Μετάβαση στο περιεχόμενο

J.Ath

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από J.Ath

  1. Αντιγράφω από Εθνικό Σύστηµα ∆ιαπίστευσης:(http://esyd.gr/pweb/s/20/files/kanonismoi/kritiriaOdigies/ko_hotels_2_7_2015.pdf)

    "Αποδεκτές ειδικότητες για την επιθεώρηση είναι ενδεικτικά οι παρακάτω: - Απόφοιτοι Ανώτερων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων ξενοδοχειακής κατεύθυνσης, Απόφοιτοι Σχολών όλων των ειδικοτήτων (πλην θεωρητικών) και μπορούν να τεκμηριώσουν εμπειρία τουλάχιστον 5 επιτοπίων επιθεωρήσεων και ως εκπαιδευόμενοι (σε όλα τα πρότυπα) Σε κάθε περίπτωση ο φορέας πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα Διπλωματούχο Μηχανικό ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ (τεχνολογικής κατεύθυνσης ,συναφούς αντικειμένου) εκπαιδευμένο σε μετρήσεις αποστάσεων και έλεγχο σχεδίων, έτσι ώστε να τεκμηριώνεται ο έλεγχος των σχεδίων του προς επιθεώρηση καταλύματος από αυτόν."(!!!)

    • Το έτος 1977 ανεγέρθηκε σε περιοχή τότε εκτός αλλά σήμερα εντός σχεδίου πόλεως του οικοδομή αποτελούμενη από  ισόγειο(159,50 μ2), Α' (159,50 μ2), Β' (159,50 μ2) & Γ' όροφο(76,40 μ2), ήτοι  συνολικής επιφανείας 554,90 μ2.

    Για την εν λόγω οικοδομή υποβλήθηκε η Δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 15 Ν. 1337/1983.Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που περιέχονται στον φάκελο της παραπάνω δηλώσεως, προκύπτει το στάδιο εργασιών ενός εκάστου ορόφου:

    • Ισόγειο:Αποπερατωμένο

    Α' όροφος:Φέρων οργανισμός

    Β' όροφος:Φέρων οργανισμός &

    Γ' όροφος: Τοιχοποιίες

    Σε μετεγενέστερο χρόνο, οι ιδιοκτήτες προχώρησαν (εννοείται αυθαίρετα) στην εκτέλεση εργασιών ολοκλήρωσης του Α', Β' & Γ' ορόφου

    Ακολούθως το έτος 1992 προχώρησαν στην προβλεπόμενη κατά τις διατάξεις Ν. 1337/1983, διαδικασία της Γ' φάσης του εν λόγω νόμου, δηλ. στην έκδοση απόφασης Νομάρχη γαι την εξαίρεση από την κατεδάφιση αυθαίρετης κατασκευής.Εκδόθηκ η  απόφαση Νομάρχη  σύμφωνα με την οποία:

    • εξαιρέθηκε από την κατεδάφιση ο ισόγειος (αποπερατωμένος) όροφος επιφανείας 159,50 μ2

    δεν εγκρίθηκε η εξαίρεση από την κατεδάφιση  των Α', Β' & Γ' ορόφων.

    Κατά την άποψή μου, ο υπολογισμός του προστίμου για την  υπαγωγή  στις διατάξεις Ν. 4178/13 θα πρέπει να γίνει σύμφωνα  με τις διατάξεις της παρ. 5.α. του άρθρου 18 δηλ. ως παραβάσεις, οι οποίες δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες 1 έως και 12 του πίνακα του Παραρτήματος Α΄ ως μη αντιστοιχιζόμενες σε επιφάνεια χώρου (τ.μ.), και το ειδικό πρόστιμο θα υπολογιστεί με προϋπολογισμό κατά το Παράρτημα Β΄.

    Παρακαλώ για την δική σας έγκριτη γνώμη.

  2. Δείτε την παράγραφο 6 της εγκυκλίου 17/19-10-2010

     

    "..6. – Η ρύθμιση του ν. 3843/2010 αναφέρεται στην αλλαγή χρήσης των χώρων που βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου κτιριακού όγκου βάσει της οικοδομικής άδειας ανεξάρτητα από τη θέση του κτιρίου σε σχέση με την οριστική ή φυσική στάθμη του εδάφους."...

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.