Μετάβαση στο περιεχόμενο

χασαρε

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by χασαρε

  1. Ένας άλλος τρόπος δοκιμαζόμενος για να μάθει ένας μηχανολόγος να σχεδιάζει μηχανές. Τη έκανε ένας μηχανολόγος μηχανικός που στα 36-του βγήκε στη σύνταξη από μηχανικός υποβρυχίων. 1. Ήθελε πόλη να ασχοληθεί με τη σχεδίαση μηχανών. 2. Αποφάσισε να αλλάξει ρώτα να πέραση στη βιομηχανία τροφίμων επειδή νόμιζε που ότι και να συμβεί η βιομηχανία τροφίμων δεν σταματήσει να λειτούργει. 3. Βρήκε εργασία σαν μηχανικός παράγωγης σε ένα εργοστάσιο παράγωγης σοκολάτας και καραμελών. 4. Εργάζονταν στην παράγωγη έμαθε τα μηχανήματα παράγωγης και συσκευασίας των προϊόντων του συγκεκριμένου εργοστάσιου. 5. Αγόρασε ένα κομπιούτερ και βρήκε και ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα. 6. Έμαθε τα βράδια μονός του το χειρισμό του κομπιούτερ και του σχεδιαστικού προγράμματος. 7. Άρχισε να σχεδιάσει τα μηχανήματα που χειρίζονται το πρωί στο εργοστάσιο. 8. Άρχισε μελετώντας τα μηχανήματα του να σχεδιάζει και να κάνει μετατροπές και βελτίωσης στα μηχανήματα. 9. Όταν δοκίμασε που μπορεί να σχεδιάζει άνετα μηχανήματα δήλωσε που είναι σχεδιαστής μηχανημάτων και μηχανών. 10. Ψάχνοντας από αγγελίες βρήκε εργασία σε εταιρία που κατασκευάζει μηχανήματα σαν σχεδιαστής μηχανημάτων. Και από τότε ασχολείτο με την ιδία εργασία.
  2. Το « εμπορικό μέρος της δραστηριότητας» είναι άμεσα συνδεμένος με τον σχεδιασμό και την κατασκευή, οπός ο έμπορας όσο καλός να είναι ε αν δεν έχει το προϊών για να το πωλήσει ,τη θα πωλήσει, έτσι και ο σχεδιαστής-κατασκευαστής όσο καλό προϊών να κατασκευάσει ε αν δε μπορεί να πωληθεί δεν αξίζει. Εδώ βγαίνει πάλη ο μηχανικός μπροστά, ε αν το προϊών που κατασκευάζει είναι με την ίδια ποιότητα με το μηχάνημα του ιταλού συνάδερφου και με μικρότερο κόστος, τότε ο πωλητής θα το έχει εύκολο να το πωλήσει. Η ποιότητα και το κόστος κατασκευής εξαρτούνται από το μηχανικό. ΜΦΧ
  3. Κατασκευή μηχανών στην Ελλάδα. Κύριοι συνάδερφοι, Με την ευκαιρία της συζήτησης για το σχεδιασμό μηχανών θα ήθελα να ανοίξω μια συζήτηση για την κατασκευή μηχανών στην Ελλάδα. Να καταλαβαινόμαστε δεν μιλάω για κατασκευή μηχανών εσωτερικής καύσεως. Παρακολουθώντας την διαδικασία παραγωγής ενός προϊών ,οτιδήποτε ,θα δούμε που στο τέλος το προϊών θέλει να συσκευαστεί. Βλέποντας τα τρόφιμα ,για παράδειγμα, στα ράφια των supermarket θα καταλάβουμε για τη πληθώρα μηχανών μιλάμε. Η μηχανές συσκευασίας είναι οι τελευταίες μηχανές των γραμμών παραγωγής, και συνήθως οι ποιο απλές. Από της εκθέσεις μηχανών συσκευασίας βλέπομε που σε σύγκριση με την Ιταλία ,για να μη πάμε ποιο μακριά, στην Ελλάδα πολύ λίγοι ασχολούνται με το αντικείμενο και οι περισσότεροι δεν είναι μηχανολόγοι, περίεργο. Αναρωτιέμαι πως ένας μάστορας κατασκευάζει μηχανές και ένας μηχανολόγος δεν; Οι πωλήσεις των μηχανών όσο ξέρω οι περισσότερες είναι εντός Ελλάδας και με επιδοτούμενα προγράμματα. Η επιδότηση έχει τα καλά της και τα κακά της. Ένα σημαντικό κακό είναι ,η ασφαλισμένες πωλήσεις με επιδότηση δεν σε αφήνουν να βελτίωσης την ποιότητα και να μπορέσεις να πωλήσεις στην ελεύτερη αγορά του εξωτερικού. Εδώ σας θέλω κύριοι συνάδερφοι , είναι οι μηχανολόγοι αυτοί που πρέπει να πάρουν στο χέρι την κατασκευή μηχανών ,(στην αρχή της ποιο απλές) , συσκευασίας και μετά σιγά να περάσουν στης μηχανές παραγωγής κτλ. Σας βεβαιώνω που δεν είναι δύσκολο, με λίγη προσπάθεια όλες γίνονται ,αρχίζοντας με αντίγραφες και μετά κάνοντας οπός σας αρέσει εσάς , είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπεις μια μηχανή που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο, και να σκέφτεσαι που κάθε εξάρτημα της ,κάθε βίδα έχει περάσει από το μυαλό σου και από τα σχέδια σου. P.S. Με συγχωρείτε για τα λάθη στο γράψιμο και στη έκφραση ,δεν είχα την τύχη να κάνω ελληνικό σχόλιο. χασαρε
  4. Έχω από το 1997 που σχεδιάζω και κατασκευάζω μηχανές εδώ στην Αθήνα. Τι μηχανές; Μηχανές συσκευασίας και γραμμές και τμήματα συσκευασίας και αλλά. Για να σχεδίασης για κατασκευή μια μηχανή οτιδήποτε νομίζω πρέπει: 1.Να ήσουν κάλος μαθητής από πρώτη δημοτικού έως τέλος του πολύτεχνου, σχολής μηχανολόγων μηχανικών.(με βαθμό 8 και άνω στα 10). 2.Να αγαπάς πόλη το επάγγελμα που έχεις επιλέξει «μηχανολόγος μηχανικός ». 3.Να έχεις μελετήσει σοβαρά και βαθιά (όχι για να περάσεις της εξετάσεις) τα παρακάτω μαθήματα: 3.1.Τεχνικό και μηχανολογικό σχέδιο. 3.2.Θεωρητική μηχανική. 3.3.Θεωρία μηχανισμών και μηχανών. 3.4.Αντοχή υλικών. 3.5.Στοιχεία μηχανών. Αυτά και πολλά αλλά μαθήματα που γίνονται στο Πολυτεχνείο στο τέλος διαμορφώνον το «μηχανολόγο». 4.Σχετικά με την ερώτηση , «Πώς μπορεί κάποιος να μάθει να σχεδιάζει (μηχανολογικό σχέδιο) μηχανές, στην Ελλάδα.»Εγώ έμαθα στο Πολυτεχνείο, και συγκεκριμένα του Τίρανων ,Αλβανία.(το πρόγραμμα ήταν ρώσικο). Τώρα για τη στο ελληνικό Πολυτεχνείο δεν τα μαθαίνετε είναι μια άλλη κουβέντα. Τώρα στη συνθήκες της Ελλάδας ο μονός τρόπος για να μάθεις να σχεδίασης μηχανές είναι να εργαστείς ως βοηθός σχεδιαστής σε μια εταιρία που ασχολείται με το αντικείμενο και δουλεύοντας και μαθαίνοντας.(όπως παραδοσιακά ο βοηθός μάθαινε από το μάστορα).Και πολύ διάβασμα να συμπλήρωσης τα κενά από τη σχολή. 5.Σχετικά με την ερώτηση , «Υπάρχει κάποιο βιβλίο που να σε μαθαίνει; Όχι σχέδιο προσοχή! Σχεδίαση μηχανών;».Υπάρχουν πολλά βιβλία και μαθήματα, εγώ τα έχω χρησιμοποίηση, απλός είναι στη ρώσικη γλωσσά, υπόθετο και σε άλλες γλώσσες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.