Μετάβαση στο περιεχόμενο

prestothemagicrabbit

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. δεν πήρες γραπτώς απάντηση σε αίτηση ηλικίας 5 ετών? (!) το σύνταγμα λέει ότι το δημόσιο υποχρεούται να απαντάει εντός 60 ημερών. καλή δύναμη και υπομονή
  2. θεοχάρη! η μία απάντηση στις τρεις ερωτήσεις είναι όχι, μέχρι στιγμής. προσπάθησα να το βρω μόνος μου αλλά δεν τα κατάφερα. ευχαριστώ για την απάντηση (και την εκπαίδευση)
  3. θεοχάρη-μακάρ, ευχαριστώ και εκ των υστέρων Μακάρ! "Με δεδομένο ότι η έγκριση του ΓΠΣ του συγκεκριμένου ΟΤΑ εγκρίθηκε μετά το 1983, οι εκτάσεις που περιλαμβάνονται σ' αυτό θα πολεοδομηθούν, για πρώτη φορά, με τις διατάξεις του ν. 1337/1983. Αν οι πολεοδομούμενες περιοχές εφάπτονται σε περιοχές, όπου έχουν ήδη εγκριθεί ρυμοτομικά σχέδια με τις διατάξεις του ν.δ.1923, οι περιοχές αυτές αντιμετωπίζονται με τις αντίστοιχες που προβλέπονται στο ν. 1337/1983." μετάφραση δικής μου έμπνευσης! οι εκτάσεις είναι εκτάσεις εκτός ρ.σχεδίου 1923, αλλά μπαίνουν στο σχέδιο με το ν. 1337/1983 και πολεοδομούνται βάσει ν. 1337/1983. οι πολεοδομούμενες περιοχές είναι περιοχές, που εφάπτονται με περιοχές που μπήκαν στο σχέδιο με το ν.δ. 1923, μπαίνουν στο σχέδιο με το ν. 1337/1983 και πολεοδομούνται βάσει ν. 1337/1983. οι περιοχές που μπήκαν στο σχέδιο με το νδ 1923 (και γύρω τους προστέθηκαν και άλλες με το ν. 1337/1983) πολεοδομούνται με ν. 1337/1983 βάσει διατάξεων ν.δ. 1923? λεπτομέρεια που σκοτώνει, το φεκ έγκρισης γενικού πολεοδομικού σχεδίου της περιοχής μου, δεν αναφέρει πουθενά το ν.δ. 1923. Εάν (εάν λέω) δεν απαντήσει κανείς δεν θα μου φανεί και τόσο παράξενο Bonne nuit και καλή έξοδο
  4. Bonjour σε όλους-ες (αν και τέτοια ώρα θα κοιμάστε, και καλά κάνετε) Παραθέτω μία απάντηση από άλλο θέμα* για να ρωτήσω κάτι καινούργιο, "Πρέπει να γνωρίζεις με ποιο πολεοδομικό πλαίσιο εγκρίθηκε το σχέδιο πόλης γιατί 1) αν εγκρίθηκε με το νδ του 1923 πρέπει να αναζητήσεις στην πολεοδομία τις τεχνικές εκθέσεις (πριν το 1979) ή τα διαγράμματα εφαρμογής (μετά το 1979) για τον καθορισμό των ΡΓ-ΟΓ στο ΟΤ που βρίσκεται το οικόπεδο του πελάτη σου και 2) αν εγκρίθηκε με το ν. 1337/1983 πρέπει να αναζητήσεις την πράξη εφαρμογής." (απάντηση ΜΑΚΑΡ σε παλαιό ερώτημα). Η ερώτησή μου (με α και β σκέλος): έχω το φεκ έγκρισης γενικού πολεοδομικού σχεδίου της περιοχής μου, με ημ/νία μεταγενέστερη του 1983. α - Λόγω της μεταγενέστερης του '83 έγκρισης σημαίνει ότι η περιοχή "μπήκε στο σχέδιο πόλης" κατόπιν του '83? β - Είναι δυνατόν η περιοχή να "μπήκε στο σχέδιο πόλης" με το νδ του 1923 και απλώς να τροποποιήθηκε με το αρ.3 του ν. 1337/1983? είμαι λίγο αλλά προς το παρόν ευχαριστώ εκ των προτέρων *(Το θέμα αυτό είναι ανενεργό νομίζω πλέον, δεν μπορούσα να προσθέσω στο thread του την ερώτησή μου)
  5. achille όταν έγραψα το θέμα με έπνιγε το δίκιο (το οποίο σε όλη αυτή τη διαδικασία σκέφτηκα κι εγώ ο ίδιος ότι μπορεί να μην έχω. Έλεγα ότι δεν είναι δυνατόν να μου κάνουν καταγγελία εντελώς άδικα, κάτι μου έχει διαφύγει, κάπου μπορεί να έχουν δίκιο κλπ). Όμως όταν τέλειωσαν όλα, και αφού διατηρούσα τον εαυτό μου σε καταστολή μέχρι να βγει άκρη, έσκασα! Εκ των υστέρων (και μετά ban!) αντιλαμβάνομαι ότι άδικα χτυπιέμαι κα ότι κανείς δεν συμμορφώνεται με το δικαστήριο αλλά πρέπει ο ιδιοκτήτης να ασχολείται επαρκώς και να συμβουλεύεται καλούς ανθρώπους και καλούς επαγγελματίες. τώρα με συγχωρείτε πρέπει να πάρω τον σταυρό στο χέρι και να φύγω. Μπάϊ!
  6. Αγαπητοί μη-συνάδελφοι καλησπέρα! Καταρχάς ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες που ανεβάζετε, σήμερα ψάχνοντας στο google διάφορα συνεχώς με έστελνε στο michanikos Διαβάζοντας, ακόμη και άσχετα με τα δικά μου, θέματα, έχω ενημερωθεί για πολλά. Κυρίως μου έχετε δώσει εναύσματα για να ψάξω. Και ως εκκολαπτόμενος problem solver, μου αρέσει κιόλας! Ένα στοιχείο από δω, ένα από κει, αποκτώ μία σφαιρικότερη ενημέρωση η οποία είναι φοβερά σημαντική αφού έχει να κάνει με ακίνητη περιουσία. Ξεκαθαρίζω (αν και αυτονόητο καθότι νοήμων) ότι όσες φορές χρειάστηκε συνεργάστηκα με μηχανικό. Και μην μας κατηγορείτε please ότι είμαστε *******-********-********* επειδή ως μη μηχανικοί ζητάμε ενημέρωση. Πιστεύω ότι όλοι γράφουν και ρωτάνε με καλή πρόθεση γιατί τους βασανίζει κάτι (αυτό εμένα μου συμβαίνει κυρίως τα άγρια μεσάνυχτα κατά ένα περίεργο τρόπο, και αν είχα μηχανικό μπροστά μου θα τον/την ξενυχτούσα σίγουρα) Το παραπάνω θα μπορούσε να είναι και αυτοτελές post αλλά θα συνεχίσω με κάτι άσχετο. Πριν λίγο ξεμπέρδεψα ένα ακίνητό μου για το οποίο μου έκανε καταγγελία μηχανικός (επιτρέψτε μου να μην αναφέρω ειδικότητα) ενός φοβερά «αγαπητού» μου γείτονα. Αφού έκανα τον γύρο του θριάμβου σε υποθηκοφυλακεία, γεωγρ.υπηρ.στρατού και το γραφείο του δικού μου μηχανικού, εν τέλει απέδειξα ότι το ακίνητό μου δεν είναι ροζ ελέφαντας με φωσφοριζέ βούλες. Ξόδεψα χρόνο, ευρώ, ψυχική ηρεμία αλλά κέρδισα επιπλέον άσπρες τρίχες. Αφού ηρέμησα και όλα οκ, πλέον θέλω να κάνω μία μήνυση στον/την μηχανικό του «καλού» μου γείτονα. Δικομανής και εκδικητικός δεν είμαι. Αλλά δεν πρέπει να αντισταθώ σε έναν/μία ***** που αποδεδειγμένα, πλέον, μου έκανε καταγγελία με ψευδή στοιχεία? Γιατί σήμερα είμαι εγώ και αύριο άλλος. Και δεν είναι κακή χρήση της ειδικότητάς μας να βάζουμε μία σφραγίδα και να γράφουμε αρλούμπες? Κι εγώ μπορώ, ως καθηγητής, να βγάλω το παιδί σας βλαμμένο, να το υπογράψω και να το στείλω στον διευθυντή του σχολείου. Πρέπει να μείνει ατιμώρητο? Εν τέλει θέλω να ζητήσω λεφτά τα οποία να δοθούν σε φιλανθρωπία (ή φιλοζωϊα δεν έχω καταλήξει ακόμα!). Και δεν θέλω ούτε τα δικαστικά έξοδα, τα βρωμολεφτά ενός βρωμιάρη είναι bad luck. Φυσικά σκέφτομαι ότι αν κινήσω τέτοια διαδικασία, ο/η μηχανικός θα με περιμένει με το κινητό στο χέρι όταν μετακινήσω κανένα πετραδάκι χωρίς «άδεια» για να έρθουν οι λίγδες της πολεοδομίας που λαδώνει για να ξεπιαστούν με μία αυτοψία και για να γράψουν με το (επίσης) λιγδερό στυλό τους παράβαση. Επειδή αν τύχει και δαγκώσω τη γλώσσα μου τώρα θα δηλητηριαστώ, δεν θα συνεχίσω. Περιμένω τα σχόλια-σκέψεις-εμπειρίες σας. To do it or not to do it? Mille mercis Παρατήρηση: Κύριε καθηγητά, ο τρόπος σας είναι απαράδεκτος... Επιπλέον "χρωματίζετε" έναν ολόκληρο κλάδο, ενώ δεν θα έπρεπε. Το πρόβλημα σας είναι νομικής φύσης και ως εκ τούτου καταχωρημένο σε λάθος φόρουμ. Επίσης απαγορεύονται οι προσβλητικές εκφράσεις γενικότερα. Αντίο σας. acnt.
  7. Monsieur GRTOPO σωστή η ιδέα για νομικό-ιδιοκτησιακό καθεστώς! (το απόγευμα ήταν εξαιρετικά αφιερωμένο στα συμβόλαια). Πραγματικά και απολύτως ειλικρινά δεν με πειράζει να πληρώσω (oops πλερώσω εννοούσα) και δεν τα κλαίω. Σέβομαι το πτυχίο και τον κόπο του άλλου και θέλω να είναι ικανοποιημένος στα οικονομικά ώστε όταν με βλέπει να μπαίνω στο γραφείο του να μην σκέφτεται «ήρθε ο καρμίρης». It goes without saying ότι αυτήν την συμπεριφορά δεν την διαπιστώνω και πολύ συχνά….όταν πρόκειται για τις δικές μου υπηρεσίες προς τους δικούς μου πελάτες. έχω δώσει 7 και 23 (επί χίλια βεβαίως βεβαίως) σε 2 γραφεία και δεινοπάθησα/έτρεξα/εισέπραξα αδιαφορία/εισέπραξα παιδικές δικαιολογίες/εισέπραξα τρελές δικαιολογίες και πάλι δεν είπα τίποτα γιατί σκεφτόμουν «να γίνει η δουλειά και μη μιλάς, να γίνει η δουλειά και μη μιλάς». Ευχαριστώ για την συμβολή σας στην αναζήτησή μου(αν και έδωσα στοιχεία που μοιάζουν με κακό quiz) Συνέλεξα τα εξής, Όροι δόμησης Διάταγμα ρυμοτομίας Άρθρα που ανέφερε η πολεοδομία Τοπογραφικό εμπλεκόμενων οικοπέδων (ει δυνατόν και όλου του τετραγώνου) Νομικό-Ιδιοκτησιακό καθεστώς (όσων περισσότερων μπορώ να ξεθάψω) Και last but not least μία επίσκεψη σε έναν/μία επιστήμονα Bonne nuit!
  8. Ευχαριστώ ειλικρινά για τις απαντήσεις. Επιζητούσα μόνο μία κατεύθυνση (την οποία και μου δώσατε, ήτοι να πάω σε έμπειρο μηχανικό εξ ου και αφαίρεσα από την πρώτη μου δημοσίευση τα αναλυτικά στοιχεία). Μέχρι στιγμής δεν έχω πάει σε μηχανικό (Παρασκευή πήρα το έγγραφο της πολεοδομίας και σήμερα είναι Κυριακή). Επειδή έχω συνεργαστεί με 2 μηχανικούς όμως (πολιτικούς, αρχιτέκτονες) για άλλα θέματα, έχω διαπιστώσει πως αν δεν ενημερωθώ κι εγώ, για να μιλήσω μαζί τους όσο γίνεται επί ίσοις όροις, μου παίρνουν την αμοιβή, κάθε φορά που πάω στο γραφείο τους με διώχνουν ευσχήμως, δεν ψάχνουν εις βάθος (π.χ. τους δίνω εγώ εκτυπώσεις από το e-poleodomia ή άρθρα γοκ) και με πάνε από βδομάδα σε βδομάδα. Και μιλάμε για ποσά των 1.000 ευρώ και πάνω. Ο σκοπός μου δεν είναι να προσβάλλω τον κλάδο σας ούτε να αποσπάσω δωρεάν συμβουλές, αλλά να ενημερωθώ στο μέτρο που είναι δυνατό για να προστατέψω τον εαυτό μου από τους υπαλλήλους της πολεοδομίας (που είναι κράτος εν κράτει).
  9. (κοιτάω την απάντησή σας) έχετε δίκιο! (το παίζω δήθεν άνετος) ευχαριστώ και πάλι
  10. καλησπέρα σε όλους! τεχνικός υπάλληλος της πολεοδομίας με ενημέρωσε γραπτά ότι ---------. όμως... για να αποκτήσει το οικόπεδό μου ------- "πισινού" μου (excuse me). Πλην όμως, υπάρχουν ------------- και όλα αυτά σύμφωνα με άρθρο --------- άρθρο ----------- άρθρο --------- (με τον ν.--------- υποθέτω). Το οικόπεδο είναι --------- επί 20 μ. Ο "πισινός " μου (excuse me και πάλι) οικόπεδο ---------14 μ. Ερωτήσεις! πως θα αποφύγω την -------------. καμία ιδέα please?! Δεν με βλέπετε αλλά φοράω μαύρα γυαλιά και έχω προτεταμένο ένα καπέλο για να ρίξετε μέσα ιδέες (αλλά και προτάσεις, αγανακτισμένα σχόλια κλπ). merci!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.