Μετάβαση στο περιεχόμενο

Graale

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Graale's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναι, αυτό εννοείται! Αν και φοβάμαι ότι δεν θα είναι πλέον Χ*80%+Χ*21%ΦΠΑ αλλά Χ*75%+Χ*21%ΦΠΑ..δυστυχώς..
  2. Ναι, απλά εγώ επέμενα για μισθωτός και προσπαθούσαμε να βρούμε μια λύση, με αυτόν τον μισθό ομως. Δεν βλέπω να γίνεται πάντως..οπότε μπλοκάκι αναγκαστικά, με όρους όμως στη σύμβαση..
  3. Στον εργοδότη. Είχαμε συμφωνήσει 900 καθαρά. Εάν όμως με προσλάβει ως μισθωτό ο ελάχιστος καθαρός βγαίνει κάπου 1020 σύμφωνα με την συλλογική σύμβαση. Άρα θα του επιστρέφω τα 100 Ε, κοινώς θα μου τα κρατάει. Ο PK10GR έχει δίκιο όμως, θα φορολογούμε με βάση τα 1020, συνεπώς δεν με συμφέρει..
  4. Ίδιος θα είναι. Ως μισθωτός , είναι 100 euro παραπάνω, τα οποία θα τους τα επιστρέφω ώστε ο καθαρός μισθός να είναι αυτός που συμφωνήθηκε. (Αυτό συμβαίνει λόγω του ελάχιστου μισθού που καθορίζει η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΤΕΕ)
  5. Καλησπέρα, πρόσφατα βρήκα δουλεία σε μια ΜΚΟ, η οποία δεν έχει κανένα πρόβλημα να με προσλάβει είτε ως μισθωτό στο ΤΣΜΕΔΕ, είτε ως ελεύθερο επαγγελματία. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα, θα μπει όρος στη σύμβαση ότι θα είμαι υπό καθεστώς εξαρτημένης σχέσης, οπότε θα είμαι καλυμμένος. Το πρόβλημα είναι πως ενώ ως ελεύθερος επαγγελματίας θα έχω μια παρακράτηση φόρου 20%, η όποια λογικά θα μου επιστραφεί όλη πίσω, στην περίπτωση του μισθωτού δεν έχω καταλάβει τι γίνεται. Εκεί νομίζω υπάρχει μια παρακράτηση ΦΜΥ κάπου στο 8%, η οποία δεν έχω ιδέα αν επιστρέφεται. Επειδή και στις δύο περιπτώσεις, ο καθαρός μισθός θα είναι ο ίδιος μήπως τελικά με συμφέρει δουλέψω ως ελεύθερος επαγγελματίας, καθώς θα έχω μεγάλη επιστροφή απο τη εφορία?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.