Μετάβαση στο περιεχόμενο

izervakis

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by izervakis

  1. Μεταξύ ξενώνα και ξενοδοχείου τι να επιλέξω απο το δύο; Το σήμα του ΕΟΤ αναφέρει τάξη τεσσάρων κλειδιών.
  2. Ενοικιαζόμενα δωμάτια. Δεν υπάρχει reception. Και είναι όλα σε ένα κτίριο.
  3. Συνάδελφοι Καλησπέρα, Θέλω να εκδόσω ΠΕΑ σε ακίνητο με άδεια οικοδομής τουριστικές επιπλομένες κατοικίες. Το σήμα του ΕΟΤ που έχει αναφέρει ενοικιαζόμενα διαμέρισματα τάξης τεσσάρων κλειδιών. Η χρήση του κτηρίου που θα επιλέξω για την εκδοση του ΠΕΑ θα είναι ξενώνας, ξενοδοχείο ή πολυκατοικία; Το ακίνητο έχει ενταχθεί στο 4178/2013 προκειμένου να συμψηφιστεί το πρόστιμο με ενεργειακή αναβάθμιση με περιγραφή: Τακτοποίηση υπερβάσεων μη κύριου τουριστικού καταλύματος επιπλωμένων κατοικιών βάσει των .../1999 και .../2002 οικοδομικών αδειών και είδος χρήσης: τουρισμός, βιομηχανία. Ευχαριστώ.
  4. Συνάδελφοι πρέπει να καταθέσω τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τη χρήση του 2011. Τα έντυπα Ε1 και Ε3 τα υποβάλλω σε έντυπη μορφή (χειρόγραφα) στην αρμόδια ΔΟΥ. Με την κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης τι γίνεται πως υποβάλλεται ? Δεν βρίσκω το έντυπο.
  5. Συνάδελφε όλες οι εγγραφές μέχρι τώρα έχουν περαστεί με το 70%-30%. Εάν μπω σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να διορθώσω όλο 2011 και το 2012
  6. Στην περίπτωση που θέλω τώρα να περάσω στα Πάγια έξοδα το 70% της αξίας του τιμολογίου πώλησης του αυτοκινήτου (επιβατικό, 1400 κυβικά) θα περάσω το 70% της μικτής αξίας του τιμολογίου ή θα αφαιρέσω το ΦΠΑ ? Η στύλη των παγίων στο βιβλίο εσόδον εξόδον αναφέρετε χωρίς το ΦΠΑ. Το υπόλοιπο 30% θα το περάσω σαν δαπάνες μη εκπιπτόμενες ?
  7. Το αυτοκίνητο είναι επιβατικό και όχι επαγγελματικό (1400 κυβικά). Το ΦΠΑ από τις βενζίνες δεν το εκπίπτω. Ωστόσο το 70% της αξίας των βενζινών που το περνάω στις δαπάνες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης δεν το διαχωρίζω από το ΦΠΑ. Είναι λάθος ?
  8. Συνάδελφοι όταν περνάμε στα βιβλία βενζίνες με το 70% 30% Περνάμε την μικτή αξία ή την αξία αφερώντας το ΦΠΑ
  9. Το λάθος που έκανα είναι ότι αρχικά πέρασα το 70% της αξίας του τιμολογίου πώλησης στη στήλη δαπάνες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης και όχι το ποσό που προκύπτει ότι αποσβένεται από την αγορά του αυτοκινήτου για τη χρήση του 2011 Η αξία του αυτοκινήτου ήταν 20000 ευρώ. Επομένως εγώ αφαίρεσα από τα ακαθάριστα έσοδα μου αμέσως αμέσως 14000 ευρώ ενώ το ποσό που προκύπτει ότι αποσβένεται από την αγορά του αυτοκινήτου για τη χρήση του 2011 σε ποσοστό 70% είναι περίπου 1900 ευρώ.
  10. Συνάδελφοι μέχρι τώρα (κακός βέβαια) όλα τα έκανε ο λογιστής χωρίς να έχω καμία επαφή. Εάν κάποια από αυτά που λέω ή εικάζω δεν υπάρχουν απλά συγχωρέστε με. Προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται !!!. Εμένα ο λογιστής μου μέχρι τώρα περνούσε το 70% των δαπανών συντήρησης και λειτουργίας (βενζίνες, servise κ.λ.π.) στη στήλη δαπάνες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης. Επίσης το ίδιο έκανε με το τιμολόγιο πώλησης του αυτοκινήτου. Πέρασε δηλαδή το 70% της αξίας του τιμολογίου στις δαπάνες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης. Όταν πήγα στην εφορία για έλεγχο λόγω επιστροφής φόρου μου είπαν ότι το αυτοκίνητο κακώς το πέρασα με αυτόν τον τρόπο και ότι πρέπει να κάνω τροποποιητική φορολογική δήλωση. Διαβάζοντας το forum διαπιστώνω τα εξής : Oι δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας (βενζίνες, servise) δεν έχουν περαστεί σωστά καθώς πρέπει να καταχωρηθούν σε ποσοστό 100% στη στήλη δαπάνες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης Το τιμολόγιο πώλησης του αυτοκινήτου πρέπει να καταχωρηθεί σε ποσοστό 100% στη στήλη των παγίων της επιχείρησης χωρίς όμως να εκπίπτει το ΦΠΑ Το σύνολο των δαπανών συντήρησης και λειτουργίας καθώς και το ποσό που προκύπτει από την απόσβεση του αυτοκινήτου για τη χρίση του 2011 το αναμορφώνω με το 70% στη φορολογική δήλωση. Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται ; Μήπως να διορθώσω μόνο την καταχώρηση του τιμολογίου πώλησης του αυτοκινήτου και να αναμορφώσω με το 70% της φορολογικής δήλωσης μόνο το ποσό που προκύπτει ότι αποσβένεται για τη χρήση του 2011
  11. Συνάδελφοι αν κατάλαβα καλά η αγορά νέου ΙΧ αυτοκινήτου καταχωρείται με ποσοστό 100% στα πάγεια της επιχείρησης. Οι υπολοιπες δαπάνες όπως βενζίνες, servise καταχωρουνται με ποσοστο 70% (για 1400 κυβικά) στις δαπάνες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης
  12. Συνάδελφοι είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και το 2011 προχώρησα στην αγορά ΕΙΧ αυτοκινήτου 1400 κυβικών εκατοστών. Πέρασα στη στήλη δαπάνες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης του βιβλίου εσόδων εξόδων το 70% της αξίας του τιμολογίου πώλησης του αυτοκινήτου. Έχω κάνει κάτι λάθος ; Μήπως έπρεπε να έχω περάσει στα πάγια το 70% του τιμολογίου πώλησης και να το αποσβαίσω χρόνο με το χρόνο. Εάν ναι τώρα τι πρέπει να κάνω ;
  13. Δηλαδή έπρεπε να περάσω στα βιβλία μου το 100% της αξίας του αυτοκινήτου η δεν έπρεπε να το περάσω καθόλου ?
  14. Συνάδελφοι το 2011 αγόρασα ένα ΙΧ αυτοκίνητο και πέρασα στα βιβλία μου (στα έξοδα) το 70% της αξίας του τιμολογίου πώλησης. Έχω κάνει κάτι λάθος ; Από την εφορία μου λένε μπορείς να περάσεις μόνο το 70% της αξίας των δαπανών βενζίνης, συντήρησης, λειτουργίας επισκευής και κυκλοφορίας και όχι το 70% της δαπάνης της αγοράς.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.