Μετάβαση στο περιεχόμενο

manos6946

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  1. Ευχαριστω για τις παρατηρησεις σας. Προφανως δεν ειναι κατι ευκολο!
  2. Καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω τι πρεπει να προσεξω σε περιπτωση αντιπαροχης οικοπεδου μου σε ιδιωτη αρχιτεκτονα η μηχανικο. Ευχαριστω.
  3. Μπορει η ερωτηση να φανει παιδικη, ομως για τους μη γνωριζοντες δεν ειναι. Διαθετω οικοπεδο στον Σχινια 1στρ. 22,5προσ.χ45,5 αρτιο και οικοδομησιμο. Μπορω να πουλησω το μισο και να χτισω την αναλογια μου σε τετραγωνικα με σ.δ 0,4 και σ.κ 30%.Υπαρχει περιπτωση μελλοντικα να εχω προβληματα με τον αγοραστη??? Ευχαριστω εκ των προτερων.
  4. Παντως εμενα που με αφορα το θεμα για ενα υπογειο που εχω 180τ.μ-(40 χρονια δουλευει ως επαγγελματικος!), το νομοσχεδιο ειναι εξωπραγματικο για ρυθμιση την στιγμη που μενει η τιμη ζωνης ως μεσο προδιορισμου. Ειναι δυνατον να πληρωσω 50.000ευρω για ρυθμιση ,με αντικειμενικη αξια 70.000ευρω!! καλυτερα να το κλεισω!
  5. Σμφωνω με τον γενικοτερο συλλογισμο σου, η ενσταση μου εγκειται οχι στη ρυθμιση των Η/Χ οι οποιοι ουτως η αλλως παιζουνε στη μεγαλη πλειοψηφια του κοσμου απο 5-35τ.μ αλλα στους υπογειους χωρους που ειναι σαφως πολυ μεγαλυτεροι και παιζουν απο 30,50,100,150,200 και ανω, τετραγωνικα. Η γνωμη μου ειναι πως θα επρεπε να υπηρχε αλλου ειδους ρυθμιση για αυτους-ελπιζω στον νεο νομο να προβλεφτει!
  6. Συμφωνω πως για τους Η/Χ εξυπηρετουσε και συνεφερε, δεν εξυπηρετει καθολου ομως τους μεγαλους και υπογειους χωρους που εχουν αλλαξει χρηση-και ειναι παρα πολλοι- ευχαριστω για την συμβουλη παντως.
  7. Ευχαριστω για την πληροφορια και προσθετω πως ειναι τοτε εντελως αδικος-μαλλον ηταν-διοτι το ιδιο ειναι καποιος να τακτοποιησει σε μια βιλα 500τ.μ επιπλεον 70τ.μ με π.χ 20.000ευρω και συνολικη αξια ακινητου 2εκ.ευρω, με εναν φουκαρα-δεν μιλαω για εμενα-που θελει να τακτοποιησει ενα υπογειο 70τ.μ με αξια π.χ 50.000ευρω και να του ζητανε 10-20.000ευρω!!! Μα αναλογικα η διαφορα ειναι τεραστια!!! υποτιθεται πως οταν μελεταται ενας νομος δεν μπορει να βαζει ολες τις περιπτωσεις στο ιδιο καζανι, ελεος!!! για φανταστειτε π.χ απο αυριο να ελεγαν πως τα τελη κυκλοφοριας ειναι ανεξαρτητως κυβικων π.χ 500 ευρω και να πληρωναν το ιδιο ποσο μια Ferari με ενα Smart!!!!
  8. Το επειγον του πραγματος ειναι πως με αφορα αμεσα!! για μια αποθηκη. Η αντικειμενικη αξια του ακινητου παιζει κανενα ρολο?? η ολα υπολογιζονται και μονο με βαση την τιμη ζωνης??? Ευχαριστω. Για να γινω πιο συγκεκριμενος αναφερομαι σε αποθηκη 90τ.μ , υπογεια, αντικειμενικης αξιας 70.000ευρω και τιμη ζωνης 2200ευρω
  9. θα ηθελα πραγματικα να μαθω το εξης. Ποιος ειναι ο ακριβης ρολος των Η/Χ?? Εχει καμια σχεση με τον βιοκλιματισμο της οικοδομης??? μου εχει κινησει την περιεργια, διοτι σιγουρα εχει καποιο σκοπο, αλλιως δεν θα προβλεποταν στους ορους δομησης. Μπορει να με διαφωτισει καποιος??? Ευχαριστω.
  10. Επειγουσα ερωτηση. Συμφωνα με τον νομο Σουφλια, παιζει ρολο για τον καθορισμο του ποσου της τακτοποιησης αν προκειται για χωρο υπογειου η ρετιρε , νεοδμητο η παλαιοτητητας??? η ολα υπολογιζονται με βαση μονο τα τετραγωνικα και την τιμη ζωνης??? Ρωταω διοτι αν πληρωνει για τα ιδια τετραγωνικα το υπογειο με το ρετιρε και το νεοδμητο με ενα π.χ 40ετιας... εεε τοτε ο νομος Σουφλια φτιαχτηκε απο ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!!!!!
  11. Δηλαδη για να καταλαβω , στις οικοδομικες αδειες ισχυουν πλεον παλι τα παλια μετρα οσον αφορα την κατανομη των Η/Χ και το υψος των υπογειων???
  12. Εγω παντως που ειμαι και αμεσα ενδιαφερομενος ξερω για το 10% της αντικειμενικης αξιας οριζουν το ποσο για τακτοποιηση, με εκπτωση 10% αν πληρωθει εφαπαξ και οχι για τιμη ζωνης. Μιλαω βεβαια για τα υπογεια.
  13. Παντως για να επανελθουμε στο θεμα, η αλλαγη στους Η/Χ θα γινει με ΜΣΔ απο οτι διαβαζω- με τα υπογεια μαλλον εξεταζεται αλλη ρυθμιση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.