Μετάβαση στο περιεχόμενο

bonzai

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bonzai's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συναδελφε tsenteme μου επιτρεπεις μια μικρη διορθωση. Εμεις οι τοπογραφοι ειμαστε οι πιο ωραιοι.Καμια φορα και οι πιο μετριοφρονες...
  2. Αυτο με τις πλακετες ειναι μεγαλο θεμα. Μιλαω οχι μονο για gps αλλα και για total station. Ο συγκεκριμενος αντιπροσωπος για να σε προδιαθετει φιλε koulosb για ενα τετοιο ενδεχομενο να καει η πλακετα στην αρχη κιολας, σημαινει οτι εχει ξανασυμβει. Εχω ακουσει να καιγεται πλακετα αποστασιομετρου απο total station στην αρχη της λειτουργιας του οργανου και για την ακριβεια απο τις εταιριες Leica και Pentax και πιθανον να υπαρχουν και άλλες. Τα Pentax απ ότι έχω ακούσει έχουν πλακέτες made in China αν και η κατασκευάστρια εταιρια ειναι ιαπωνικη. Για τα Leica δεν γνωριζω κατι τετοιο και απ οτι ξέρω ειναι εξολοκληρου ιαπωνικα.
  3. Συναδελφε Topsurv, νομίζω ότι η τεχνική υποστήριξη δεν έχει να κάνει τόσο με την καταγωγή ενός προϊόντος αλλά με την αντιπροσωπία-μαγαζί που σου το πούλησε. Εξάλλου υπάρχουν αντιπροσωπίες οι οποίες πουλάνε κινέζικα και αντίστοιχα γιαπωνέζικα προιόντα οπότε η εξυπηρέτηση σε περίπτωση προβλήματος η η τεχνική υποστήριξη αφορά αποκλειστικά την αντιπροσωπία και όχι τη φίρμα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Έχω διαβάσει αρκετές συζητήσεις σε αυτή τη σελίδα σχετικά με την αξιοπιστία των κινέζικων προϊόντων και δε θέλω να επαναλάβω πράγματα που έχουν ξαναειπωθεί. Θέλω να θέσω όμως το εξής θέμα. Ως γνωστό σε πολλά πράγματα και ειδικά σε τοπογραφικό εξοπλισμό "ότι πληρώσεις παίρνεις". Την άποψη αυτή συμμερίζομαι και εγώ για πολλούς λόγους. Μήπως όμως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα? Π.χ. πριν ένα χρόνο το μοντέλο PM3 RTK είχε τιμή κοντά στα 12Κ. Μέσα σε ένα 6μηνο η τιμή του έιχε πέσει στα 6.5Κ!!! Δηλαδή εάν κάποιος αγόραζε το μηχάνημα με τη μειωμένη τιμη λίγους μήνες αργότερα, θα αγόραζε κάτι υποδεέστερο ποιοτικά. Όχι βέβαια. Θα αγόραζε το ίδιο ακριβώς πράγμα σε τιμή 50% χαμηλότερη. Θέλω να πω εν τέλει το εξής. Πιστεύω ότι οι τιμές των γιαπωνέζικων τοπογραφικών οργάνων ήταν ακόμη και και μέχρι πρόσφατα υπερτιμημένες και αυτό γιατί πολύ λίγες εταιρίες είχαν μέχρι τώρα την τεχνογνωσία για την κατασκευή τους οπότε επικρατούσε μονοπωλιακή κατάσταση όσον αφορά τις τιμές. Τώρα που μπήκε στο παιχνίδι και ο Κινέζος όμως και έσπασε κατά κάποιο τρόπο το μονοπώλιο πιστεύω ότι θα μπούνε τα πράγματα στη θέση τους και κυρίως οι τιμές θα πάνε εκεί που πρέπει να είναι στα μεν και στα δε προιόντα (κινέζικα, γιαπωνέζικα, αμερικάνικα κτλ.) Και μάλιστα θα παίρνεις ότι πληρώνεις όπως γινόταν πάντα, αλλά το γιαπωνέζικο θα το παίρνεις φθηνότερα απ ότι θα το έπαιρνες εάν δεν υπήρχε το κινέζικο. Κάτι ανάλογο νομίζω συμβαίνει και με τα άλλα προιόντα στα οποία έχουν εισχωρήσει τα κινέζικα.
  4. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους... Εν όψη της επερχόμενης επιδότησης και με δεδομένο ότι η STONEX λανσάρει στην αγορά το φθηνότερο διπλόσυχνο αυτή τη στιγμή με τιμή κοντά στο μέγιστο ποσό προϋπολογισμού για το εν λόγω πρόγραμμα (περίπου 10Κ) θα ήθελα τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για μια ενδεχόμενη αγορά. Ιδιαίτερα θα με ενδιέφερε η γνώμη κάποιου συναδέλφου που το έχει αγοράσει ήδη, πράγμα δύσκολο αφού είναι σχετικά πολύ πρόσφατα τόσο το συγκεκριμένο μοντέλο, όσο και η προσφορά. Εκ των προτέρων επισημαίνω ότι καμία σχέση δεν έχω με τις αρμόδιες εταιρίες αλλά με ενδιαφέρει πολύ όπως όλους φαντάζομαι η αγορά ενός κατά το δυνατόν φτηνού και (όσο γίνεται) αξιόπιστου μηχανήματος. Μέχρι στιγμής γνωρίζω ότι: α) Κάνει στατικές μετρήσεις με εμβέλεια απεριόριστη και κινηματικές RTK με 10χμ. β) Δεν διαθέτει ούτε αναβαθμίζεται σε λήψη σήματος από Glonass δορυφόρους. γ) Διαθέτει ένα από τα καλύτερα λογισμικά το carlson survCE 2.0 δ) Διαθέτει ένα αρκετά αξιόπιστο χειριστήριο το Psion. Με δεδομένα τα παραπάνω και ότι ακόμα και κινέζικα μηχανήματα άλλων εταιριών έχουν τιμές στα 14Κ και άνω μου φαίνεται ότι μιλάμε για μια προσφορά που τουλάχιστον αξίζει να τραβήξει την προσοχή μας. Παρακαλώ για τα σχόλια, παρατηρήσεις, εμπειρίες, επισημάνσεις όλων όσων έχουνε να πούνε κάτι επ αυτού και ιδιαιτέρως των πιο φανατικών αντι-κινέζων. Ευχαριστώ!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.