Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτεινή Κ

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φωτεινή Κ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Να ρωτήσω και κάτι ακόμα.Όταν έγινε η καταγγελία οι εργασίες ήταν ακόμα στον πρώτο όροφο.Πάλι δεν μπορώ να πάρω ρεύμα στον δεύτερο όροφο στον οποίο δεν είχαν γίνει παράνομες εργασίες την στιγμή της καταγγελίας;Να σημειώσω ότι ο πρώτος όροφος έχει ρεύμα από το 1975.
  2. Καλησπέρα σας, είμαι καινούριο μέλος και διαβάζοντας εδώ και καιρό τα θέματά σας αποφάσισα να σας εκθέσω το πρόβλημα μου μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει.Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι του επαγγέλματος σας. Το 2001 ο πεθερός μου αποφάσισε να κάνει μια προσθήκη στο μπαλκόνι σε δυόροφη οικοδομή και για να μεγαλώσει λίγο το μπαλκόνι που ήταν στενό.Έτσι χωρίς να συμβουλευτεί κάποιον μηχανικό για το αν είναι νόμιμο ή όχι αυτό και βλέποντας τις δύο διπλανές οικοδομές να έχουν κάνει το ίδιο ακριβώς μεγάλωσε ένα μέρος του μπαλκονιού (ήταν τα παλιά σχέδια δηλαδή το μπαλκόνι ήταν 12μ μήκος και 80εκ.φάρδος) και έκανε μία προσθήκη στα 2μ από το μήκος πρόσθεσε 70εκ.στο φάρδος.Για να δημιουργηθεί ένα κομμάτι μπαλκονιού σαν τετράγωνο.Για να στηριχτεί η προσθήκη αυτή μπήκαν και δύο κολόνες από τσιμέντο στον ισόγειο χώρο. Όταν έριχνε ο χτίστης τις πρώτες κολόνες του ισογείου και την προσθήκη στον πρώτο όροφο ήρθε η αστυνομία μετά από καταγγελία ενός γείτονα.Δεν βρήκαν τον πεθερό μου που έλειπε εκείνη την ώρα και αφού ρώτησαν για το αν υπάρχει άδεια η όχι έφυγαν.Ο πεθερός μου όμως συνέχισε τις προσθήκες και στον δεύτερο όροφο και στην ταράτσα. Κάποια στιγμή έγινε το δικαστήριο και επειδή ήταν άρρωστος με ανίατη ασθένεια πήραμε αναβολή 2 φορές και την τρίτη είχε ήδη πεθάνει οπότε δικαστήριο δεν έγινε. Το θέμα είναι ότι εμείς έχουμε τον δεύτερο όροφο τον οποίο τελειώσαμε πριν 5 χρόνια και δεν μπορούμε να πάρουμε ρεύμα λόγω αυτής της καταγγελίας. Όπως μου είπε ο μηχανικός που συμβουλεύτηκα πρέπει να περιμένουμε γύρω στα δέκα χρόνια από την καταγγελία για να δούμε μήπως μπει στο αρχείο.Και ότι δεν γίνεται νομιμοποίηση γιατί υπάρχουν οι τσιμεντένιες κολόνες στον ισόγειο χώρο οι οποίες δεν είναι 4μ μέσα από τον δρόμο. Και θέλω όποιος μπορεί να μου απαντήσει στα εξής Υπάρχει χρονικό όριο για το πότε εξετάζεται μια καταγγελία; Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος,πέρα από την κατεδάφιση της προσθήκης, που μπορώ να το νομιμοποιήσω; Και το κυριότερο,για να μπορέσω να κατοικήσω στο σπίτι και να έχω δικό μου ρεύμα,υπάρχει τρόπος να πάρω ρεύμα εφόσον υπάρχει η καταγγελία; Σας ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.