Μετάβαση στο περιεχόμενο

babaros12

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

babaros12's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλή είναι η θεωρία, αλλά στην πράξη τι συμβαίνει? Ενδεικτικά σας αναφέρω οτι τα υψηλοτερα επιπεδα παραγομεμης ΙΣΧΥΟΣ παρατηρουνται τους μηνες Μαρτιο-Απριλιο-Μαιο ενώ τα υψηλοτερα επιπεδα παραγομενης ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ τους μηνες Ιουνιο-Ιουλιο-Αυγουστο. Οταν αναφερομαι σε παραγομενη μεγιστη ΙΣΧΥ δεν εννοώ την στιγμιαια αλλα μια μεση τιμη ενος 10λεπτου-15λεπτου. Κατα τους μηνες Μαρτιο-Απριλιο-Μαιο, η μεγιστη ισχύς οχι μονο δεν ειναι μειωμενη κατα -20% (οπως διαβασα σε προηγουμενα post) αλλα τείνει κοντα στην ονομαστική και μπορει να την ξεπερασει. Ο συνδυασμος θερμοκρασιας-ακτινοβολιας την ανοιξη φαινεται οτι ωθει τα ΦΒ στοιχεία να φθασουν σε τετοια επιπεδα ισχυος καποιες φορες.
  2. το θέμα είναι ότι τα πανέλα συνοδεύονται μόνο απότις μετρήσεις σε εργαστηριακες συνθηκες (1000 w/m2, 25 C κ.λ.π) τις οποίες σπανια συνανταμε σε real life συνθηκες. Απο οτι γνωριζω μονο στην Αμερικη γίνονται και καποιες μετρησεις σε πραγματικές συνθήκες (ptc rating). Σε χωρες με υψηλη ακτινοβολια, οπως ειναι και η Ελλαδα, πιστεύω οτι τα ΦΒ στοιχεία μπορουν να αποδοσουν περισσοτερο απο αυτο που οριζει ο κατασκευαστης. το ερωτημα μου ειναι αν ειναι υπαρχει καποιο μοντελο με βαση το οποιο μπορουμε να υπολογισουμε την μεγιστη ισχυ σε τετοιες συνθηκες λειτουργιας Αληθεια, έχουν γινει ποτε επισημες μετρησεις σε ακτινοβολια μεγαλυτερη των 1000 w/m2?
  3. Δεδομένου οτι η ΔΕΗ ζητάει (όπως αναφέρεται στην συμβαση που υπογραφεις) μέγιστη ισχύ ίση με την εγκατεστημένη, τι γίνεται στην περίπτωση που έχουμε τέτοιες υπερβάσεις ισχύος?
  4. tsilena Έχοντας σαν δεδομένο ότι η εγκατεστημένη ισχύς είναι 80 kW (και όχι πάνω από αυτή) νομίζω οτι η συνολική παραγόμενη ισχύς απο το ΦΒ πάρκο μπορεί να υπερβαίνει την ονομαστική (πχ 85 kW) σε περιπτώσεις που η ηλιοφάνεια είναι αρκετά υψηλή (1400 w/m^2).
  5. Όχι εννοώ την μέγιστη ισχύ που εγχέεται στο δικτυο και μετριεται από τους μετρητές που τοποθετεί η ΔΕΗ. Αυτή η ισχύς μερικές φορές υπερβαίνει την εγκατεστημένη π.χ για μια εγκατάσταση 80 kw (347*230watts) να παίρνουμε στην έξοδο του πάρκου μετά τους μετατροπείς μεγαλύτερη ισχύς >80 kw Αυτό γιατί συμβαίνει δεδομένου και των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στα πανέλα?
  6. Καλημέρα σε όλο το forum. Θα ήθελα τις απόψεις σας σχετικά με την υπέρβαση εγκατεστημένης ισχύος που παρατηρείται σε εγκαστάσεις ΦΒ σε περιοχές με υψηλή ηλιοφάνεια (π.χ κρήτη). Αυτό σε τι μπορεί να οφείλεται; π.χ positive tolerance των panels? high irradiance >1000w/m^2?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.