Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεόδωρος Μακροπόδης

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Θεόδωρος Μακροπόδης

  1. " οι αρχιτεκτονικές μελέτες στους αρχιτέκτονες" ; Όλες οι μελέτες; Σε όλους τους αρχιτέκτονες; ναι tsak1, όπως οι στατικές μελέτες (ΟΛΕΣ οι μελέτες) είναι στους πολ. μηχανικούς (ΟΛΟΥΣ τους πολ. μηχανικούς) έτσι και οι αρχιτεκτονικές, οι η/μ, οι περιβαλλοντολογικές (στους μηχ/κους περιβάλλοντος), οι χημικές (στους χημικούς) και ούτω καθ'εξής.. στα ιδιωτικά έργα (μικρά ή μεγάλα) θα έπρεπε να ισχύει ο διαχωρισμός των μελετητών που ισχύει και στα δημόσια.. όσο για το ποιός υπογράφει θα έπρεπε να ταυτίζεται με το ποιός εκπονεί!.. μέσα σ' αυτό τον συρφετό νομοθετημάτων, όπου σίγουρα υποβαθμίζεται ο ρόλος του μηχανικού γενικότερα και το ΤΕΕ σφυρίζει αδιάφορα, πρέπει μεταξύ μας να βρούμε τις ισορροπίες μας και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα που αρκετά χρόνια τώρα αφήναμε.. ξαναλέω: όπως γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου, υποτίθεται(;, ανήκουμε..
  2. Έλεος με τις απαράδεκτες και αντιεπαγγελματικές απαιτήσεις!.. μήπως θα μπορούσαν και οι αρχιτέκτονες να υπογράφουν τις στατικές μελέτες και τα τοπογραφικά (που πρόσφατα κατοχυρώθηκε απ' το ΤΕΕ να τα υπογράφουν ΜΟΝΟ τοπογράφοι);;; Κανονικά, συνάδελφε, η κάθε ειδικότητα θα πρέπει να υπογράφει τις αντίστοιχες μελέτες!..: τις αρχιτεκτονικές (οχι μόνο για τα διατηρητέα!!) οι αρχιτέκτονες μηχ. (ΜΟΝΟ!!), τις στατικές οι πολιτικοί μηχ. τις η/μ μελέτες οι μηχανολόγοι τα τοπογραφικά οι τοπογράφοι. έτσι θα έπρεπε να ορίσει το Τ.Ε.Ε. τα επαγγελματικά δικαιώματα, όπως άλλωστε γίνεται και σε όλη την Ευρώπη, και προς αυτό τον σκοπό κινούμαστε στον ΣΑΔΑΣ. ευχαριστώ!.. παρακαλώ βάλε ειδικότητα στο προφίλ σου. Didonis
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.