Μετάβαση στο περιεχόμενο

ioannides_p

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Σκι, Paintball, Τεχνολογία, Θάλασσα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

ioannides_p's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δυστυχως οι περισσοτεροι μικρομεσαιοι επαγγελματιες δεν εχουν ακομα αποκτησει παιδεια οσο αφορα την προληψη ατυχηματων. Αυτο που εγω εχω συναντησει οταν αναφερω τη μελετη επικινδυνοτητας, ειναι πολλες φορες να με κοιτανε με μισο ματι λες και τους αναφερω κατι αεριτζιδικο για να τους φαω λεφτα. Αυτο που κανω ειναι να μην επιμενω, γραφω στο τετραδιο οτι πρεπει να γινει μελετη και το αφηνω ετσι. Οταν μπει η επιθεωρηση εργασιας σε μια μικρη επιχειριση, συνηθως δινει διορια 10 ημερες για να συμμορφωθει. Να ξερετε οτι η επιθεωρηση εργασιας εχει βγει εξω και κανει ελεγχους φουλ. Αυτο το μηνα μπηκαν σε δυο πελατες μου, μολις τους ειχα αναλαβει (τον εναν μια εβδομαδα και τον αλλο 10μερες). Εννοειται οτι οχι μονο δεν ειχαν μελετη επικινδυνοτητας, αλλα οι προηγουμενοι τεχνικοι δεν ειχαν πατησει και το ποδι τους ποτε εκει. Πηγαν εγραψαν μια φορα στο βιβλιο, πηραν το παραδακι και την εκαναν. Ειδικα ο ενας ειπχειρηματιας, προς τιμην του, ενω ειχε πληρωσει τον αλλο για ολο το χρονο και εμεναν ακομα 6 μηνες, φωναξε εμενα και με ξαναπληρωσε απο την αρχη για να γινει η δουλεια σωστα αυτη τη φορα. Υ.Γ. Επειδη σε μικρες επιχειρησεις το συνανταω συχνα το να πηγαινει ο ΤΑ μια φορα μονο να παιρνει τα λεφτα και να γινεται καπνος, αν μπει η επιθεωρηση εργασιας η το ΚΕΠΕΚ στην επιχειρηση, ξερει κανεις τι καμπανα πεφτει στον εργοδοτη και στον ΤΑ, αν πεφτει?
  2. Καλημερα, Απο υπο κατασκευη καταστημα fast food, μου ζητηθηκε "περιγραφη ανθρακα", την οποια πρεπει να συμπεριλαβουν με τα υπολοιπα δικαιολογιτικα για να παρουν αδεια απο το υγειονομικο. Εχει κανεις γνωση επ αυτου και πως θα πρεπει να κινηθω? Δε μου εχει ξαναζητηθει κατι τετοιο και δε γνωριζω καθολου. Ευχαριστω.
  3. Συμφωνω με τον Marlem. Το ιδιο εχω ακουσει κι εγω, χωρις να το εχω διασταυρωσει ομως.
  4. Οχι δεν ειναι μεταλλικο το κτιριο. Οι υδροροες ειναι μεταλλικες, 4", αποσταση μεταξυ τους 10- 12 μετρα, και φτανουν μεχρι το εδαφος. Το εδαφος ομως εχει κλιση προς το κτηριο με αποτελεσμα να λημναζουν τα νερα εκει. Οι ιδιοκτητες θελουν να παρακαμψουν τα νερα τοποθετωντας μια οριζοντια υδροροη η οποια θα μαζευει τα νερα και θα τα ριχνει στο πλαι του κτηριου. Καπου ειχα ακουσει παλιοτερα οτι δε μπορει να χρησιμοποιηθει πλαστικη σωληνα λογω νομοθεσιας. Ισχυει αυτο?
  5. Καλησπερα, εχω μια ερωτησουλα σε προβλημα που αν και δεν ειναι της ειδικοτητας μου, βρεθηκε μπροστα μου. Εχω καποιες υδρορροες (10) σε ενα μεγαλο κτηριο οι οποιες ειναι μεταλλικες 4". Οι ιδιοκτητες ζητουν αλλαγη ρησης για να αποφευχθουν λημναζοντα νερα. Για να ειμαι πιο ακριβης θελουν να ενωθουν οι καθετες στηλες, με οριζοντια πλαστικη που θα οδηγησει αλλου τα ομβρια. Απο οτι εχω ακουσει ο νομος επιβαλει τη χρηση μεταλλικων σωληνων για τη δουλεια αυτη. Πότε, και σε ποια κτηρια επιβαλλεται η μεταλλικη σωληνα? Τι αλλη λυση προτεινετε, γιατι δε σκοπευω να στηριξω τεραστια μεταλλικη σε αλφα μπλοκ? Ευχαριστω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.