Μετάβαση στο περιεχόμενο

Specfor21

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Αgrafiot με μία ματιά που του έριξα δίνει μία βασική ιδέα προς την σωστή κατεύθυνση για τις χρηματοροές, ενώ στις αποδόσεις (με επιλεγμένη την απόδοση που προτείνει) σε σχέση με μελέτες που έχω δει καθώς και σε σχέση με το PVGIS είναι ελαφρά χειρότερες με την διαφορά να είναι 7-10%. Τα μόνα λάθη που διαπίστωσα αφορούν την απόσβεση. Χρησιμοποιεί συντελεστή 10% επί του συνόλου της επένδυσης ενώ ο συντελεστής έχει ελάχιστο ποσοστό το 5% και μέγιστο το 7% για φ/β. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο φόρος που θα πληρωθεί στην 20ετία θα είναι μεν ο ίδιος, αλλά τα πρώτα 10χρόνια θα είναι μεγαλύτερος και τα 10 τελευταία μικρότερος. Ακόμη, στην περίπτωση μοντέλου με επιδότηση, η απόσβεση που αφαιρεί από τα κέρδη είναι, λανθασμένα, επί του συνόλου της επένδυσης χωρίς να αφαιρεί την επιχορήγηση. Αν λοιπόν στο σενάριο σου επιλέγεις και επιδότηση υπολόγισε πέραν των φόρων που σου βγάζει και επιπλέον φόρο(χονδρικά) στην 20ετία της τάξης: (κόστος επένδυσης*ποσοστό επιδότησης)*φορολογικός συντελεστής.
  2. Φίλε Netmin909, έχεις βρει που αναφέρεται ότι ισχύει ο χρόνος σύνταξης/υπογραφής του ιδιωτικού συμφωνητικού;
  3. ACHARISO παρανόησα το ποστ σου επειδή έγραψες το "κλήροτεμαχιο" με κεφαλαία και νόμιζα ότι το σχόλιο σου αφορούσε αυτό το κομμάτι. Πάντως, πριν την συζήτηση της επικύρωσης αυτής ήταν μία άλλη περίπτωση με συμφωνητικό του 1988-89 και πάλι μεταγενέστερο του 1977 που αναφέρεις δηλαδή.
  4. netmin909 σε ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει κάπου γραμμένο αυτό για να το επικαλεστώ αν χρειαστεί σε κάποια υπηρεσία; ACHARISO δεν είμαι μηχανικός αλλά επειδή το είχα κοιτάξει με μηχανικούς, δικηγόρους κλπ απ'ότι έχω καταλάβει τα κληροτεμάχια μόνο έτσι χωρίζονται (αλλιώς αν ήταν όπως τα αγροτεμάχια θα γινόταν ένα συμβόλαιο με βάση το συμφωνητικό και θα ήταν ποιο εύκολη η διαδικασία).
  5. Καταρχάς, συγχαρητήρια για το φόρουμ σας είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Έχουμε επικύρωση ανώμαλης δικαιοπραξίας ιδ. συμφωνητικού(χρονολογίας 1993) που χωρίζει τυφλό κληροτεμάχιο(υπάρχει δουλεία εισόδου) σε δύο μέρη (>4στρ και τα δύο). Τα αγροτεμάχια είναι και τα δύο εκτός οικισμού και εκτός Ζ.Ο.Ε. Παίρνουν τον χαρακτηρισμό άρτια και οικοδομήσιμα επειδή το ιδ. συμφωνητικό είναι προ του 2003 ή ο χωρισμός ισχύει από την επικύρωση και επειδή δεν έχουν πρόσωπο σε δρόμο >25μ δεν εμπίπτουν στην κατηγορία;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.