Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

LEF

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

LEF's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν εχει δυνατότητα χρήσης του συστήματος glonass (οι σταθμοί της περιοχής μου) οπότε μόνο gps το οποίο δεν εξαρτάται απο το μηχάνημα αλλά απο τον σταθμό.. Tι γίνεται αν δεν πιάνει το κινητό? πχ σε μια λαγκαδια..ή έχει κάποιο προβλημα το δίκτυο στον σταθμό αναφοράς (δικτυακή επίλυση)..
  2. Γνωρίζει μήπως κάποιος για τον δέκτη smartrover gnss της metrica για χρήση δικτύου metrica-hepos? Σκέπτομαι να προχωρήσω στην αγορά του αλλά έχω κάποιες επιφυλάξεις..Aν γνωρίζει κάποιος θα βοηθήσει πολυ!
  3. Γειά σας συνάδελφοι ψάχνω να αγοράσω ένα οικονομικό διπλόσυχνο γεωδαιτικο GPS για απλές εφαρμογές που απαιτούν όμως μεγάλη ακρίβεια! Επεσε στα χέρια μου μια προσφορα της METRICA για ενα δέκτη SMARTROVER GNSS που χρησιμοποει το δίκτυο METRICA-HEPOS το οποίο αν και (χειρός) έχει πολυ καλη ακρίβεια!Απαιτείται όμως ετήσια συνδρομή καθώς και 50-100 € ανάλογα με τον αριθμό των μετρημένων σημείων για επίλυση εργασίας στατικών μετρήσεων GPS. Αξίζει η να πάω σε κλασικό όργανο που δεν χρειάζεται συνδρομες? Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Χρησιμοποιείτε την αναζήτηση πριν ανοίξετε καινούργιο θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, iovo.
  4. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να προτείνει κάποιο λογισμικό στατικής επίλυσης πισίνας? Ευχαριστώ Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  5. LEF

    Λυγισμός

    Kαλημέρα σε όλους και ευχαριστω για το ενδιαφερον!το προγραμμα είνα το STRAD. και εγω πιστεύω οτι αφου ο σχετικός έλεγχος ανεφέρεται στον ΕΚΩΣ για υποστηλώματα και το στοιχειο που εξετάζω είναι κατα τον κανονισμό τοιχείο με H=4.20 δεν πρέπει να διαστασιολογήσω για λυγισμο!! Επιπλέων οι οπλισμοί απο την λειτουργία του τοιχώματος επαρκούν και για την λειτουργία του ως υποστήλωμα (στην ασθενή του διεύθυνση).
  6. LEF

    Λυγισμός

    Καλησπέρα. Κατα ΕΑΚ δεν θεωρήται τοίχωμα διότι δεν εχώ επιλέξει να γίνεται έλεγχος για ενδεχόμενα τοιχεία αλλά θεωρεί ώς τοιχεία στοίχεια μόνο απο 1.5 μέτρα και πάνω (αριθμός ορόφων <4>4).
  7. Χαιρεται!Το προγραμμα στατικών που χρησιμοποιω κανει ελεγχο λυγισμου σε τοιχεια 25*100..Απο αυτα που θυμαμαι στην σχολη ποτε δεν ελεγχαμε τοιχεια για λυγισμο παρα μονο υποστηλωματα..Επισης ο κανονισμος αναφερεται μονο σε υποστηλωματα. Μηπως να παραβλεψω τον σχετικο έλεγχο? Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ. acnt
  8. Θα ήθελα να περιγράψω μια θεμελίωση Γενικής Κοιτόστρωσης με το Strad 2008Pro & Plate 3.0. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να παραθέσει κάποια μεθοδολογία λίγο πιο αναλυτική απο το παράδειγμα της εταιρίας ή να επισημάνει κάποιο σημείο που να χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατα την προσομοίωση να μαθαίνουμε και εμείς οι νεοι μηχανικοί?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.