Μετάβαση στο περιεχόμενο

panagiotis88

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

panagiotis88's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν διαβασες το post μου προσπάθησα να πάρω την άδεια αλλά δεν υπήρχε κανείς στην πολεοδομία. Έχω ήδη συγκεντρώσει ότι χρειάζεται. Απ'ο την άλλη αυτό που προσπαθώ είναι να κλείσω την αγροτική οδό με πόρτα. Ο τοπογράφος που μου έχει κάνει σχέδια μου είπε ότι μπορώ να το κάνω δίχως άδεια. ΑΠΛΑ ρώτησα αν έχει κανείς άλλη άποψη (αν υπήρχε μηχανικός στην πολεοδομία θα το γνώριζα σίγουρα). Ο τοπογράφος εργάζεται στο δημόσιο. Διαβάζω συνέχεια σε thread οτι πολλοί προσπαθούν να βρουν απαντήσεις δωρεαν, πραγμά διαπίστωσα σε αλλα θέμα. Δικαιολογημένα εκνευριζεστε αλλα δεν έχουμε μπεί όλοι για αυτήν την δουλειά. Στο φόρουμ σας και σε συζητήσεις μεταξύ μηχανικών εχω βρεί αρκετές χρησιμες πληροφορίες, (πχ υπάρχει καλές παραπομπές για την νομοθεσία περι αγροτικών οδών) τι να κάνω? να πληρώσω για την πληροφόρηση? κάντε το κλειστό το φόρουμ με τον αριθμό αδειας σας. έχω δώσει αρκετά χρήματα σε μηχανικούς και δικηγόρους και μάλλον θα δώσω και άλλα, προσπαθώ να εμποδίσω την κατα πάτηση και να ξέρεις ότι και για αυτό θα πρέπει να πληρώσω (ίσως να έχεις επισκευτεί την πολεοδομία καπανδριτίου...αν ναί θα γνωρίζεις τους κανονες). Έτσι με ενοχλεί να απαντάει κάποιος με υφος απαξιωτικό. εκανα ερώτηση και δεν απαίτησα απαντηση. Καλύτερα να μην μου απαντούσες. Θα μάθω αυτο που ζητάω απο την πολεοδομία, (στα σίγουρα) μόνο θα πρέπει να περιμένω 15 μέρες. Αν νομίζεις ότι γράφω για να γλιτώσω χρήματα, τότε είμαι στην διαθεσή σου Έαν ποτε σου προκύψει λογιστικό ή φορολογικό ζήτημα...ΔΩΡΕΑΝ ασφαλώς
  2. Επισκευτηκα την πολεοδομία Καπανδριτίου όπου ανηκει τον ακινητό μου αλλά δεν υπηρχε κανένας μηχανικός. (?) δεν θα θα έπρεπε να υπάρχει έστω ένας να εξυπήρετει το κοινό? Τελοςπάντων συνομίλησα με την κυρία στισ πληρορίες και με ενημέρωσε ότι θα επιστρέψουν αρχές Σεπτεμβριου. Για την περίφραξη που θέλω να κάνω χρειάζομαι αδεια μικρής κλίμακας. Τα δικαιολογητικά είναι φωτογραφίες, 2 τοπογραφικά σχεδιαγράμματα, τίτλο ιδιοκτησίας και χαρακτηρισμό από το δασαρχείο. Το μόνο για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι αν χρειάζομαι άδεια για μικρη πόρτα δίφυλη (την πιο απλη). Ο τοπογράφος μου είπε ότι δεν είναι βέβαιος, αλλά ενδέχετε να μην απαιτείται άδεια για τέτοια εργασία. Έχετε την ίδια άποψη ή αντιθετη?
  3. Τελικά τι σημαίνει αγροτικός δρόμος? Είχα την εντύπωση πως είναι μια δίοδος που δημιουργείται μεταξύ αγροτεμαχίων (με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών) για να διευκολύνει την διέλευση αγροτικών μηχανών και αγροτικών εργασιών. Δεν δίνω ορισμό βέβαια, αλλωστε δεν είμαι μηχανικός, αλλά έχω αγροτεμάχιο με αγροτικό δρόμο. Εχω γραψει σχετικά σε άλλο thread. Ο αγροτικός δρόμος φαντάζομαι δημιουργείται με για αγροτικές εργασίες? Στο φορουμ ακουσα και τον όρο κοινόχρηστος, που λογικά θα δημιουργείται πάλι με την σύμφωνη γνώμη των ιδικτητών. Διαβασα για την δουλεία διόδου αλλά νομίζω ότι για να κάνει κάποιος δουλεία διόδου θα πρέπει να μην έχει δικό του δρόμο. Λογικά απαντηση σε όλα τα ερωτήματα θα μου δώσει η πολεοδομία.Εκεινο που θα ήθελα να ρώτησω εσάς είναι αν μια κοινότητα δικαιούται να δώσει βεβαίωση με την οποία να δηλώνει ότι υπάρχει αγροτικός οδός?
  4. Δεν ανέφερα ότι έχω ήδη μιλίσει με τον όμορο ιδιοκυήτη. Μου ζήτησε να τον αφήσω να περνάρι από τον δρόμο μεχρι να ολοκληρώσει την κατασκευή του δικού του. Καλοπροαίρετα του το επέυτρψα και αυτός τοποθέτησε και καλοπιστικά δενδρύλια.Προκειται για καταπατητή. Του έχω ήδη στείλει ένα εξώδικο. Προσπαθώ να αποφύγω τα δικαστήρια που θα με καθυστερήσουν και να αντιδράσω με άλλο τρόπο. Αυριο το πρωι θα επισκεφτώ την πολεοδομία και αν υπάρχει καποιος θα ρωτήσω. Ξέρω ότι αν έκανα εργασίες δίχωςάδεια θα μπορούσε όποιος θέλει να με καταγγείλει. Δεν μπορώ να καταγείλω αυτον που έχει κανει εργασίεσ χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα στο αγροτεμαχιο μου?
  5. Καλησπέρα σε όλους. Δεν είμαι μηχανικός και θα ήθελα την συμβουλή σας. Εχω ένα αγροτεμάχιο 20 στρεμμάτων άρτιο που οικοδομεί μόνο 100 τμ. Η μια πλευρά είναι "ανοιχτή" και θέλω να την περιφράξω. Πήγα στην πολεοδομία και έμαθα τι δικαιλογητικά πρέπει να έχω για την άδεια περιφραξης. το προβλημά μου είναι το εξής: μέσα απο το αγροτεμάχιο διέρχοταν ένας παλιός αγροτικος δρόμος. Ο οποίος δεν υπάρχει πουθενά στους χαρτες της πολεοδομίας ή του υπουργείου γεωργίας (ήταν ένας χωματόδρομος που εξυπηρετούσε τα ζώα παλαιότερα και τα τρακτερ αργότερα για τις εργασίες τους, και όλα αυτά κατόπιν συνενόησης μεταξύ των ιδιοκτητών). Τα τελευταία 2 χρόνια ένας νέος ιδιοκτήτης εκμεταλεύτηκε την υπαρχουσα κατάσταση και ασφαλτόστρωσε το χωματινο δρόμο, δίχως άδεια αφου δεν ήταν στην ιδιοκτησία του και τον χρησιμοποιεί ως δίοδο στην επιχειρηση του- ο ίδιος έχει δίοδο από άλλη πλευρά. Σκέφτομαι απλά να τοποθετήσω μια κοντή διφυλη πόρτα κλείνοντασ του την διέλευση. Χρειάζομαι άδεια για κάτι τέτοιο? Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? π.χ. να ρίξω χώματα? Σας θέτω σε γνώση σας όυι ο δρόμος είναι μέσα στο ακίνητο μου το όποιο εξ αιτίας νομοθεσίας δεν κατατμείται ούτε καταπατείται. Πρόκειται για κληροτεμάχιο νομής του 1926. Εχω συμβουλευτεί δυο δικηγόρους για τα παραπάνω. συνεργάζομαι με μηχανικό αλλα θα είναι στην Αθήνα σε 15 μέρες οπότε οι συμβουλές σας μου είναι πολύτιμες. ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.