Μετάβαση στο περιεχόμενο

vagosman

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vagosman's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα να σας ρωτήσω για κάτι που με προβληματίζει και δεν εχω βρει ξεκάθαρη απάντηση. Εχω ενα μεγάλο εξωτερικό χώρο ~500μ με υψομετρικές και στροφές. Θέλω να πάρω μια κεντρική 3φ παροχή για να τροφοδοτήσω με φώτα ασφαλείας (τύπου χαμηλά κολωνάκια) χαμηλής κατανάλωσης (ιδανικά led) ενα δρόμο. Οι ερωτήσεις μου είναι: Πρέπει υποχρεωτικά να υποβιβάσω την τάση <60V λόγω οτι ειναι εξωτερικός χώρος; Αν ναι πως θα καλύψω την απόσταση με τόσο χαμηλή τάση; Η διατομη του καλωδίου θα πάει στο θεό. Αν πάλι ναι, είναι καλή πρακτική να γίνουν πιλαρ ανα κάποια μέτρα οπου εκει να γίνεται μετασχηματισμός; Αν ναι μπορει το κάθε φωτιστικό να έχει δικό του Μ/Σ; Αυτο το καλύπτει η νομοθεσία; Να περάσω δηλαδή κανονικά το 3φ μου, να ισομοιράσω τις φάσεις και να γίνει τοπικά μετασχηματισμός; Εστω οτι μιλάμε για 42V / 10W φωτιστικά και μπουν ανα 5 μέτρα (απο τη μια πλευρά του δρόμου) Σχετικά τώρα με τον ενταφιασμό που παλι δεν βρίσκω ξεκάθαρες απαντήσεις. Θα γίνουν φρεάτια έλξεως; Ωστε να είναι και επισκέψιμα; Αν ναι, φαντάζομαι μέγιστο ανα 30m για λόγους ευκολίας; Σχετικά με την προστασία του καλωδίου, ορίζεται σκάμμα ~50cm, άμμος, καλώδιο, άμμος και μετά χώμα. Το καλώδιο βέβαια σε προστατευτικό σωλήνα τύπου geoflex η cavidotto . Πως θα προσεγγίζατε το παραπάνω πρόβλημα;
  2. Καλησπέρα να σας ρωτήσω σχετικά με επίδομα ανεργίας σε Ε.Ε; Τέλος του μήνα θα απολυθώ απο την εταιρεία που συνεργαζόμουν επι σειρά ετών και έκοβα παροχές χωρίς βέβαια να υπάρχουν κρατήσεις προς ΙΚΑ. Ετήσιες συμβάσεις ουσιαστικά με 3μηνη παροχή υπηρεσιών. Θεωρητικά πλέον μπορώ να διεκδικήσω επίδομα ανεργίας (εφόσον κλείσω το μπλοκάκι). Γνωρίζει κάποιος να με κατευθύνει ανάλογα; Σας ευχαριστώ πολύ και καλά κουράγια σε όλους.
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι έχω φάει και εγω τον κόσμο να βρω ΑΤΗΕ, ΗΛΜ και ΗΜΧ στις τελευταίες τους αναθεωρήσεις. Οπου ψάξεις θα βρεις οικοδομικά και υδραυλικά αλλα οχι τα ηλεκτρολογικά. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; http://www.spedeth.gr/site/index.php?page=103 Στο παραπάνω λινκ έχει μονο νούμερα μέσα χωρίς περιγραφές. Πραγματικά έχω βαλτώσει. Ψαχνω συγκεκριμένα ΗΜΧ για καλώδια ασφάλειες κτλ. Καθαρα ηλεκτρολογικά.
  4. vagosman

    PVSyst

    Καλησπέρα συνάδελφοι, θ ήθελα μια βοήθεια γιατι εχω κολλήσει άσχημα. Εχω 4 προσανατολισμους κανονικά δηλωμένους στο orientation. Το Φ/Β θα καλύπτει στεγαστρο σχήματος Τ οπου θα είναι δίριχτο. (6 ουσιαστικά κομμάτια) Στο κέντρο του Τ υπάρχει ενα τετράριχτο στέγαστρο χωρις ΦΒ. Ερωτήσεις τώρα γιατι ειναι σύνθετο το σχέδιο κ με πολλές σκιάσεις. Αφου τελειώσω το 3d το οποιο ειναι προσανατολισμένο οπως πρέπει εχω ενα warning Κοκκινο που λεει 6 fields in the shadings dont have a corresponding orientation in the "orientation" part. The first one being #1. Δεν μπορώ με τίποτα να το αφαιρέσω οπως επίσης να τρέξω την προσωμείωση. Επίσης δεν μπορω με τπτ να βάλω τα strings ενω εχω ολοκληρωσει το mechanical design μεσα στο module layout.Ακόμα και στο Auto Attribution δεν μου τοποθετεί κανένα string. Δυστυχώς έπεσα κατευθείαν στα βαθειά και ο χρόνος είναι πολύ κρίσιμος για την παράδοση του. H όποια βοήθεια η αν κάποιος γνωρίζει να με βοηθηση με remote desktop θα την εκτιμούσα. Ευχαριστώ, Βαγγέλης ΥΓ: Το σύστημα αποτελείτε απο 6 μονοφασικους inverters ωστε ο καθένας να έχει τον προσανατολισμό του.
  5. http://www.energia.gr/article.asp?art_id=37413 Φρεσκες πληροφορίες σχετικά με το θέμα μας. Αναμονή λοιπόν μεχρι να βγει το ΦΕΚ
  6. Ναι για τα 45 λεπτα και εγω λέω υφίστατε και για δώματα/στέγες; Γιατι αναφέρει μονο για γη(πεδα). Ο χώρος φαντάζομαι δεν ειναι θέμα. Απλα χρειάζομαι κατι να συζητήσω αυριο και το νομοθετικό πλαίσιο δεν νιώθω οτι με καλύπτει
  7. Γνωριζει κανεις την τυχη των στεγών, σκεπάστρων, δωμάτων για πανω απο 10kW; Εχω έκτακτο ραντεβού με πελάτη που ενδιαφέρετε για 50kW στο δώμα του. Να κανει 5Χ10; Πρέπει να έχω κάτι να του δώσω μέχρι αύριο δυστυχώς. Όποια βοήθεια πολύτιμη. Ευχαριστώ και τον rodag που με παρέπεμψε σε αυτό το θέμα.
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι, διαβάζοντας το νέο σχέδιο νόμου που αναφέρει οτι δεν χρειαζόμαστε άδεια παραγωγής για <1MW στα ΦΒ μου γεννήθηκε ενα μεγάλο ερώτημα. Γνωρίζει κανείς τι έγινε με τις στέγες; Ξεκλείδωσαν τα 20αρια; Αν κάποιος μπορεί να βάλει 50-100-200kW στο δώμα/σκεπή του, μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο σαν παραγωγός; Έλεγαν ότι μπορούμε να καλύψουμε πλέον ΟΛΕΣ τις διαθέσιμες επιφάνειες (όπως θα έπρεπε άλλωστε), στην πράξη τι γίνεται; Αν ναι με τι τιμή; Στα 0.40€/kWh; Συγνώμη αν υπάρχει και δεν το είδα αλλά με έπιασε ζαλάδα απο την χαρτούρα.
  9. Αχχ αν δεν ηταν υπηρχαν οι συνάδελφοι τι θα καναμε. Ευχαριστω παρα πολυ παιδια. Θα μιλήσω για τον πελατη μηπως θελει να παμε για 10αρι.
  10. Οπα τι σημαινει οτι η ΔΕΗ δεν διεκπαιρεώνει 20 αρια; Δρομο γιατι εχω; Εχει αλλαξει κατι;;;;; πραγματικα απογοητευομαι τωρα. Απο αποψη χωροθετησης δεν εχω προβλημα, οι αποριες μου ειναι στο γραφειοκρατικο κομματι.
  11. Jsk σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Οταν εννοω πηρα το πρασινο φως εννοω απο τους ιδιοκτητες (γιατι κακα τα ψεμματα ειναι το πρωτο δυσκολο βημα) Απλα πρεπει να δωσω καποιες ξεκαθαρες απαντησεις στο θεμα της αδειοδοτησης. 1. Τι χαρτια θελω για ΔΕΣΜΗΕ γιατι δεν καταφερα να βρω τιποτα στην σελιδα τους 2. Οταν ειπες να περιμενω και οτι επεσε η FIT ποτε εγινε; Εχω μεινει στα 0.45€, η αποσβεση παραμένει στα περιπου 6 χρονακια με εναν καλο σχεδιασμο. 3. Ο τροπος εδρασης ειναι οντως ζορικος και ελπιζω να περασει απο την πολεοδομια γιατι το δωμα ειναι 23Χ24. Ευχαριστω και παλι κ περιμενω με αγωνια την βοηθεια σας!
  12. Καλημέρα συνάδελφοι, Εχω πάρει το πράσινο φως για να ξεκινήσω μια εγκατάσταση Φ/Β 20kW σε στέγη βιομηχανικού κτιρίου στον Πειραιά. Έχωντας ήδη πρακτική εμπειρία σε εγκαταστάσεις των 10kW θα ήθελα να σας ρωτήσω τι χρειάζεται παραπάνω για τα 20αρια. Η απλή απάντηση που έχω λάβει απο ΔΕΗ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες ειναι οτι κανεις ακριβως τις ίδιες διαδικασίες με εχτρα την χαρτούρα για ΔΕΣΜΗΕ. Αποτι διαβάζω εδω εχετε συναντησει προβληματα ακομα και στην πολεοδομια με την έγκριση μικρης κλιμακας εργασιών οπως κ κατάθεση αμοιβής μηχανικου κτλ που δεν μου ζητηθηκε ποτε για τα 10αρια. Μπορει καποιος υπευθυνα και αν γνωρίζει φυσικα να που παραθέσει καποιες πληροφορίες σχετικα με την εγκατάσταση 20kW; Δεδομένα: Υπάρχει εταιρεία (νομικο προσωπο), υπάρχει χωρος, υπαρχει στηθαιο, δεν με ενδιαφερει η επιδοτηση αλλα αν υπαρχει φοροελαφρυνση καλοδεχουμενη (700€+απαλλαγη φπα οπως αναφερετε; ) Ευχαριστω πολυ για τον χρόνο σας. ΥΓ: Μιλησα και με ΔΕΣΜΗΕ η απαντηση τους ειναι " ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΙΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΜΕΣΑ", στην ζουλα απέσπασα οτι ειναι ο τελευταιος τροχος της αμαξας και οτι θελουν 2 μηνες να βγάλουν την αποφαση τους :S
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.