέμα για πολλούς λόγους. Τα χωράφια πλευρικά του δρόμου προσπέλασης ανήκουν σε πολλούς ιδιοκτήτες σε μήκος 2.5χλμ. Ο Νόμος που απαγορεύει να κατατμήσεις γενικά οικοπεδο και να πουλήσεις μόνο μία λωρίδα 2μ (σε μήκος χιλιομέτρων), είναι παλιός αν δεν κάνω λάθος. Κάθε μέρα ο Δήμαρχος για να δικαιολογήσει τις πράξεις του πετάει από μιά "κοτσάνα". Του την πέσαμε όμως άγρια σε ραδιοφωνική εκπομπή και ελπίζω να πήρε το μήνυμα ότι δεν θα κάνει "περίπατο ατασθαλιών"καλυπτόμενος πίσω από το Δημ.του Συμβούλιο, χωρίς νομικές συνέπειες.
  4. Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κουράζω. Υπάρχει ο δρόμος αποτυπωμένος σε χάρτη ΓΥΣ του 1985, γιαυτό και ο Δήμαρχος δεν τον αμφισβητεί.Ούτε οι επενδυτές. Αυτό που επιχειρούν είναι να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις του νόμου περί Ξενοδοχείων με νομιμοφανείς τρόπους( εξ ου και η γνωμοδότηση του Δημ.Συμβουλίου που θέλουν να πάρουν). Αυτοί καίγονται να ενώσουν το οικόπεδο και να πάρουν βεβαίωση ότι ο δρόμος μέχρι το οικόπεδο είναι 5.5μ φάρδος και να φαρδύνουν και το γεφύρι. Φαίνεται ότι δεν θα αποφύγουμε τα δικαστήρια. Συμπερασματικά: Ούτε να καταργηθεί ο υπάρχων δρόμος ούτε να χαραχθεί νέος για εξυπηρέτηση ιδιωτικού συμφέροντος μπορεί να γίνει και καμμιά γνωμοδότηση Δημ.Συμβουλίου μπορεί να το ισχυροποιήσει.Νομιμοποιείται ο καθένας να το προσβάλλει δικαστικά σωστά? Αντίστοιχα παράνομο είναι να φαρδύνοπυν το γεφύρι για εξυπηρέτηση των ιδιωτικών επενδύσεων όταν μάλιστα είναι και στην αιγιαλίτιδα ζώνη. Μεταξύ γεφυριού και εισόδου οικοπέδου είναι δρόμος 2.5χλμ μήκος στενός 2.70 που όπως είπα χθες δηλώθηκε σε τοπογραφικό ψευδώς 5.5μ. Αν έχετε καμμιά άλλη ιδέα γενικά για το ζήτημα .Πέστε μας. Σας είμαστε πολύ υποχρεωμένοι για την ανταπόκριση σας. Συγνώμη ,ξέρω ότι έχετε και δουλειές και σεις. Συμπερασματικά :
  5. Ευχαριστώ γιά την απάντησή σας. Ο Δήμαρχος συμφωνεί και γιά γκρέμισμα του παλιού γεφυριού που είναι στην αρχή του δρόμου πάνω στην αιγιαλίτιδα ζώνη και με έξοδα !!!! της ιδιοκτήτριας του οικοπέδου εταιρείας να διαπλατύνει αυτό στα 5.5μ ώστε να πληρούνται οι όροι του ΠΔ43/01 Περί αδειοδότησης Ξενοδοχειακών μονάδων.Για όλα αυτά θα γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Είδατε τι κάνει ο άνθρωπος!!!!!!! Δεν είναι η εξαίρεση είναι ο κανόνας στην κοινωνία σήμερα. 0 Ν2971/01 λέει ότι στις προστατευόμενες περιοχές ούτε απλή χρήση του αιγιαλού δεν μπορεί να γίνει από Ιδιώτες. Μόνο έργα Δημοσίου συμφέ -ροντος πχ λιμενοβραχίονες. Πως λοιπόν νομιμοποιούντε να βάλουν χέρι στο γεφύρι? Οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου στο Τοπογραφικό που έχουν καταθέσει στην Πολεοδομία για να πάρουν όρους δόμησης παρουσιάζουν ψευδώς υφιστάμενο δρόμο προσπέλασης 5.5 μ. Η Πολεοδομία δεν ξέρει την αλήθεια. Τι κάνουμε?
  6. Τι γίνεται αν ο δρόμος είναι Αγροτικός αλλάζει τίποτα? Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος θέλει, με γνωμοδότηση θετική του Δημ.Συμβουλίου, να γίνει κατάργηση του υφισταμένου δρόμου και ταυτόχρονα μεταφορά (νέα χάραξη)του περιμετρικά του οικοπέδου. Ισχυρίζεται ότι ο δρόμος είναι δημοτικός. Ομως δεν συνδέει οικισμούς, Εμάς τι μας συμβουλεύετε να κάνουμε? Επίκειται συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου οσονούπω. Επί Γερμανικής Κατοχής σε προϋφιστάμενο μονοπάτι διανοίχθηκε ο εν λόγω δρόμος (φάρδους 2.70μ) για να εξυπηρετήσει δύο Πολυβολεία τους. Έκτοτε είναι σε συνεχή χρήση χωμάτινος. Πως μπορούμε να αποφύγουμε τετελεσμένα? Ποίο νόμο να επικαλεστούμε? Σε ποιά αρχή να προσφύγουμε? ΣΗΜ: έχουμε την ατυχία ο Περιφερειάρχης να μην είναι με το μέρος μας.
  7. Ευχαριστώ γιά την ανταπόκρισή σας. πιστεύουμε ότι επιχειρείται κάτι μη νόμιμο αλλά νομιμοφανές. Ασφαλώς και σεβόμαστε τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Ο Δήμαρχος έχοντας δαπανήσει ποσά για δημοπράτηση μελετών οφείλει να τις αφήσει πρώτα να γίνουν και να μην τις υποσκάπτει. Οταν αυτές ολοκληρωθούν θα προσδιοριστούν οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης. Σχετικά με τα συμβόλαι αγοράς των 245στρεμ ο ιδιοκτήτης είπε ότι πρόκειται γιά προσύμφωνο και όταν εξασφαλιστούν και οι άλλες αδειοδοτήσεις τότε θα ολοκληρώσουν τα συμβόλαια. Επομένως γιατί ο Δήμαρχος έχει πρεμούρα να τους κάνει όλα τα χατήρια. Η περιοχή είναι ανέγγιχτη και είναι κρίμα από το Θεό να γίνει Μανχάταν. Πέστε μου εάν ξέρετε ποιός νόμος προβλέπει τα περί χάραξης δρόμων και κατάργησής τους. Ποιά είναι η ακολουθούμενη διαδικασία?
  8. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ το φορουμ. Μάλλον δεν έγινα σαφής. Το οικόπεδο δεν μας ανήκει. Είμαστε πολίτες που προσπαθούμε να σώσουμε το οικοσύστημα της Λιμνοθάλασσας. Οι ιδιοκτήτες με βοηθό το Δήμαρχο προσπαθούν να γεμίσουν το φάκελλο για το ΥΠΕΧΩΔΕ. Για να πληρούν τους όπρους του ΠΔ 43/02 για ξενοδοχείο πρέπει να συννενώσουν τα δύο οικόπεδα και να πάρουν και προσπέλαση δρόμου 5.5 μ. Πως να φρενάρουμε το Δήμαρχο? Ετοιμάζεται να το περάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης μέχρι το οικόπεδο ο δρόμος είνα 2.70μ και αρχίζει σε ένα γεφυράκι που είναι πάνω στην Αιγιαλίτιδα ζώνη επίσης 2.70μ πλάτοος. Ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι του επέδειξαν συμβόλαια αγοράς 3μ λωρίδος. Αυτό νομίζω απαγορεύεται ως κατάτμηση!!Αν ο δρόμος δεν είναι δημοτικός πως να τον παλέψουμε? Έχει κάνει δημοπράτηση για σύνταξη Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης και δεν πέφτουν οι υπογραφές με τον ανάδοχο εδώ και 4 μήνες. Εν τω μεταξύ τις υποσκάπτει θέλοντας να δώσει βεβαιώσεις δρόμου κλπ. Θα μπουν οι μπουλντόζες πριν τουνς επιστήμονες. Βοηθήστε μας. Ευχαριστώ.
  9. Γειά σας, παρακαλώ να με διαφωτίσετε σχετικά με τα κάτωθι: Έχουμε μία ιδιοκτησία 243στρ εντός Νατούρα αποτελούμενη από δύο γήπεδα που διασχίζει δημοτική οδός (κατά δήλωση του Δημάρχου). Αυτή δεν συνδέει οικισμούς αλλά διασχίζει ένα νησάκι λιμνοθάλασσας και συνδέει δύο παραλίες. Οι ιδιοκτήτες ζητούν κατάργηση αυτού και χάραξη νέου περιμετρικά της ιδιοκτησίας τους,προκειμένου να μεγιστοποιήσουν το συντ. Δόμησης και συνεννώνοντας τα δύο γήπεδα να κτίσουν Ξενοδοχείο. Ο Δήμαρχος θέλοντας άλλοθι ζητά γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου και μετά του Δημοτικού συμβουλίου ώστε να γνωμοδοτήσει θετικά!!! Πως μπορούμε να φρενάρουμε την κατάργηση? ΄Ποιά είναι η σχετική νομοθεσία περί δρόμων? Ποιός αποφασίζει?Που πρέπει να απευθυνθούμε?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.