Μετάβαση στο περιεχόμενο

Jonyp

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Πρέβεζα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Jonyp's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Aldebaran αυτά τα άρθρα κοιτάζει μάλλον η αγροφυλακή. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κόπο σου.
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε avgoust. Αυτό καταλαβαίνω και εγώ με την έννοια κατευθυνόμενα των αγρονόμων. (κανονικά την αγρονομία έπρεπε να τη στελεχώνουν μηχανικοί κυρίως τοπογράφοι και όχι απόφοιτοι λυκείου άσχετοι). Αν ξαναέρθουν θα χρησιμοποιήσω το παράδειγμά σου γα να του πούνε να φτιάξει υπόγειο αγωγό.
  3. Ωπ έχεις δίκιο $%##@ είπα. Έψαχνα στο google και μόνο δουλεία ύδατος βρήκα και το έγραψα χωρίς να το σκεφτώ.
  4. Φίλε Θεοχάρη εννοείς ότι αφού τόσα χρόνια περνούσε το νερό από εκεί έχω δικαίωμα δουλείας ύδατος στο αγροτεμάχιό του?
  5. Ευχαριστώ φίλε μου καταλαβαίνω τι έχω να περάσω. Θα πάω και μια βόλτα από την αγροφυλακή να δω τι νόμο διαβάζουν αυτοί θα πάρω και το άρθρο που μου είπες και θα γράψω εδώ κάποια στιγμή τα συμπεράσματα μου. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!
  6. Συνάδελφε ΚΑΝΑ ναι έχεις δίκιο για τον κτιριοδομικό θα το ψάξω και από εκεί απλά δε ξέρω αν ισχύει για αγροτεμάχια ή μόνο για πιο πυκνό δομικό ιστό. Για να καταλάβεις εδώ μιλάμε για χωράφια στα οποία υπάρχουν μερικά κτίρια με στρεμματικές άδειες και τα νερά πάντα έτσι τρέχανε. Δηλαδή αν εγώ αγοράσω έναν αγρό στο κατώτερο κομμάτι μιας λεκάνης απορροής θα πρέπει να απαιτήσω από όλους τους άλλους να φτιάξουν δεξαμενές-λίμνες να μαζεύουν τα όμβρια γιατί αν δεν επιτρέπω να περάσουν αγωγούς από την ιδιοκτησία μου πως θα αποχετευτούν τα νερά; με αντλίες προς τα πάνω. Φίλε Λέων και εγώ έτσι πίστευα απλά με μπέρδεψαν οι αγροφύλακες με τα κατευθυνόμενα.
  7. Αν και πολιτικός μηχανικός πιστεύω ότι εσείς είστε οι πλέον κατάλληλοι για μία απορία μου σχετικά με την απορροή υδάτων από ένα δικό μου αγροτεμάχιο. Είναι 2 στρέμματα λοιπόν και έχω φτιάξει μία κατοικία 100τμ. Έχει όψη στον δρόμο περίπου 35μ και κλίση από την πίσω όψη προς τον δρόμο (περίπου 3%) από όταν το αγοράσαμε. Όπως καταλαβαίνεται η ροή των όμβριων είναι προς τον δρόμο από εκεί καταλήγουν στο χαμηλότερο αγροτεμάχιο της γύρω περιοχής. Κάποια έργα που γίνανε απέκλισαν κάποιους διόδους διαφυγής οπότε το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο όταν βρέχει πλημμυρίζει. Εκεί καταλήγουν με τον ίδιο τρόπο τα όμβρια από 5 ακόμα αγροτεμάχια εμβαδού 18 στρεμμάτων. Ο ιδιοκτήτης λοιπόν φέρνει κάθε μέρα τη αγρονομία και μας ελέγχει. Να προσθέσω ότι τα πράγματα ήταν έτσι πολύ πριν έρθει ο συγκεκριμένος κύριος και αγοράσει το αγροτεμάχιο και ότι δεν έκανε κανένα έργο να διοχετεύσει αλλού τα ύδατα που μπαίνουν στο αγροτεμάχιο του. Η αγρονομία πάλι λέει ότι δε πρέπει τα όμβρια να μην είναι κατευθυνόμενα. Από ότι κατάλαβα εννοούν να μην αλλάζουμε την φυσική ροή με έργα προς κάποιον άλλο αν και μάλλον δε ξέρουν τι τους γίνεται γιατί θεωρούν κατευθυνόμενα την τρύπα που έχω στο ύψους 10 εκ τοιχιάκι για να βγαίνουν τα νερά και που αν το βουλώσω απλά θα πηδάνε από πάνω. Θα ήθελα αν είναι δυνατόν μια βοήθεια αν κάποιος ξέρει τι ισχύει η αν του έχει ξανά τύχει η ακόμα περισσότερο την νομοθεσία και που θα την βρώ. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.