Μετάβαση στο περιεχόμενο

JIM99

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από JIM99

  1.    Προϋπόθεση κατάθεσης για ανασύσταση φακέλου είναι να έχουμε ένα έγγραφο στο οποίο να φαίνετε τουλάχιστον το νόμιμο περίγραμμα , δηλαδή στέλεχος οικοδομικής άδειας η διάγραμμα κάλυψης με σφραγίδα πολεοδομίας (όχι συμβολαιογράφου) …

       Αποτυπώνουμε την υπάρχουσα κατάσταση (διάγραμμα κάλυψης , κατόψεις όλων των ορόφων και τομή) , σημειώνουμε το νόμιμο περίγραμμα (από το στέλεχος ή το διάγραμμα κάλυψης) και διαγραμμίζουμε τα αυθαίρετα τμήματα με όποιες σημειώσεις απαιτούνται (διαστάσεις , εμβαδόν και τακτοποίηση ή κατεδάφιση) . Ο έλεγχος των τμημάτων που βρίσκονται εκτός του νόμιμου περιγράμματος , γίνεται με τους σημερινούς όρους δόμησης της περιοχής του ακίνητου.

       Καταθέτουμε τον φάκελο με τα παραπάνω στοιχεία στην πολεοδομία σε δύο αντίγραφα , (σχέδια , αμοιβές αποτύπωσης) , σφραγίζονται και μας επιστρέφεται το ένα  (δεν γίνεται έλεγχος των σχεδίων , την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο μηχανικός που υπογράφει τα σχέδια).

     

    Ελπίζω να βοήθησα …

    • Upvote 1
  2. Το σχέδιο από συμβολαιογράφο χρησιμοποιείτε για να μην σχεδίασης νέο και όχι να συγκρίνεις τα νόμιμα από τα αυθαίρετα.

     

    ΕΓΚ 3   « 23) Παρ. 6.α.iv : Διευκρινίζεται ότι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στο σχέδιο κάτοψης το οποίο προσαρτήθηκε στην πράξη σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών, στις περιπτώσεις αυτοτελών οριζοντίων ή καθέτων ιδιοκτησιών δεν πιστοποιεί τη νομιμότητα της ιδιοκτησίας κατά τις πολεοδομικές διατάξεις, αλλά από τη διατύπωση της διάταξης παρέχεται η δυνατότητα υποβολής του συγκεκριμένου σχεδίου στο πληροφοριακό σύστημα και δεν απαιτείται η σύνταξη νέου σχεδίου κάτοψης.»

    • Upvote 1
  3. Για την κατάθεση στην ΥΔΟΜ , των σχεδίων για ανασύσταση φακέλου οικοδομικής άδειας πολυκατοικίας του έτους 1973 από την οποία έχουν απολεσθεί τα σχέδια , σύμφωνα με έγγραφο της ΥΔΟΜ , ερωτάτε εάν είναι υποχρεωτικό για τα αυθαίρετα τμήματα να γίνει υπαγωγή στο ν.4178/2013 πριν την θεώρηση των σχεδίων από την ΥΔΟΜ ή αυτό μπορεί να γίνει μετά την ανασύσταση του φακέλου (τα αυθαίρετα τμήματα σημειώνονται , διαγραμμίζονται στα σχέδια και γίνεται ειδική μνεία στην δήλωση του μηχανικού ότι θα υπαχθουν στο ν.4178/2013).

  4. Τελικά έχει εφαρμογή η ημερομηνία 6/2/2014 για ληξιπρόθεσμες ;

     

    1) για τις ληξιπρόθεσμες έως αυτήν την ημερομηνία ; ή 

    2) για αυτές που πριν την εφαρμογή του Ν.4178 ήταν ληξιπρόθεσμες ;

     

    Παράδειγμα : Εάν έως 6/2/2014 πληρώσω 8 παλαιότερες ληξιπρόθεσμες δώσεις και την συγκεκριμένη ημερομηνία (6/2/2014) δεν είμαι ληξιπρόθεσμος , τότε μπορώ να συνεχίσω χωρίς το Ν.4178  (έως το 2015) ;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.