Jump to content

JIM99

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Ουδέτερη

About JIM99

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Χαλκίδα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

711 profile views
 1. Προσπάθησα να το διορθώσω
 2. Ελπίζω να διορθώθηκε. Παρακαλώ ενημερώστε για το αντίθετο.
 3. Ελπίζω να διορθώθηκε. Παρακαλώ ενημερώστε για το αντίθετο.
 4. Version 1.02

  841 downloads

  Βοήθημα για το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ" -Υπολογισμός Επιχορήγησης -Προυπολογισμός Εργασιών
 5. Επειδή το αρχείο που κατεβάζετε είναι “exe” το antivirus σας θα το θεωρήσει ύποπτο και θα σας προειδοποιήσει ότι το exe μπορεί να περιέχει ιούς. Το “Prostimo4495.exe” δεν ρυθμίζει τίποτε. Μπορείτε να το κατεβάσετε άφοβα !
 6. Συμπληρώνουμε μόνο τα πράσινα πεδία , τα υπόλοιπα συμπληρώνονται αυτόματα μετά την επιλογή 'Υπολογισμός'.
 7. Version 1.32

  1,232 downloads

  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΕ . (θα ανέβει με βελτιώσεις) Πρόγραμμα υπολογισμού προστίμου αυθαιρέτων με το Ν.4495/2017. Έχει δημιουργηθεί ερασιτεχνικά με το πρόγραμμα “Excel” και έχει γίνει “compiler” με το πρόγραμμα “XLtoEXE” από τον “Fco Orlando Magalhaes Filho”. Είναι δοκιμαστική έκδοση με περιορισμένες λειτουργίες. Για να τρέξει χρειάζεται το “Excel”. Έχει ελεγχθεί για ιούς με το “Avast Antivirus”. Χαρακτηριστικά : 1. Εισαγωγή στοιχείων Ακινήτου 2. Επιλογή Τιμής Ζώνης από αυτές του 2011 και αυτόματη μετατροπή μετά τις διορθώσεις τους το 2016. 3. Ειδική περιγραφή αυθαίρετων κατασκευών για αυτόματη συμπλήρωση Υπεύθυνων Δηλώσεων. 4. Καταγραφή αυθαιρεσιών σε Φύλλα Καταγραφής και επιλογή των κατάλληλων συντελεστών. 5. Βοήθεια σε κάθε συντελεστή 6. Υπολογισμός προστίμου σε κάθε φύλλο καταγραφής και αναγραφή του μετα την διόρθωση του , ανάλογα με το χρόνο υπαγωγής (ο οποίος δεν επιλέγετε αυτόματα αλλα κατόπιν συγκεκριμένης επιλογής) 7. Υπολογισμός συνολικού εμβαδού χώρων και αυτόματη επιλογή συντελεστή ανάλογα με τα τετραγωνικά (για εκτός σχεδίου). 8. Επιλογή αυτόματης διόρθωσής με αρχικές τιμές για όλο το φύλλο καταγραφής 9. Εισαγωγή Παλαιού προστίμου 10. Εισαγωγή Διπλότυπων παλαιού προστίμου , αυτόματη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης ιδιοκτήτη και εκτύπωση . 11. Σύγκριση προστίμου με το Ν.4178/2013 για το συμφέρον της μετάβασης στον Ν.4495/2017 12. Υπολογισμός Συνολικού προστίμου με όλους τους δυνατούς τρόπους (ανάλογα με τον χρόνο εισαγωγής , ανάλογα με την κατάθεση της ΜΣΕ) 13. Υπολογισμός Εφ’ άπαξ – 30 % - ΔΟΣΕΙΣ 14. Εκτυπώσεις : Υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτήτων (Εξουσιοδότηση , Αυθαιρεσιών , Για Μηχανικό , Μετάβασης , Συναίνεσης , για Βεβαιώσεις , Παλαιό πρόστιμο. Υπεύθυνες δηλώσεις Αντικατάστασης Μηχανικού. Συμβάσεις Μηχανικών. Φύλλων Καταγραφής. Συνολικής ανάλυσης προστίμου. Περιμένω οποιαδήποτε παρατήρηση για διόρθωση ή βελτίωση στο : [email protected]
 8. Προϋπόθεση κατάθεσης για ανασύσταση φακέλου είναι να έχουμε ένα έγγραφο στο οποίο να φαίνετε τουλάχιστον το νόμιμο περίγραμμα , δηλαδή στέλεχος οικοδομικής άδειας η διάγραμμα κάλυψης με σφραγίδα πολεοδομίας (όχι συμβολαιογράφου) … Αποτυπώνουμε την υπάρχουσα κατάσταση (διάγραμμα κάλυψης , κατόψεις όλων των ορόφων και τομή) , σημειώνουμε το νόμιμο περίγραμμα (από το στέλεχος ή το διάγραμμα κάλυψης) και διαγραμμίζουμε τα αυθαίρετα τμήματα με όποιες σημειώσεις απαιτούνται (διαστάσεις , εμβαδόν και τακτοποίηση ή κατεδάφιση) . Ο έλεγχος των τμημάτων που βρίσκονται εκτός του νόμιμου περιγράμματος , γίνεται με τους σημερινούς όρους δόμησης της περιοχής του ακίνητου. Καταθέτουμε τον φάκελο με τα παραπάνω στοιχεία στην πολεοδομία σε δύο αντίγραφα , (σχέδια , αμοιβές αποτύπωσης) , σφραγίζονται και μας επιστρέφεται το ένα (δεν γίνεται έλεγχος των σχεδίων , την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο μηχανικός που υπογράφει τα σχέδια). Ελπίζω να βοήθησα …
 9. Το σχέδιο από συμβολαιογράφο χρησιμοποιείτε για να μην σχεδίασης νέο και όχι να συγκρίνεις τα νόμιμα από τα αυθαίρετα. ΕΓΚ 3 « 23) Παρ. 6.α.iv : Διευκρινίζεται ότι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στο σχέδιο κάτοψης το οποίο προσαρτήθηκε στην πράξη σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών, στις περιπτώσεις αυτοτελών οριζοντίων ή καθέτων ιδιοκτησιών δεν πιστοποιεί τη νομιμότητα της ιδιοκτησίας κατά τις πολεοδομικές διατάξεις, αλλά από τη διατύπωση της διάταξης παρέχεται η δυνατότητα υποβολής του συγκεκριμένου σχεδίου στο πληροφοριακό σύστημα και δεν απαιτείται η σύνταξη νέου σχεδίου κάτοψης.»
 10. Για την κατάθεση στην ΥΔΟΜ , των σχεδίων για ανασύσταση φακέλου οικοδομικής άδειας πολυκατοικίας του έτους 1973 από την οποία έχουν απολεσθεί τα σχέδια , σύμφωνα με έγγραφο της ΥΔΟΜ , ερωτάτε εάν είναι υποχρεωτικό για τα αυθαίρετα τμήματα να γίνει υπαγωγή στο ν.4178/2013 πριν την θεώρηση των σχεδίων από την ΥΔΟΜ ή αυτό μπορεί να γίνει μετά την ανασύσταση του φακέλου (τα αυθαίρετα τμήματα σημειώνονται , διαγραμμίζονται στα σχέδια και γίνεται ειδική μνεία στην δήλωση του μηχανικού ότι θα υπαχθουν στο ν.4178/2013).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.