Jump to content

balios

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About balios

 • Rank
  Νέο Μέλος
 1. Καλημέρα, Είμαι μηχανικός ,μελος ΤΕΕ ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ θα θελα να ρωτήσω το εξής επειδή εδώ και 2 μήνες ειμαι άνεργος (παραιτήθηκα απο τη δουλεία στην οποία ήμουν σαν μισθωτός μηχανικός δούλευα τα τελευταία 4 χρόνια) ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να γραφτώ στον ΟΑΕΔ(από ότι έχω ακούσει τουλάχιστον παλία οι μηχανικοί δεν έιχαν δικαίωμα εγγραφής στον ΟΑΕΔ). Αν δικαιούμαι κάποιο επίδομα. Αν μπορώ να βγάλω κάρτα ανεργίας,(και αν ναι σε τι οφελεί). Απο ότι ξέρω βέβαια αν κάποιος παραιτηθεί δεν δικαιούται επίδομα ανεργίας. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορέσω να πάρω επίδομα ανεργίας πηγαίνοντας πχ σε κάποιον γνωστό λέγοντας μου να με προσλάβει και να με απολύσει εικονικά ώστε να μπορώ να πάρω το επίδομα?
 2. Καλημέρα,εργάζομαι σε μία εταιρία σαν μισθωτός μηχανικός. πρόσφατα αποφάσισα να παραίτηθώ.H εταιρία μου χρωστάει δεδουλευμένα 3 περίπου μηνών και από οτι ξέρω δικαιούμε να πάρω επίδομα αδείας ολόκληρο όπως και μέρος του δώρου χριστουγέννων. Θα ήθελα αν γνωρίζει να μου πεί αρχικά πως έχει η διαδικασία συνενόησης με το λόγιστήριο (υπογραφή παραίτησης κτλ) και πώς μπορώ να διασφαλίσω τα δεδουλευμένα μου αν δεν μου τα καταβάλουν όλα πρίν την παραίτηση (που είναι και το πιο πιθανό) και ζητηθέι κάποιος διακανονισμός .
 3. ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ήσουν αρκετά αναλυτικός επειδή δεν έχω δουλεψει ποτέ με μπλοκάκι έχω αρκετές απορίες τα 5000 που υπολόγισες για ΤΣΜΕΔΕ ειναι στο σύνολο του έτους?(γιατι 12*250=3000) επισης τα 4000 (υπόθεση) που κάνεις προκύπτουν απο αποδείξεις που θα προσκομίσω σχετικά με έξοδα που έχουν να κάνουν με την εργασία μου? επίσης εκεί που λες "Εάν υποθέσουμε ότι θα περνάς κάποια έξοδα στα βιβλία σου, σαν επαγγελματικά, όπως κινητό, βενζίνες, ας πούμε 200 ευρώ το μήνα τότε στο χρόνο θα έχεις 2400 ευρώ έξοδα." Σε αυτά τα έξοδα τι μπορώ να συμπεριλάβω εκτός απο κινητό και βενζίνες πχ τυχον υπολογιστες αδειες για software και γενικότερα εξοδα που έχουν να κάνουν καθαρά με θέματα δουλειάς?πχ αν εχω κάποιο γραφείο το ενοίκιο κοινόχρηστα και λοιποι λογαριασμοί?
 4. Καλησπέρα,εδω και δυο χρονια εργάζομαι σαν μισθωτος μηχανικος και αμείβομαι βάση σύμβασης δηλαδή γύρω στα 1200 καθαρά Υπάρχει μία πρόταση για εργασία με μπλοκάκι όμως με στανταρ μηνιαίο μισθό και ετήσιο εισόδημα στα 22-24000 το χρόνο . Αν υποθέσουμε οτι βάση ετήσιου εισοδήματος το μήνα θα έχω μεικτό μισθό 1900 ευρώ το μήνα πόσος θα είναι ο μηνιαίος καθαρός μισθός μου και πώς υπολογίζεται? Από ότι έχω διαβάσει το 45% πάει σε φόρο και απο κει και πέρα είναι και η πληρωμή του ΤΣΜΕΔΕ αν είναι έτσι δεν με συμφέρει σωστά?
 5. Στο ΤΕΕ γράφτηκα το 2008 .Δηλαδή τα χρόνια προυπηρεσίας θεωρούνται τα χρόνια στα οποία είναι κάποιος εγγεγραμένος στο ΤΕΕ?
 6. Καλησπέρα ήθελα μια διευκρίνηση σχετικά με το πώς υπολογίζονται τα χρόνια προυπηρεσίας επομένως και σε ποιά μισθολογική κατηγορία ανήκει κάποιος μηχανικός. Από ότι έχω δεί αυτό που μετράει στα χρόνια προυπηρεσίας είναι το έτος απόκτησης του πτυχίου.ισχύει κάτι τέτοιο? Εγω πχ τον τρέχοντα μήνα κλείνω 3 χρόνια απο την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου μου και αν ισχύει αυτό θα πρέπει να ανήκω στη μισθολογική κατηγορία 3-6 έτη .όμως σαν καθαρή προυπηρεσία(βάση ημερομηνίας πρόσληψης) η προυπηρεσία μου είναι μικρότερη απο 3 χρόνια. Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν με το που εντάσεσαι σε μία παραπάνω μισθολογική κατηγορία (βάση συλλογικής σύμβασης εργασίας) αυξάνουν οι συντελεστές ,επι του μεικτού μισθού, με τους οποίους υπολογίζονται οι κρατήσεις. ΥΓ εργάζομαι σαν μισθωτός μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα.
 7. Έχει κανείς να μου προτείνει κανένα καλό βιβλίο για Στοχαστικές Διεργασίες κ Πιθανότητες ή έστω και σήμειώσεις. Θα προτιμούσα κάτι που να κάνει και κάποια αναδρομή στην προαπαιτούμενη θεωρία πιθανοτήτων
 8. Χωρις να είμαι και γω σίγουρος απο ότι έχω δεί στο πρόγραμμα μισθοδοσίας έχει δηλωθεί η ημερομηνία εγγραφής μου στο ΤΣΜΕΔΕ,γιαυτό το λόγο έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι 100% σίγουρος ότι με έχουν δηλώσει στο ΤΣΜΕΔΕ κανονικά απο τη σωστή ημερομηνία. Απλά το θέμα είναι ότι ο λογιστής δεν ασχολείται με το θέμα των εισφορών του πριοηούμενου ετους όλο μου λέει θα το τακτοποιήσει και οταν τον πέρνω τηλ μου λέει ότι το ξέχασε κτλ.Αν ισχυε κάτι άλλο δεν έπρεπε να μου το πούν οτι δηλαδή δεν με έχουν δηλωμένο στο ΤΣΜΕΔΕ απο το 2009 και άρα πρέπει να τα πληρώσω μόνος μου?Κάτι τέτοιο δεν μου το έχουν αναφέρει ποτέ.
 9. Είμαι δηλωμένος εξαρχής σαν μισθωτος.Επειδή δεν μπορώ να για ποιο διάστημα εχουν καταβληθει εισφορες και για ποιο οχι αυτό που ξέρω είναι ότι οι εισφορές για το 2009 (που η εταιρία με είχε στο ΙΚΑ ενώ ταυτόχρονα ετρεχε το ΤΣΜΕΔΕ ) δεν έχουν καταβληθει ενώ απο το νέο έτος έχουν καταβληθεί κανονικά.Στο πρόγραμμα της μισθοδοσιας έχουν βάλει να φαίνεται ημερομηνία ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ την κανονική ημερομηνία Μάρτιος 2009. Δηλαδή δεν με δηλώσαν στο ΤΣΜΕΔΕ ότι με προσλάβαν απο 01/01/2010 οπότε και έγινε η αλλαγή στις καταστάσεις τη εταιρίας απο ΙΚΑ σε ΤΣΜΕΔΕ αλλά δηλώσαν την κανονική ημερομηνία Δεν ξέρω αν έχω γίνει απόλυτα κατανοητος
 10. Καλησπέρα αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα Απο 03/2009 είμαι και τυπικά μηχανικός (Μηχανικος Η/Υ) έχοντας αριθμό μητρώου μέλους ωστόσο επειδή στην εργασία μου ξεκίνησα να δουλεύω πριν πάρω την άδεια ασκήσεως επαγγελματος (01/2009) με είχαν καταχωρημένο όχι με σύμβαση μηχανικού αλλά με σύμβαση αποφοίτου πληροφόρικής και ασφάλεια ΙΚΑ. Ωστόσο η σύμβασή μου και κατα συνέπεια οι εισφορές άργησαν να αλλάξουν και τελικά μου μετατρέψαν την σύμβαση μου αρα και τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ σε αυτή του μηχανικού απο 01/01/2010. Ωστόσο όταν πρίν απο ένα μήνα πήγα να ρωτήσω στο ΤΣΜΕΔΕ για εκδοση βιβλιαρίου μου είπαν ότι ναι μεν η εταιρία που δουλεύω με είχε δηλώσει σαν απασχολούμενο σε αυτήν μηχανικό ωστόσο δεν είχαν τακτοποιηθει οι εισφορές μου.Ρωτώντας το λογιστή της εταιρίας για το τι γίνεται μου είπε ότι η εταιρία απο αρχές του έτους καταβάλει κανονικά της εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ ωστόσο δεν έχουν καταβληθεί τα ωφειλόμενα απο το 2009 γιατι θέλει μία διαδικασία καταβολής τους μέσα απο το site του ΤΣΜΕΔΕ την οποία δυσκολεύεται να καταλάβει και απο το ΤΣΜΕΔΕ δεν τον βοηθουν.Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να βγάλω βιβλιάριο ποίος ξέρει να μου πεί που βρίσκεται η αλήθεια και τί μπορώ να κάνω.
 11. Καλημέρα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει τι ισχύει απο νομικής πλευράς για αυτό το θέμα Η περιπτωση μου ειναι η εξης Ειμαι αποφοιτος Μηχανικός Υπολογιστων μέλος του ΤΕΕ απο το Μαρτιο του 2009 Τον ιανουάριο του 2009 έπιασα δουλεία στο τμήμα Μηχανογράφησης καποιας εταιριας.Επειδή μέχρι εκείνο το διάστημα δεν είχα τυπικα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος η πρόσληψη έγινε με σύμβαση βοηθού αναλυτή προγραμματιστή και ασφάλεια στο ΙΚΑ. Ωστοσο απο τότε μέχρι και τώρα δεν έχει αλλαξει κάτι ούτε στη σύμβαση μου ούτε στην ασφάλεια μου με αποτέλεσμα είναι να έχω πολλά προβλήματα(χρωστούμενες εισφορες κτλ) Το θέμα είναι οτι μετά απο καποιες συζητήσεις ο προιστάμενος μου μου είπε τον οκτώβρη τελικά ότι θα με βάλουν στο ΤΣΜΕΔΕ και άρα θα μου αλλάξουν και τη σύμβαση (η αλήθεια είναι οτι και γω δεν το πίεσα απο την αρχή το θέμα λόγω του ότι σαν πρώτη δουλεια ήμουν κάπως ψαρωμένος). Απο τότε έχω μιλήσει με το λογιστή γύρω στις 7-8 φορες και όλο μου λεει δικαιολογίες πολύ πιθανον να βαριέται να ασχοληθει με το θέμα τέλοσπαντων απο ότι καταλαβαινω δεν δίνει σημασία και με έχει γραμμενο. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν αυτοί είναι νομότυποι ως προς εμένα αν δηλάδή το ότι με απασχολούν με κάποιου είδους σύμβαση (όχι μηχανικού απλα αποφοίτου πληροφορικης) είναι καθόλα νόμιμο οπότε δεν τους καίγεται καρφί επειδή εγώ δεν μπορώ να διεκδικίσω τιποτα παραπάνω. Δεν έχω σκοπό να κάνω καταγγελία της συμβασης απλά ήθελα να δω αν ισχύει κάτι τέτοιο στην περίπτωση μου (Σημειωτέων κανένας στο τμήμα δεν έχει πτυχίο μηχανικου ειναι όλοι απόφοιτοι πληροφορικής ΑΕΙ-ΤΕΙ ακόμα και ο προιστάμενος και όταν τους ανέφερα για ΤΣΜΕΔΕ και ΤΕΕ με κοιτούσαν σαν εξωγηινο μέχρι που με ρώτησε ο προιστάμενος αν γίνεται να έχω ΙΚΑ)
 12. Καλησπέρα, ειμαι καινούργιος μηχανικός (απο το Μάρτιο Θεωρούμαι μέλος του ΤΕΕ με αριθμό μητρώου) και ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα Έχω τελειώσει μηχανικός υπολογιστών και απο τον γενάρη εχω προσληφθεί στο τμήμα μηχανογράφησης μιας επιχείρησης με σύμβαση βοηθου αναλυτη προγραμματιστή(οχι μηχανικου δηλαδη).Επειδή και τυπικά δεν ήμουν μηχανικός μεχρι το Φλεβάρη δεν ζήτησα να έχω αλλη σύμβαση ωστόσο είχα αναφερει στο λογιστή ότι ειμαι μηχανικός και ότι σε μερικούς μηνες θα είχα και επισημα αριθμό μητρωου ΤΕΕ περιμένοντας ότι θα γίνει η αλλάγη της συμβασης μου σε ΣΣΕ μηχανικού. Ωστοσο μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν μου έχουν αλλάξει τη σύμβαση,με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζω πρόβλημα με τις εισφορές μου στο ΤΣΜΕΔΕ Είχα μιλήσει με το λογιστη σχετικα με την μεταπήδηση μου απο το ΙΚΑ στο ΤΣΜΕΔΕ και αυτος με παρέπεμψε στον προιστάμενο του τμηματος μου(ο οποιος δεν ειναι μηχανικος αλλα εχει τελειωσει πληροφορικη) ο οποιος αποφεύγει να μου απαντησει για τον αν θα μου πληρωνουν ΤΣΜΕΔΕ Οι πρωτες εισφορές απο το ΤΣΜΕΔΕ πρεπει να ταχτοποιηθουν σε λιγες μέρες και ετσι οπως εχουν τα πραγματα θα τις καλύψω απο την τσεπη μου. Στο ΤΣΜΕΔΕ μου είπαν οτι πρεπει να βγαλω και βιβλιάριο απο τη στιγμή που ξεκινήσω να πληρώνω τις εισφορές στο ΤΑΜΕΙΟ και να καταθέσω μια υπευθυνη δήλωση οτι δεν ανήκω σε άλλο ταμείο Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι οτι άν εγω πληρώσω τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ αυτοί μετά θα μπορούν να καταθέσουν εισφορές στο ΙΚΑ για μένα όπως κάναν τοσο καιρό, Το ρωτάω αυτό γιατι αν δεν μπορέσουν να πληρώνουν εισοφορές στο ΙΚΑ για μένα θα βρεθουν προ τετελεσμένου γεγονότος και αναγκαστικά υποθέτω θα πρέπει να μου πληρώνουν το ΤΣΜΕΔΕ. Δεν ξέρω τι να κάνω
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.