Μετάβαση στο περιεχόμενο

NIK-KAL

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

NIK-KAL's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα στους συναδέλφους που ασχολούνται με το πρόβλημα που έχω. Καταρχήν να σας ενημερώσω πως στην έξοδο για τα spingler και για τον περιβάλλον χώρο(κρουνοί) υπάρχουν ρυθμιστικές βαλβίδες που δεν επιτρέπουν την πίεση να ανέβει πάνω από 5 bar(αυτό έχει σαν ένδειξη η ρυθμιστική). Η αντλία στα χαρακτηριστικά της αναγράφει 130 - 190 m3 /h και ύψος H 90-80m Όπως προανέφερα μετά από τηλεφώνημα στην κατασκευάστρια εταιρία οι ίδιοι μου είπαν πως δεν πρέπει να κόβει και η ηλεκτροαντλία και η ντιζελοαντλία(σύμφωνα με την οδηγία). Αυτό που θέλω εγώ να κάνω, λογικά για να προστατέψω το δίκτυο και τις αντλίες αλλά και για αποφυγή λαθών από το προσωπικό να εκτονώσω το δίκτυο μετά από μια καθορισμένη πίεση στην δεξαμενή από όπου αντλείτε το νερό μέχρι να πάει ο τεχνικός να σταματήσει την αντλία. Την οδηγία που ανεφέρατε που μπορούμε να την βρούμε. Η Πυροσβεστική μπορεί να βοηθήσει σ' αυτό το θέμα.
  2. Ευχαριστώ τον φίλο antloukidis για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Δεν κατάλαβα τι είναι το pm. Για τον τελευταίο φίλο που ζητάει κάποια στοιχεία . Μερικά από αυτά τα ανέφερα ποιο πάνω. Φυσικά οι πιεζοστάτες είναι παρόμοιοι με αυτούς που είχε από την κατασκευάστρια εταιρία(διαφορικής πίεσης). Για τα υπόλοιπα στοιχεία θα σας τα παραθέσω αύριο. Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες
  3. Ευχαριστώ για την ενημέρωση Υπάρχει σωλήνα που φεύγει από τον συλλέκτη και καταλήγει στην δεξαμενή. Υπάρχει όμως και μια απλή βάνα μόνιμα κλειστή. Λογικά εκεί πρέπει να συνδεθεί ο αναλογική βάνα που αναφέρετε . Η βάνα θα είναι ηλεκτροδοτούμενη ή η λειτουργία της θα είναι καθαρά μηχανική. Στο εμπόριο πως θα βρω αυτή την βάνα; Το δίκτυο το έχω ρυθμiσει να δουλεύει στα 7,2 bar.έτσι ώστε στο ποιο απομακρισμένο σημείο να έχω πίεση 4,5 bar. Οι πιεζοστάτες έλεγχου των αντλιών είναι των 10bar.To συγκρότημα το έχω δει να ανεβάζει μέχρι 10bar(πριν βάλω τους νέους πιεζοστάτες γιατί οι παλιοί δεν μπορούσαν να κάνουν ρύθμιση) και το σταμάτησα από τον φόβο δημιουργίας προβλημάτων στις σωληνώσεις και στα ασφαλιστικά..
  4. Δουλεύω ως μηχανικός σε Γενικό Νοσοκομείο της Περιφέρειας. Πρόσφατα με τοποθέτησαν ως υπεύθυνο στον τομέα συντήρησης. Ένα από τα πρώτα πράγματα που διαπίστωσα ήταν πως δεν δουλεύει αυτόματα το σύστημα πυρόσβεσης του Νοσοκομείου. Μέτα από παρεμβάσεις και κάποιες αλλαγές πιεζοστατών που δεν δούλευαν κατάφερα να πετύχω την αυτόματη λειτουργία της αντλίας jokey ,ηλεκτροαντλίας και του ντιζελοκινητήρα. Το θέμα που μ'απασχολεί είναι πως όταν για λόγους αυξημένης ζήτησης ξεκινήσει να δουλεύει η ηλεκτροαντλία ή ο ντιζελοκίνητηρας τό σύστημα ανεβάζει υψηλές πιέσεις και δεν κόβει(σταματά) εάν δεν το σταματήσεις από τον διακόπτη . Από διάφορα τηλέφωνα που έκανα στην εταιρία που το κατασκεύασε μου είπαν πως έτσι πρέπει να δουλεύει και πως υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις κάποια βαλβίδα εκτόνωσης για να μην καταπονηθεί το δίκτυο των σωληνώσεων της πυρόσβεσης. Εγώ φυσικά δεν διαπίστωσα καμία τέτοια βαλβίδα. Επίσης πρέπει να είναι ένας από τους λόγους που το σύστημα το είχαν βγάλει εκτός λειτουργίας(η εταιρία που είχε μέχρι πρόσφατα την συντήρηση του Νοσοκομείου) και από ότι έμαθα από τους τεχνικούς του Νοσοκομείου υπάρχουν διαρροές στο δίκτυο του περιβάλλοντος χώρου. Θα ήθελα να με ενημερώσει όποιος συνάδελφος γνωρίζει για συστήματα πυρόσβεσης ποια είναι η ορθή λειτουργία ενός πυροσβεστικού συγκροτήματος ,πως μπορούμε να τοποθετήσουμε την συγκεκριμένη βαλβίδα εκτόνωσης και από που μπορούμε να την προμηθευτούμε. Ευχαριστώ Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.